Οι ασκήσεις που σε βοηθούν να αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα όσο μεγαλώνεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το κλειδί για να παραμείνεις fit με το πέρασμα των χρόνων.

Μια από τις συνηθέστερες αλλαγές αλλά και προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όσο μεγαλώνουμε είναι η απώλεια μυικής μάζας. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Harvard, μετά την ηλικία των 30 το σώμα αρχίζει να "χάνει" από 3% έως 5% μυικής μάζας κάθε επόμενη δεκαετία. Για αυτό και είναι σημαντικό εκτός από το να παραμένουμε δραστήριοι, να φροντίζουμε την ενίσχυση αλλά και οικοδόμηση της μυικής μάζας του σώματος μας, η οποία είναι απαραίτητη για την αποφυγή προβλημάτων όπως κατάγματα, σαρκοπενία, διαβήτη τύπου 2 αλλά και μειωμένη ποιότητα ζωής.

Εκείνο που ουσιαστικά χρειάζεται προσοχή είναι το είδος της άσκησης που επιλέγουμε για να γυμναστούμε. Συγκεκριμένα, οι ασκήσεις με αντιστάσεις είναι η no1 επιλογή προπονήσεων για την ενίσχυση αλλά και ενδυνάμωση της μυικής μάζας και η οποία θα πρέπει να ακολουθείται, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, τουλάχιστον 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο θα διατηρήσεις σε φόρμα την σιλουέτα σου, αλλά και θα βοηθήσεις εντατικά το σώμα να παραμείνει δυνατό.

Μάλιστα, μια προπόνηση που περιλαμβάνει τον συνδυασμό διάφορων μυικών ομάδων είναι συνήθως προτιμότερη, αφού κατά την άσκηση εμπλέκονται περισσότερα από ένα μέλη του σώματος σου και άρα περισσότεροι μύες. Τα squats, οι βυθίσεις, οι κάμψεις δικεφάλων και μηριαίων, οι έλξεις και οι εκτάσεις τετρακέφαλων είναι μερικές μόνο ασκήσεις που μπορείς να προσθέσεις στα total body workouts σου με σκοπό την ενίσχυση του σώματος σου.

Ασκήσεις που αυξάνουν τη μυϊκή μάζα:

Pronated Dumbbell Row

 

 

Πιέσεις με αλτήρες σε πάγκο

 

 

Split Squat

 

 

Κάμψεις μηριαίων δικεφάλων με αλτήρα

 

 

Πηγή: www.shape.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ