3 λάθη που κάνετε με το προ-προπονητικό ρόφημά σας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Για τον λόγο ότι είναι αποτελεσματικά και εύκολα στη χρήση, τα προ-προπονητικά συμπληρώματα έχουν γίνει πλέον ένα βασικό στοιχείο όσο και η σκόνη πρωτεΐνης για όσους αθλούνται.

Παρόλα αυτά μπορεί να παίρνετε το προ-προπονητικό σας ρόφημα λανθασμένα, γι αυτό βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε τα πιο κάτω λάθη.

Λάθος #1: Ο χρονισμός σας είναι λάθος

Αρκετοί πίνουν το προ-προπονητικό τους ρόφημα καθώς πηγαίνουν στο γυμναστήριο. Τα περισσότερα από τα ενεργά συστατικά του προ-προπονητικού ροφήματος όμως χρειάζονται 30-60 λεπτά για να φτάσουν στα μέγιστα επίπεδα στο αίμα σας. Αν περιμένετε μέχρι να φτάσετε στο γυμναστήριο για να το πάρετε, τότε θα ενεργήσει σε πλήρη επίδραση περίπου στη δεύτερη ή στην τρίτη σας άσκηση.

Και αν σκέφτεστε ότι παίρνοντας το προ-προπονητικό σας ρόφημα πολύ νωρίς θα σας αφήσει με λιγότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, μην σας ανησυχεί. Τα περισσότερα προ-προπονητικά συμπληρώματα βασίζονται σε διεγερτικά, και ένα βασικό είναι συνήθως η καφεΐνη. Το σώμα σας χρειάζεται 3-5 ώρες για να μειώσει τη συγκέντρωση της καφεΐνης στο αίμα σας κατά μισό.

Έτσι εάν το πάρετε οποιαδήποτε στιγμή από 30 λεπτά έως μία ώρα πριν από την προπόνηση σας, τότε θα αποκομίσετε το πλήρες όφελος. Το μόνο που θα πρέπει να σας προβληματίζει είναι εάν το παίρνετε αργότερα μέσα στην ημέρα κάτι το οποίο ενδεχομένως να επηρεάσει τον ύπνο σας.

Λάθος #2: Το παίρνετε με άδειο στομάχι

Αν παίρνετε καφέ με άδειο στομάχι, ίσως να γνωρίζετε το αίσθημα ελαφριάς ζαλάδας και νευρικότητας. Εάν λάβετε ένα προ-προπονητικό ρόφημα με 200-300ml καφεΐνης χωρίς να φάτε οτιδήποτε, θα νιώσετε ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Καταναλώνοντας ένα μικρό γεύμα 30-60 λεπτά προτού πάρετε το προ-προπονητικό σας ρόφημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτών των συμπτωμάτων, καθώς τα επιπλέον θρεπτικά συστατικά θα ενισχύσουν την προπόνηση σας.

Αν ανησυχείτε ότι παίρνοντας το προ-προπονητικό σας ρόφημα με γεμάτο στομάχι θα μειώσει την δραστικότητα του, τότε μην καταναλώσετε ένα γεύμα με πολλές φυτικές ίνες. Αποφύγετε τα δημητριακά, τα ωμά φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και σπόρους, και τα ωμά λαχανικά.

Λάθος #3: Λείπουν κάποια βασικά συστατικά από το προ-προπονητικό σας ρόφημα

Υπάρχουν αρκετές επιλογές συμπληρωμάτων αυτές τις μέρες. Υπάρχουν επίσης πολλά όχι και τόσο αποτελεσματικά προ-προπονητικά συμπληρώματα, συνήθως αυτά που περιέχουν περισσότερα συστατικά από ότι μπορείτε να μετρήσετε στα δάκτυλα σας. Μία μεγάλη λίστα συστατικών το πιο πιθανό να συμπεριλαμβάνει πληρωτικά, ή μικρές ποσότητες σημαντικών συστατικών τα οποία δεν πρόκειται να σας βοηθήσουν ιδιαίτερα σε μία μόνο μία δόση.

Προτιμήστε τα βασικά συστατικά. Είτε επιλέγετε το προ-προπονητικό σας συμπλήρωμα με βάση την γεύση ή την μάρκα, βεβαιωθείτε ότι περιέχει τα πιο κάτω συστατικά:

Καφεΐνη: Για εκείνη την επιπλέον δόση ενέργειας που χρειάζεστε ώστε να ξεπεράσετε τα όρια της προπόνησης σας και να αντιμετωπίσετε την κόπωση για μία ακόμη επανάληψη.

Μηλική κιτρουλίνη: Για την εισδοχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους μύες, και την παροχή επιπλέον ενέργειας για ενίσχυση της απόδοσης σας.

Μονοϋδρική Κρεατίνη: Για ενίσχυση της μυϊκής οικοδόμησης και κερδών δύναμης. Μπορείτε να πάρετε την κρεατίνη οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, επιβεβαιώνοντας όμως ότι περιέχετε στο προ-προπονητικό σας ρόφημα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε τουλάχιστον μία δόση ημερησίως.

Πηγή: Fit-blaster.com via Bodybuilding.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
  • Τα καλοκαιρινά «λάθη» που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά
  • Tα λάθη που κάνεις μετά την προπόνηση και σε κρατούν... πίσω!
  • 10 λάθη στο εορταστικό ρεβεγιόν που προκαλούν προβλήματα υγείας
  • Από αυτά τα λάθη δεν χάνετε το λίπος στην κοιλιά
  • Τα λάθη που κάνεις στο διάδρομο και ο τρόπος να τα διορθώσεις!
loading...