«Φροντιστήριο» αναβολικών από youtuber bodybuilder - Πώς δρούσε!

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο 26χρονος κινούνταν µε άνεση στους κύκλους του bodybuilding, ενώ στο κανάλι του ανέβαζε βίντεο που έφταναν τις 50.000 προβολές, στα οποία διαφήµιζε δεκάδες «συµπληρώµατα». Κατηγορείται µε άλλους οκτώ για συµµετοχή σε κύκλωµα διακίνησης ουσιών, µε τζίρο πάνω από 2 εκατ. ευρώ!

«Προπόνηση, διατροφή, φάρµακο». Με τις τρεις αυτές λέξεις περιέγραφε τη «συνταγή» της επιτυχίας για έναν bodybuilder γνωστός αθλητής, ο οποίος ήταν «καναλάρχης» στο YouTube, µε 10.000 συνδροµητές, και εκεί διαφήµιζε τις συµβουλές του για ένα «χτιστό» σώµα.

Ο 26χρονος κατηγορείται µαζί µε ακόµα οκτώ άτοµα από την Οικονοµική Αστυνοµία για συµµετοχή σε κύκλωµα διακίνησης αναβολικών ουσιών, µε τζίρο που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Στο ενεργητικό του είχε διακρίσεις και συµµετοχές τόσο στο πανελλήνιο πρωτάθληµα της IFBB όσο και σε τουρνουά στην Ιταλία. Κινούνταν µε άνεση στους κύκλους του bodybuilding και είχε καταφέρει τα βίντεό του, στα οποία διαφήµιζε δεκάδες «συµπληρώµατα», να έχουν ακόµα και 50.000 προβολές. «Μπήκα στο φάρµακο 21 ετών» έλεγε δηµόσια.

Τον τελευταίο χρόνο είχε δώσει έµφαση στα social media. Σε κάποιες από τις εκποµπές του στο YouTube εµφανίζεται κυνικός και σε «κρίση ειλικρίνειας» όσον αφορά στις συνέπειες των αναβολικών: «Μόλις σταµατήσεις τη χρήση θα είναι σαν να έχεις περίοδο. Θα είσαι ουσιαστικά άνδρας µε γυναικείες ορµόνες ή χωρίς καθόλου τεστοστερόνη. Αυτό σηµαίνει κατάθλιψη, βαριέµαι να κάνω τα πάντα, δεν έχω καθόλου λίµπιντο, δεν έχω καθόλου όρεξη για σεξ». Οταν ένας από τους ακολούθους στο κανάλι του τον ρώτησε ποιο είναι το µεγαλύτερο όνειρο για έναν bodybuilder, απάντησε και πάλι κυνικά: «Αµα δεν έχεις οικονοµικό όφελος από αυτό, απλά καταστρέφεις τη ζωή σου. Εάν δεν είχα όφελος δεν θα το έκανα».

«Ό,τι δίνεις παίρνεις»
Ο 26χρονος ήθελε µέσω των εκποµπών του να µεταλαµπαδεύσει στους «πιτσιρικάδες» τις «γνώσεις» του σχετικά µε το πώς πρέπει να διαχειριστούν τη σωµατική τους διάπλαση. Προσπαθούσε να τους πείσει ότι τα «φάρµακα αποθεραπείας» είναι απαραίτητα για κάποιον που κάνει χρήση αναβολικών ουσιών. «Θα σας αναφέρω κάποια φάρµακα αποθεραπείας, ψάξτε και µόνοι σας, βρείτε τα µόνοι σας, γιατί δεν ξέρω εάν επιτρέπεται να τα πω, µπορώ να σας βοηθήσω µε inbox (σ.σ.: προσωπικά, µη δηµόσια ηλεκτρονικά µηνύµατα), όσοι θέλετε να µου στείλετε. Παιδιά, είναι τραγικό έγκληµα όταν κάνεις θεραπεία να µη σκέφτεσαι το µετά. ∆εν γίνεται να είσαι µονίµως µέσα, γιατί τόσο περισσότερες θα είναι οι παρενέργειες (…) Προσωπική εµπειρία, δεν σας συνιστώ να το κάνετε. Κάνε µια µεγάλη περίοδο χρήσης και µετά µια µεγάλη αποχή για να έχει τον χρόνο το σώµα να επανέλθει ορµονικά».

Η «συµβουλή» του στους πιο «άµαθους» ήταν να µην «τσιγκουνεύονται» στα φάρµακα, γιατί «ό,τι δίνεις παίρνεις»: «Τα λεφτά δεν είναι να τα δίνετε µόνο για να φτιαχτείτε. Πρέπει να δώσετε χρήµατα και για να είστε υγιείς. Γιατί οι περισσότεροι µαζεύουν τα χρήµατά τους για να πάρουν τα φάρµακα για να φτιαχτούν για το καλοκαίρι, αλλά το κοµµάτι της αποθεραπείας τούς είναι παντελώς άγνωστο. Τους είναι αδιανόητο να δώσουν τα ίδια λεφτά για να είναι υγιείς». Μάλιστα, ο 26χρονος πολλές φορές πρόβαλε στο κανάλι του συγκεκριµένα «φάρµακα», δείχνοντας, µάλιστα, στην κάµερα τις συσκευασίες. Σαν να ήταν γιατρός ανέφερε ότι «καθαρίζουν το συκώτι», ότι τα παίρνουν οι «φραγκάτοι» και οι «χολιγουντιανοί» και πως «κάνουν θαύµατα». Ο youtuber εµφανιζόταν ως ειδικός στην «αυξητική» και βιντεοσκοπούσε ακόµα και το πρωινό του, που ήταν γεµάτο «συµπληρώµατα».

Ο Γάλλος «εγκέφαλος»
Το κύκλωµα φέρεται να διακινούσε αναβολικά σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό: Καναδά, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Ινδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ηνωµένο Βασίλειο, Γερµανία, Σιγκαπούρη και Παναµά. Ο «εγκέφαλος» φέρεται να είναι Γάλλος, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη και έχει µπει στο µικροσκόπιο της Europol και των γαλλικών Αρχών. Οι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον περιγράφουν ως έναν «παίχτη» µε διεθνή εµβέλεια στη διακίνηση αναβολικών. Ζει στη Γαλλία και στην Τουρκία και ξέρει πώς να εξαφανίζεται από προσώπου γης. «Η σύλληψή του, όποτε αυτή γίνει, θα σηµατοδοτήσει για τις ευρωπαϊκές Αρχές ένα µεγάλο χτύπηµα στην παγκόσµια διακίνηση αναβολικών.

Ο Γάλλος φέρεται να αναζητούσε “συνεργάτες” σε χώρες σε όλο τον κόσµο για να αναπτύξει όσο το δυνατόν περισσότερο την οικονοµική του δραστηριότητα» εξηγεί αστυνοµική πηγή. Ο στενότερος συνεργάτης του στην Ελλάδα ήταν ένας 29χρονος επιχειρηµατίας, ο οποίος συνελήφθη επίσης από τους αστυνοµικούς της Οικονοµικής Αστυνοµίας. Στην κατάθεσή του ανέφερε ότι ο Γάλλος τον προσέγγισε µέσω φόρουµ για διακινητές και χρήστες αναβολικών ουσιών και τον έπεισε να στήσουν µαζί την «µπίζνα», που κατέληξε να έχει τζίρο 2.000.000 ευρώ. Ενδεικτικό είναι ότι στο παρασκευαστήριο-αποθήκη της οργάνωσης στην Εύβοια κατασχέθηκαν 500.000 τεµάχια φαρµακευτικών σκευασµάτων. Εκεί εντοπίστηκε και σύγχρονος µηχανολογικός εξοπλισµός για την τυποποίηση των «προϊόντων».

Πληρωμές σε Bitcoin
Για τη διακίνηση των σκευασµάτων χρησιµοποιούσαν κυρίως ιστοσελίδα και εταιρείες ταχυµεταφορών, ενώ οι συναλλαγές πραγµατοποιούνταν µε τη χρήση «κρυπτονοµισµάτων» (bitcoin), προκειµένου να εξασφαλίζουν ανωνυµία και να δυσχεραίνουν τις έρευνες των Αρχών για την προέλευση των εσόδων τους. Την ιστοσελίδα και την αποθήκη διαχειριζόταν ένας 25χρονος, ο οποίος φέρεται από τις Αρχές ως ένα από τα αρχηγικά µέλη της οργάνωσης. Στο «e-shop» του κυκλώµατος διαφηµίζονταν όλες οι προς πώληση ουσίες, σαν να πρόκειται για µια νόµιµη επιχείρηση.

Ο 25χρονος αποθηκάριος, ο 29χρονος επιχειρηµατίας, που ήταν ο στενότερος συνεργάτης του Γάλλου αρχηγού, όπως και ο 26χρονος bodybuilder δεν κρίθηκαν προφυλακιστέοι. «Ευτυχώς ο ανακριτής και ο εισαγγελέας συναισθάνθηκαν το σοβαρό πρόβληµα υγείας του εντολέα µου και δεν τον προφυλάκισαν. Του έδωσαν µια δεύτερη ευκαιρία. Σε περίπτωση που φυλακιζόταν εκτιµώ ότι δεν θα κατάφερνε να ζήσει. Τώρα θα πάει ζωντανός στη δίκη και θα κριθεί από τον φυσικό του δικαστή» δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος του 29χρονου.

Εκµεταλλεύονταν την άγνοια των πιτσιρικάδων
Οι χρήστες αναβολικών ουσιών αλλά και οι διακινητές χρησιµοποιούν το δικό τους «γλωσσάρι» όταν µιλούν για τις «µαγικές» ουσίες που προσφέρουν επίπλαστη αύξηση µυϊκής µάζας. Τα «πρωτεϊνάδικα» είναι τα µαγαζιά που πουλούν συµπληρώµατα διατροφής. ∆ύο από αυτά µπήκαν στο µικροσκόπιο της Οικονοµικής Αστυνοµίας για διακίνηση αναβολικών. «Τέστο» είναι η τεστοστερόνη, «πρόβιο» η µεστερολόνη και «σούστα» η προπιονική τεστοστερόνη.

Οι εκατοντάδες πελάτες του κυκλώµατος χρησιµοποιούσαν στις «παραγγελίες» τους πολύ συχνά διαδικτυακές εφαρµογές που προσφέρουν κρυπτογράφηση, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έκαναν παράπονα για την ποιότητα των ουσιών που αγόραζαν. Η χρήση ηλεκτρονικών µηνυµάτων στις συνοµιλίες τους όσο και οι µη ανιχνεύσιµες συναλλαγές µέσω bitcoin ήταν τα δύο στοιχεία που δυσκόλεψαν περισσότερο τις Αρχές στη συγκεκριµένη υπόθεση. Αξιο αναφοράς είναι ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών για το «ξήλωµα» της οργάνωσης βρέθηκαν στην Αθήνα στελέχη της Γαλλικής Αστυνοµίας, των γαλλικών τελωνειακών Αρχών και της Europol.

Σε παράλληλη επιχείρηση στη Γαλλία συνελήφθη άτοµο που φέρεται να συνδέεται µε το κύκλωµα. Αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν στο «Έθνος της Κυριακής» ότι οι διακινητές εκµεταλλεύονταν κυρίως την άγνοια των «πιτσιρικάδων» για τις παρενέργειες των αναβολικών ουσιών και τη «δίψα» τους να αποκτήσουν «χτιστό» σώµα, στο πρότυπο αθλητών bodybuilding.

Πηγή: www.ethnos.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ