Angelica Yassemi: «Η γυμναστική ασκεί το σώμα και την ψυχή»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η γοητευτική γυμνάστρια πιάνει τους ιμάντες και ποζάρει στον φακό του iFitnessbook!

Η παρουσία της προκαλεί «εγκεφαλικά», διαθέτει απίστευτες γνώσεις γύρω από τον χώρο του αθλητισμού, έχει μεγαλώσει στη Σαουδική Αραβία, είναι πολυτάλαντη και το fitness είναι τρόπος ζωή της

Η Angelica Yassemi «ανοίγεται» στο iFitnessbook μιλά για τις αντίξοες συνθήκες στη Τζέντα, για την προσαρμογή της στην Ελλάδα, δίνει σημαντικές συμβουλές, αναλέι θέματα γύρω από τη γυμναστική, καθώς και μιλάει για το γυναικείο σώμα, τον άνδρα των «ονείρων» της...

Το «καυτό» κορίτσι του fitness ποζάρει αποκλειστικά για το φακό του iFitnessbook. Απολαύστε την...

Μεγάλωσες στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας όπου και αποφοίτησες από τη γυμναστική ακαδημία. Πως ήταν τα πρώτα σου βήματα στον αθλητισμό εκεί;
«Γενικά είμαι άνθρωπος που βαριέμαι εύκολα και αυτό φαινόταν από παιδί. Οπότε οι γονείς μου γνωρίζοντας αυτό μου έδωσαν πληθώρα ερεθισμάτων. Κολύμβηση, ποδηλασία, ιππασία όλο και με κάτι θα ασχολιόμουν. Στην πορεία τελείωσα την σχολή και μπόρεσα να κάνω την πρακτική μου καθαρά σε επίπεδο personal σε σπίτια της υψηλής κοινωνίας στη Τζέντα λόγω γνωριμιών του πατέρα μου».

Ισχύει ότι είναι υποδεέστερη η θέση της γυναίκας στην κοινωνία στη Σαουδική Αραβία και πόσο σε επηρέασε στη σταδιοδρομία σου;
«Λόγω θρησκείας η θέση της γυναίκας στην Σαουδική Αραβία είναι όντως υποδεέστερη. Δεν με επηρέασε σχεδόν καθόλου μπορώ να πω διότι δεν είχα να κάνω με χώρο γυμναστηρίου όπου εκεί δεν επιτρέπεται να δουλεύουν γυναίκες γυμνάστριες. Γενικά, στην Τζέντα οι γυναίκες δεν δουλεύουν τουλάχιστον όχι φανερά. Εγώ είχα να κάνω μόνο με γυναίκες που είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν την γυμναστική σε δικό τους ιδιωτικό χώρο. Όταν λοιπόν αποφάσισα να έρθω Ελλάδα είχα ήδη πάρει το πρώτο «βάπτισμα» με το personal training».

Ήταν εύκολη η προσαρμογή σου στη κουλτούρα και την αθλητική παιδεία της Ελλάδος;
«Η αλήθεια είναι ότι για κάποια χρόνια δεν ασχολήθηκα με τον. Έχω κάνει διάφορες δουλειές. Ήταν δύσκολο γενικά το μεταβατικό αυτό στάδιο για εμένα λόγω της εντελώς διαφορετικής κουλτούρας και ιδιοσυγκρασίας των δυο χωρών. Ωστόσο, στην αθλητική παιδεία δεν διαφέρουν πάρα πολύ. Είμαστε σαφώς ανώτεροι σαν επίπεδο στην Ελλάδα, αλλά με στεναχωρεί πολύ το γεγονός που βλέπω μεγάλο ποσοστό Ελλήνων να απέχει αποό την άθληση. Είμαστε η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες και πλέον αυτή η χώρα έχει πολύ μεγάλο ποσοστό παχυσαρκίας.Το σίγουρο είναι λοιπόν πως δεν υπάρχει επαρκής αθλητική παιδεία».

yassemi1

Τώρα, ποια πιστεύεις ότι είναι τα οφέλη της γυμναστικής κατά τη γνωμη σου;
«Το αγαπημένο μου moto είναι «Νους υγιής εν σώματι υγιής». Η γυμναστική ασκεί τόσο το σώμα μας, όσο και την ψυχή μας. Πρέπει να καταλάβουμε πως η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, είναι υγεία που ξεκινάει από μέσα μας και καταλήγει σε ένα καλαίσθητο αναλογικό κορμί. Οπότε μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι τα ωφέλη της γυμναστικής είναι ψυχοσωματικά».

Ποια πιστεύεις ότι είναι η τακτική που πρέπει να ακολουθήσει μια γυναίκα για ένα γραμμωμένο κορμί;
«Συστηματική άσκηση τουλάχιστον 4 φορές μέσα στην εβδομάδα. Καλό θα είναι να υπάρχει ποικιλία και εναλλαγή στο ασκησιολόγιο της. Έπειτα ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα λαχανικά και φυτικές ίνες, αλλά ακόμη και κατανάλωση άφθονου νερού μέσα στην ημέρα. Γενικά, όλα με μέτρο, δεν χρειάζονται υπερβολές. Η εξαντλητική δίαιτα και η υπερπροπόνηση μπορεί να αποφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα».

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει ένα γυναικείο σώμα ελκυστικό κατά τη γνώμη σου;
«Η αυτοπεποίθηση. Δεν υπάρχει πρότυπο ομορφιάς σε ενα γυναικείο σώμα. Εννοώ ότι τα πρότυπα αλλάζουν ανάλογα την εποχή που ζούμε. Θα πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας μαζί με τα ελλατώματά του και να προσπαθούμε να το βελτιώνουμε αναδεικνύοντας τα θετικά του στοιχεία. Από εκεί και πέρα, εμένα μου αρέσουν τα γυναικεία σώματα με μυϊκή τόνωση και γράμμωση που παραμένουν όμως θυληκά με καμπύλες εκεί που χρειάζεται».

Πως βλέπεις την ανάπτυξη της βιομηχανίας στο χώρο του Fitness σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;
«Όπως όλοι οι επαγγελματικοί τομείς έτσι και το fitness έχει επηρεαστεί από την κρίση και είναι λογικό διότι δυστυχώς η γυμναστική δεν θεωρείται πρώτη ανάγκη. Πιστεύω, όμως, ότι όποιος αγαπάει αυτό που κάνει θα βρει την άκρη και θα το κάνει καλά και θα μπορέσει να βγάλει χρήματα από αυτό. Εγώ ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον χώρο σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας και παρόλα αυτά δικτυώθηκα γρήγορα και είμαι πολύ ικανοποιημένη».

yassemi5

Θα θέλαμε να μας πεις το αγαπημένο σου φαγητό, την άσκηση που προτιμάς, ένα είδωλό σου και τι σε ελκύει σε έναν άνδρα;
«Γενικώς αγαπώ πολύ το φαγητό και σε γενικές γραμμές δεν στερούμαι κάτι. Αγαπημένο φαγητό δεν έχω γιατί μου είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω μόνο ένα! Είμαι πάντως λάτρης των καλών τυριών και έχω αδυναμία στα γλυκά, δηλαδή τρώω κάθε μερα. Μπορώ νας σας εκμυστηρευτώ ότι είμαι έ και λαίμαργη. Όσον αφορά την άσκηση, εδώ και κάποιους μήνες, ο νέος μου έρωτας είναι το. Επίσης, κανω TRX, Crossfit και Spinning. Συν ότι τώρα ξεκίνησα και πυγμαχία.
Σε έναν άντρα αρχίζοντας από την εξωτερική εμφάνιση θέλω να είναι σχετικά σωματώδης. Να έχει καθαρό βλέμμα και πιο σημαντικό για μένα να είναι ευφυής και να διαθέτει χιούμορ. Ειλικρινά, δεν μπορώ να είμαι με έναν άντρα που δεν γελάω. Τέλος, είδωλο για μένα είναι ο Μοχάμεντ Αλί. Δεν υπήρξε μόνο ένας τεράστιος αθλητής, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους ουμανιστές. Πολέμησε μέσα απο τον αθλητισμό και την δημοσιότητα που του δόθηκε για τα δικαιώματα των ανθρώπων».

Tι είδος γυμναστικής προτιμάς να εφαρμοζεις στους ασκούμενους σου;
«Ο καθε άνθρωπος ειναι διαφορετικός και κοιτάζω να προσαρμόζομαι στις ανάγκες και στα θέλω του εκάστοτε ασκούμενου. Οι επιλογές είναι πολλές indoor cycling, Crossfit, TRX, Crosstraining.

Που θα μπορούσε να γυμναστεί κάποιος μαζί σου;
«Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στο χώρο του ΟΑΚΑ ΒΟΧ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Συν τοις άλλοις, πραγματοποιώ προπονήσεις κατ’ οίκον και σε επαγγελματικούς χώρους».

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
«Είμαι πολυπράγμων άνθρωπος και μου αρεσει να εξελίσσομαι συνεχώς. Το ευρύτερο μελλοντικό μου σχέδιο ειναι να μπορέσω βήμα-βήμα να υλοποιήσω όλα τα όνειρά μου και να τα δω να πραγματοποιούνται».

yassemi4 1

yassemi4 2

yassemi89

yassemi6

yassemi3

yassemi

yassemi9 2

yassemi9 1

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως το σκόρδο εξοντώνει όλες τις ασθένειες και σώζει ζωές
  • Τα γεύματα με φυτική πρωτεΐνη που πρέπει να φας στη νηστεία
  • Τι πρέπει να κάνεις μετά τη γυμναστική για να δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου
  • Σαρακοστή και νηστεία: Τι τρώτε και τι όχι!
  • Καθαρά Δευτέρα: τι να φάμε, τι να προσέξουμε
  • Οι 6 υπερτροφές που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου φέτος την άνοιξη
loading...