Συμπληρώματα Bodybuilding για προχωρημένους αθλητές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μετά από δύο χρόνια προπόνησης, μπορεί να θέλετε να διερευνήσετε νέους τρόπους για να αποκομίσετε τα μέγιστα από την προπόνηση σας. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να εξετάσετε την προσθήκη νέων συμπληρωμάτων για την περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων σας.


Συμπληρώματα Λαχανικών για τη Μυϊκή Ανάπτυξη

Σχεδόν όλοι οι σοβαροί bodybuilders θα συμπληρώνουν τη διατροφή τους με σκόνες πρωτεΐνης, αλλά τι γίνετε με τα λαχανικά; Πολλοί bodybuilders δίνουν αρκετή έμφαση στην πρόσληψη πρωτεΐνης και υδατανθράκων, αγνοώντας συχνά την πρόσληψη λαχανικών. Πόσους ανθρώπους ξέρετε που καταναλώνουν πραγματικά την απαραίτητη ποσότητα λαχανικών σε κάθε τους γεύμα; Μια επαρκής πρόσληψη φρούτων και λαχανικών έχει μια προστατευτική επίδραση στην υγεία, αλλά οι περισσότερες ομάδες πληθυσμού τρώνε λιγότερο από τις συνιστώμενες ποσότητες. Υπάρχουν φυτικά εκχυλίσματα σε μορφή σκόνης που μπορείτε να αναμίξετε με νερό, χυμό ή ακόμη και μαζί με ένα ρόφημα πρωτεΐνης. Υπάρχουν πολλά είδη συμπληρωμάτων διαθέσιμα. Κάθε ένα από αυτά προσφέρουν τα θρεπτικά οφέλη των πράσινων φυτών και λαχανικών. Τα πράσινα ροφήματα περιέχουν πολλά διαφορετικά αλκαλιοποιητικά συστατικά και τη τακτική κατανάλωση τους βοηθά στο να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για τους bodybuilders, καθώς η διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες, που χρειάζεται για την παροχή πρώτων υλών στον οργανισμό για μυϊκή ανάπτυξη, είναι επίσης φυσικά όξινη. Η επαρκής πρόσληψη λαχανικών, καθώς και συμπλήρωση της διατροφής σας με χόρτα ισορροπεί τα επίπεδα οξέος και αλκαλικού μέσα στο σώμα σας, και δημιουργεί ένα ακόμη καλύτερο αναβολικό περιβάλλον για τη μυϊκή ανάπτυξη. Ένα ρόφημα λαχανικών περιέχει περίπου ισοδύναμη διατροφική πρόσληψη με οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα φυτοθρεπτικά συστατικά που βρέθηκαν σε χόρτα βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, στην απόκρουση ασθενειών, στη μείωση του κινδύνου λοιμώξεων, και στη δραματική μείωση της ποσότητας ζυμομυκήτων και τοξινών στο σώμα. Υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη από τη λήψη ροφημάτων λαχανικών, εκτός από τα πιο πάνω. Τα ροφήματα λαχανικών θεωρούνται από μερικούς ως μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, στο βαθμό που θεωρούνται ως ένα συμπλήρωμα που θα πρέπει να λαμβάνεται για τη συνολική υγεία και ευεξία. Πάρτε τουλάχιστον μια μερίδα ενός συμπληρώματος λαχανικών ανά ημέρα.


Υποστήριξη Τεστοστερόνης για Προχωρημένους Αθλητές

Η Ωχρινοτρόπος Ορμόνη (LH) εκκρίνεται από την υπόφυση, έναν αδένα στη βάση του εγκεφάλου. Η ωχρινοτρόπος ορμόνη διεγείρει την παραγωγή τεστοστερόνης. Οι επιδράσεις της τεστοστερόνης ταξινομούνται ως ανδρογόνα ή αναβολικά. Οι επιπτώσεις των ανδρογόνων περιλαμβάνουν αλλαγές στα όργανα, στον τόνο της φωνής, καθώς και στην τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στο σώμα. Τα ακόλουθα συμπληρώματα θα σας βοηθήσουν στην αναζήτηση ποιοτικών μυϊκών κερδών:

  - Το Tribulus Terrestris έχει αναφερθεί να οδηγεί σε αύξηση της παραγωγής της ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH). Όταν τα επίπεδα της LH αυξάνονται, η φυσική παραγωγή τεστοστερόνης επίσης θα αυξηθεί, το οποίο μπορεί επίσης να βελτιώσει τη σεξουαλική ορμή και την λίμπιντο.

  - Το Horny Goat Weed μπορεί να αυξήσει την LH και τη φυσική παραγωγή τεστοστερόνης. Δοκιμές έχουν δείξει ότι το προϊόν αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της κόπωσης και στα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, ένα υποπροϊόν της προπόνησης αντίστασης.

  - Το Longifolia μπορεί να διεγείρει την παραγωγή τεστοστερόνης, και να μειώσει τα επίπεδα της δεσμευμένης και ανενεργής τεστοστερόνης στο σώμα μέσω της παράγωγής της LH.

  - Το Viraloid μπορεί να αυξήσει την ποσότητα τεστοστερόνης που παράγεται από το σώμα και βελτιώνει την απορρόφηση, αυξάνοντας την ευαισθησία του υποδοχέα ανδρογόνων. Έτσι, το σώμα σας θα χρησιμοποιήσει και θα απορροφήσει πιο αποτελεσματικά την φυσική τεστοστερόνη και τα συνθετικά ανδρογόνα.

  - Το ZMA είναι ένα συμπλήρωμα που αξίζει να πάρετε, αν δεν το παίρνετε ήδη. Αυτό το μείγμα ψευδάργυρου, μαγνησίου και βιταμίνης Β6 έχει αποδείξει βελτιώσεις στα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, αυξημένη αντοχή και ταχεία αύξηση του μεγέθους των μυών.

  - Το Μεθοξύλιο είναι ένα φυσικό μη-ορμονικό αναβολικό και αντι-καταβολική ένωση που είναι γνωστή ως μια φλαβόνη. Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, την αύξηση της πρωτεϊνικής σύνθεσης, και την ανάκαμψη. Το μεθοξύλιο μπορεί να προωθήσει το μέγεθος των μυών, τη δύναμη, και την απώλεια λίπους, χωρίς να επηρεάζονται δυσμενώς τα ορμονικά επίπεδα.


Συμπληρώματα για προχωρημένους Bodybuilders

Το γάλα γαϊδουράγκαθου είναι ένα βότανο και αντιοξειδωτικό που ειδικεύεται στην υποστήριξη και επισκευή του συκωτιού. Το συκώτι είναι ένα από τα πιο βασικά μας όργανα και λειτουργεί για πολλές από τις ζωτικής σημασίας διαδικασίες του σώματος. Η ανθυγιεινή διατροφή και τρόπος ζωής μας κάνουν επιρρεπείς σε ασθένειες. Τα συμπληρώματα τεστοστερόνης μπορεί να τοποθετήσουν μια ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο συκώτι. Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα τεστοστερόνης, συνιστάται επίσης και μια φόρμουλα για το συκώτι.

Ένα αναμειγμένο μίγμα πρωτεΐνης που αποτελείται από ένα μείγμα απομονωμένης και συμπυκνωμένης πρωτεΐνης ορού γάλακτος, με Tribulis, L-Γλουταμίνη και BCAAs θα σας δώσουν προστιθέμενα οφέλη. Η L-Γλουταμίνη, το πιο άφθονο αμινοξύ στους μύες, παρέχει καύσιμο για το ανοσοποιητικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης, τα αποθέματα γλουταμίνης θα καταστραφούν, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η γλουταμίνη είναι ένας μεγάλος αντι-καταβολικός παράγοντας, προστατεύοντας τους μύες από την κορτιζόλη. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχει μια αυξημένη χρήση αμινοξέων διακλαδισμένης αλύσου (BCAAs) για ενέργεια.

Τα BCAAs δημιουργούνται από τη διάσπαση των μυϊκών πρωτεϊνών, και χρησιμεύουν ως πρόδρομοι για τη σύνθεση της γλουταμίνης. Τα BCAAs είναι κρίσιμα για τις αναβολικές και αντι-καταβολικές διεργασίες.

Τα συμπληρώματα υποστήριξης των αρθρώσεων χρησιμοποιούνται για την επισκευή των οστών και ειδικά των αρθρώσεων. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην πρόληψη των τραυματισμών και επίσης στην πρόληψη μελλοντικών διαταραχών όπως η αρθρίτιδα.

Το GABA είναι ένα αμινοξύ που παράγεται στον εγκέφαλο και σχηματίζεται από το γλουταμινικό οξύ στο σώμα με τη βοήθεια της βιταμίνης Β6, η οποία έχει μια κατευναστική επίδραση. Βρέθηκε σε μεγάλες ποσότητες στον υποθάλαμο και χρησιμεύει ως νευροδιαβιβαστής. Ο υποθάλαμος ρυθμίζει ενστικτώδης λειτουργίες όπως τους κύκλους ύπνου, τη θερμοκρασία του σώματος και την υπόφυση. Η υπόφυση είναι ο κύριος ενδοκρινής αδένας που επηρεάζει όλες τις ορμονικές λειτουργίες. Η αυξητική ορμόνη παράγεται και εκκρίνεται από την υπόφυση. Το GABA, όταν συνδυάζεται με άλλα αμινοξέα και θρεπτικά συστατικά δίνει μεγαλύτερη αντοχή και βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση.

Η τεστοστερόνη μπορεί να μετατραπεί σε οιστρογόνα 6-κετο-οιστρόνη και 6-κετο-οιστραδιόλη. Μελέτες έχουν δείξει ότι το δραστικό συστατικό 3, 6, 17-androstenetrione, που βρέθηκε σε ένα δημοφιλή αντι-οιστρογόνο συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει έναντι των επιπτώσεων και του σχηματισμού οιστρογόνων.


Συμπληρώματα Bodybuilding για τη νύχτα

Η πρωτεΐνη καζεΐνης έχει ως αποτέλεσμα μια παρατεταμένη αύξηση των αμινοξέων στο αίμα, καλύτερη κατακράτηση αζώτου και συνολική αύξηση του αναβολισμού με αποτέλεσμα τη μείωση του μυϊκού καταβολισμού. Τα συμπληρώματα καζεΐνης είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλά σε λιπαρά, υδατάνθρακες και λακτόζη, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε BCAAs και γλουταμίνη.


Περιληπτικά

Όπως ένα αυτοκίνητο με χρήση υψηλής τεχνολογίας και καλύτερης ποιότητας καυσίμων, θα έχετε καλύτερες επιδόσεις με τα σωστά βασικά θρεπτικά συστατικά. Σε συνδυασμό με τις ασκήσεις αντίστασης και τη σωστή διατροφή, η προσθήκη συμπληρωμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τα μυϊκά σας κέρδη σε νέα επίπεδα.


Πηγή: Mrsupplement.com.au

http://fit-blaster.com

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ορισμός στόχων: Μια ρεαλιστική προσέγγιση για συνεχή κέρδη
  • Γιατί η τεχνική της αποφόρτισης σε βοηθά να χτίσεις δυνατότερο σώμα
  • Οι 4 ασκήσεις που θα κάνουν τους δικέφαλους να... σκίσουν τα μανίκια
  • 10 τροφές γεμάτες πρωτεΐνη
  • 5 βασικοί κανόνες για μια αποτελεσματική σεζόν όγκου
  • Οι πιο ψαγμένες συμβουλές προπόνησης μυϊκής υπερτροφίας
loading...