Μέθοδος Bilbo για θηριώδη μάζα χωρίς τραυματισμούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από τι αποτελείται και πώς γίνεται σωστά η μέθοδος Bilbo.

Η μέθοδος Bilbo είναι ανάμεσα στα fitness viral του TikTok τις τελευταίες ημέρες και μπορεί να αποτελέσει την τέλεια τεχνική για κάποιον που προσπαθεί να αποκτήσει άμεσα μυϊκή μάζα. Η μέθοδος Bilbo δημιουργήθηκε από τον Jesús Varela, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος παγκίτης στην Ισπανία. Με πολλά αθλητικά ρεκόρ στην Ισπανία και την Ευρώπη, ο Varela είναι ικανός να σηκώνει μέχρι και 225 κιλά σε πιέσεις πάγκου και οφείλει μέρος αυτού στο σύστημά του.

Ο ίδιος την περιγράφει ως εξής: "Πρόκειται για μια μέθοδο που επιδιώκει την απόκτηση δύναμης και μυϊκού όγκου μέσω της ταχύτητας και της εκρηκτικότητας της κίνησης, αποφεύγοντας πάντα τα πολύ υψηλά φορτία, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού". Δηλαδή, σε κάθε συνεδρία στο γυμναστήριο θα πιέζουμε τους μυς στο μέγιστο, επιτυγχάνοντας μια αναζωογονητική και υψηλού όγκου προπόνηση, χωρίς όμως να τραυματιζόμαστε.

Από τι αποτελείται η μέθοδος Bilbo;
"Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της μεθόδου, αλλά αυτή που δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα είναι αυτή που συνίσταται στην εκτέλεση μιας ενιαίας σειράς από 15 έως 50 επαναλήψεις στη μέγιστη ταχύτητα στην αρχή της προπόνησης", εξηγεί ο Personal Trainer, Alonso Gutiez. "Στη συνέχεια, θα συμπεριλάβουμε την προπόνηση ρουτίνας μας με τρεις ή τέσσερις σειρές από 8 έως 15 επαναλήψεις κάθε άσκησης και με τα συνήθη βάρη". Με αυτό, αυτό που θα πετύχουμε θα είναι να συμπιέσουμε τον μυ πριν ξεκινήσουμε την προπονητική μας ρουτίνα, ώστε αυτή να είναι πιο απαιτητική και να πετύχουμε αυτή τη θραύση ινών που είναι απαραίτητη για να αναπτυχθεί ο μυς.

Πώς εφαρμόζεται σωστά η μέθοδος Bilbo;
Τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι συνήθως δύο: κακή τεχνική εκτέλεση της κίνησης και γρήγορη αύξηση του φορτίου. Στην περίπτωση της τεχνικής, πρέπει να απομονώσουμε την κίνηση του μυός που θέλουμε να δουλέψουμε. Όσον αφορά το φορτίο, τι σημαίνει η μέγιστη επανάληψη; Ο υπολογισμός της είναι απλός. Το φορτίο για την εφαρμογή της μεθόδου Bilbo πρέπει να είναι το 50% του βάρους της μέγιστης επανάληψης (RM). Δηλαδή, αν σε μια σειρά με 100 κιλά φορτίο έχουμε το μέγιστο από μία έως τρεις επαναλήψεις, αυτή θα είναι η RM μας. Επομένως, θα κάναμε τη σειρά Bilbo αυτής της άσκησης με 50 κιλά". Δηλαδή, η μέγιστη επανάληψη είναι το μέγιστο βάρος με το οποίο μπορούμε να κάνουμε μία επανάληψη.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ