Τα απίστευτα οφέλη του ποπ κορν στην υγεία μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το ποπ κορν είναι από τα αγαπημένα μας σνακ όταν πάμε σινεμά ή ακόμα και όταν είμαστε σπίτι παρακολουθώντας μια ταινία.

Εκτός, όμως από μια αγαπημένη συνήθεια είναι ακόμα ένα πολύ υγιεινό σνακ, το οποίο μπορεί άφοβα να ενταχθεί στη διατροφή μας. Τότε είναι που θα το απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο.

Υπάρχουν, λόγοι σύμφωνα με τους ειδικούς που το κάνουν απαραίτητο για την υγεία μας.

ΕΧΕΙ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ
Αν το φτιάξετε σωστά και δεν το βουτήξετε στο βούτυρο, στα λίπη και στο μπόλικο αλάτι, έχει λίγες θερμίδες. Για να καταλάβετε, μία μεγάλη συσκευασία ποπ κορν που παίρνετε στο σινεμά έχει περίπου 1200 θερμίδες. Αντίθετα, αν το φτιάξετε χωρίς βούτυρο έχει σχεδόν 50 θερμίδες η κούπα.

ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ
Οι φυτικές ίνες του βοηθούν στην απορρόφηση της περίσσειας ποσότητας χοληστερόλης από τις αρτηρίες, ενώ περιορίζει τα λιπαρά, ώστε το αίμα να ρέει ελεύθερα. Παράλληλα, συμβάλλει στην μείωση του κίνδυνου των καρδιαγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων της αθηριοσκλήρωσης και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ
Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και την πρόωρη γήρανση. Οι ελεύθερες ρίζες συνδέονται με την ταχεία γήρανση των οργάνων, των νεύρων και των κυττάρων. Με την πάροδο του χρόνου, η έκθεση σε ελεύθερες ρίζες δημιουργεί τα σημάδια της ηλικίας, αποδυναμώνει τους μύες και προκαλεί απώλεια μαλλιών.

ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ
Θεωρείται φαγητό ολικής άλεσης και βοηθά στο μεταβολισμό και την καλή λειτουργία του εντέρου.

ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ
Οι φυτικές ίνες που περιέχει ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα ινσουλίνης.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ