Ελεύθερα βάρη ή μηχανές; by Big Ramy New York Pro

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

O Big Ramy διατήρησε τον τίτλο του  και απαντάει σε μια ερώτηση που ενδιαφέρει όλους μας.O Big Ramy διατήρησε τον τίτλο του  και απαντάει σε μια ερώτηση που ενδιαφέρει όλους μας.

Αντίθετα με τους περισσότερους bodybuilder, πραγματικά προτιμώ τις μηχανές. Όταν ήμουν αρχάριος χρησιμοποιούσα τα ελεύθερα βάρη όμως μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας κατέληξα στην χρήση μηχανών για δύο βασικούς λόγους. Αρχικά πιστεύω ότι με τις μηχανές μπορείς να νιώσεις καλύτερα την μυϊκή σύσπαση και κορύφωση γιατί μπορείς να κρατήσεις το βάρος στο υψηλότερο δυνατό σημείο και να ελέγξεις καλύτερα τις αρνητικές επαναλήψεις.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι γυμνάζομαι μόνος μου όλο το χρόνο (εκτός από μία μικρή περίοδο πριν τους αγώνες που λόγω της δίαιτας δεν έχω την απαραίτητη ενέργεια) και αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τους περισσότερους. Σίγουρα η προπόνηση σε μια μηχανή προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια όταν δεν έχεις κάποιο να σε βοηθήσει. Άσε που ορισμένες μηχανές όπως οι πρέσες στήθους και η μηχανή για κάμψεις δικεφάλων στο μαξιλάρι που επιτρέπει να φορτώσω περισσότερα κιλά από ό,τι στα ελεύθερα βάρη.



Πηγή: FLEX

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ