Ποια είναι η καλύτερη ώρα να πάρω το συμπλήρωμα διατροφής μου;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης, κρεατίνης, καζεΐνης και αμινοξέων είναι δημοφιλή στους αθλητές και στους λάτρεις της φυσικής άσκησης που θέλουν να χτίσουν μυς και να βελτιώσουν την απόδοση τους.

Ωστόσο, ο χρόνος χρήσης αυτών των συμπληρωμάτων μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητά τους. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τους καλύτερους χρόνους λήψης των συγκεκριμένων συμπληρωμάτων ,γιατί ο χρόνος είναι σημαντικός.

Συμπληρώματα πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και την επισκευή του μυϊκού ιστού. Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης όπως ο ορός γάλακτος, η καζεΐνη και η πρωτεΐνη σόγιας χρησιμοποιούνται συνήθως από αθλητές και bodybuilders για την αύξηση της μυϊκής μάζας και της δύναμης. Η καλύτερη στιγμή για λήψη συμπληρωμάτων πρωτεΐνης είναι αμέσως μετά την προπόνηση. Αυτό είναι γνωστό ως αναβολικό παράθυρο και αναφέρεται στη χρονική περίοδο μετά την άσκηση, όταν η σύνθεση πρωτεϊνών των μυών είναι αυξημένη. Η λήψη πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να βοηθήσει στη μεγιστοποίηση της μυϊκής ανάπτυξης και αποκατάστασης.

Συμπληρώματα κρεατίνης

Η κρεατίνη είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα που χρησιμοποιείται για την αύξηση της μυϊκής δύναμης και αντοχής. Λειτουργεί αυξάνοντας την ποσότητα ενέργειας που είναι διαθέσιμη στους μύες κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η καλύτερη ώρα για λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης είναι πριν ή μετά την προπόνηση. Η λήψη κρεατίνης πριν από την προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της δύναμης και της αντοχής κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Η λήψη του μετά από μια προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της αποκατάστασης και στη βελτίωση της μυϊκής ανάπτυξης.

Συμπληρώματα αμινοξέων

Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης και είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Τα συμπληρώματα αμινοξέων όπως τα αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAA) χρησιμοποιούνται συνήθως από αθλητές και bodybuilders για τη βελτίωση της αποκατάστασης των μυών και τη μείωση του μυϊκού πόνου. Η καλύτερη στιγμή για τη λήψη συμπληρωμάτων αμινοξέων είναι κατά τη διάρκεια ή μετά την προπόνηση. Η λήψη αμινοξέων κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της μυϊκής διάσπασης και στη βελτίωση της αποκατάστασης των μυών. Η λήψη τους μετά από μια προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της πρωτεϊνικής σύνθεσης των μυών και στην προώθηση της μυϊκής ανάπτυξης.

Καζεΐνη

Η καλύτερη ώρα για λήψη συμπληρωμάτων καζεΐνης είναι το βράδυ, πριν τον ύπνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η καζεΐνη είναι μια πρωτεΐνη βραδείας πέψης που μπορεί να παρέχει μια παρατεταμένη απελευθέρωση αμινοξέων όλη τη νύχτα. Αυτό το αποτέλεσμα βραδείας αποδέσμευσης οφείλεται στην ικανότητα της καζεΐνης να σχηματίζει μια ουσία που μοιάζει με γέλη στο στομάχι, η οποία επιβραδύνει την πεπτική διαδικασία και παρατείνει την απελευθέρωση αμινοξέων στην κυκλοφορία του αίματος.

Η κατανάλωση καζεΐνης πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της μυϊκής αποκατάστασης και ανάπτυξης ενώ κοιμάστε. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα υφίσταται μια διαδικασία επιδιόρθωσης και ανάπτυξης των μυών και η κατανάλωση καζεΐνης πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στην παροχή μιας σταθερής παροχής αμινοξέων για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καζεΐνης πριν τον ύπνο μπορεί να αυξήσει τη σύνθεση πρωτεϊνών των μυών και να βελτιώσει την ανάκτηση των μυών σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο ή χωρίς συμπλήρωμα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο χρόνος λήψης αυτών των συμπληρωμάτων μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τους ατομικούς στόχους και προτιμήσεις. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι η λήψη συμπληρωμάτων πρωτεΐνης, κρεατίνης και αμινοξέων σε διαφορετικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας λειτουργεί καλύτερα για αυτούς. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος τύπος συμπληρώματος και η μορφή του (σκόνη, κάψουλα, κ.λπ.) μπορεί επίσης να επηρεάσει το χρόνο λήψης.

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ