Πως θα ανοίξεις τους στενούς σου ώμους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο τρόπος για να τους μεταμορφώσεις τόσο σε όγκο όσο και σε εύρος.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι η οστική δομή έχει τεράστια σημασία όταν θέλεις να αναπτύξεις αρμονικά τη διάπλαση του σώματός σου. Οι μύες που βρίσκονται γύρω από τα οστά, ναι, μπορούν να διογκωθούν στο μέγιστο, όμως τα κόκαλα είναι κόκαλα. Αν το DNA σου έχει προδιαγράψει -πριν καν γεννηθείς- πως θα έχεις κοντά πόδια ή ανοιχτή λεκάνη, κανένα πρόγραμμα bodybuilding δεν θα καταφέρει να αντιστρέψει την δυσαρμονία του σωματικού σου σχήματος.

Ένα άλλο κορυφαίο παράδειγμα στενής κλείδας υπήρξε ο μυθικός Larry Scott (Mr. Olympia 1965-1966). Για όσους δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται το όνομα του πάγκου κάμψης δικεφάλων με μαξιλάρι (Scott), εδώ είναι η απάντηση. Όσον αφορά στη μεταμόρφωση των στενών ώμων του σε μεγαθήρια, δες το παρακάτω βίντεο:

 

 

Ποια προπόνηση θα ανοίξει τους ώμους σου;

Αναμφίβολα, μια συστηματική προπόνηση. Και ακόμη πιο σίγουρα, μια βαριά προπόνηση. Κάτι που, όμως, δεν συνεπάγεται φορτία που δεν μπορούν οι ώμοι σου να αντέξουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τεχνική εκτέλεσης είναι πολύ σημαντική.

Ακολούθησε με αφοσίωση το παρακάτω πλάνο, και μέσα σε 4 έως 6 εβδομάδες θα δεις τους ώμους σου να διευρύνονται τόσο σε όγκο όσο και σε έκταση, παράλληλα με εμφανή μεταμόρφωση του θώρακα και της άνω πλάτης.

Οι ασκήσεις:
Σκυφτή κωπηλατική με μπάρα
Πιέσεις με αλτήρες από όρθια στάση
Οπισθολαίμιες πιέσεις με μπάρα
Ανάποδα flies με αλτήρες σε επικλινή πάγκο
Πλευρικές εκτάσεις με αλτήρες από σκυφτή θέση σε πάγκο
Όρθιες έλξεις ώμων στην τροχαλία με σχοινί
Πλάγιες εκτάσεις με το ένα χέρι στην τροχαλία
Στρατιωτικές πιέσεις με αλτήρες από όρθια στάση ή με μπάρα από καθιστή θέση σε πάγκο
Εμπρόσθιες άρσεις ώμων με μπάρα, με ουδέτερη λαβή

Πάρε μια ιδέα, από το παρακάτω βίντεο:

 

 

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ