Πως να ελέγξετε την υπέρμετρη πείνα μετά την προπόνηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Συνήθως μετά από μία σκληρή προπόνηση, θέλουμε να μπούμε στην κουζίνα και να καταβροχθίσουμε τα πάντα. Και κάπως έτσι μας δημιουργείται η απορία: πως μπορούμε να ελέγξουμε αυτή τη πείνα;

Η απάντηση είναι σύνθετη και προϋπόθεση είναι να απαντηθούν ορισμένες άλλες ερωτήσεις. Αυτές είναι οι εξής:

Ποια είναι η πιο βασική συμβουλή;
Η πιο βασική συμβουλή αναφορικά με αυτό είναι να εξετάζετε τι και πότε τρώτε μετά την κούρσα σας. Τα γεύματα αποκατάστασης θα πρέπει να αποτελούνται από υδατάνθρακες και πολλές πρωτεΐνες για να αναπληρώνεται η χαμένη ενέργεια και να εκκινείται η διαδικασία αποκατάστασης στους μυς σας. Θα πρέπει επίσης στη συγκεκριμένη διατροφή να συμπεριλαμβάνονται κάποια υγιή λίπη, όπως αυτά που βρίσκονται στα ψάρια και το αβοκάντο.

Μετά από μεγάλες κούρσες είμαι τόσο πεινασμένος που μπορώ να φάω τα πάντα και δεν μπορεί να σταματήσω! Είμαι λογικό αυτό;
Είναι πολύ εύκολο να τρώμε όλη μέρα έπειτα από μια μεγάλη κούρσα και να αισθάνεστε ότι αυτό είναι εντελώς δικαιολογημένο. Όλοι οι δρομείς άλλωστε έχουν κάνει κάτι τέτοιο κάποια στιγμή! Δυστυχώς, είναι πάρα πολύ εύκολο να υποπέσουμε σε κάτι τέτοιο ακόμα και αν είμαστε πολύ έμπειροι. Είναι απόλυτα λογικό ωστόσο.

Πόσο σύντομα θα πρέπει να φάω μετά από μια μεγάλη διαδρομή;
Να τρώτε το συντομότερο δυνατόν μετά την ολοκλήρωση μιας διαδρομής, κατά προτίμηση εντός 20 με 30 λεπτών, αλλά ποτέ να μην περιμένετε περισσότερο από δύο ώρες. Αν αισθάνεστε σαν να μην μπορείτε να φάτε μετά από μια μεγάλη διαδρομή, δοκιμάστε να ενισχυθείτε με ένα πρωτεϊνικό ρόφημα και να πάρετε μερικές θερμίδες με τη μορφή υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Το σώμα μας άλλωστε έχει σχεδιαστεί να αξιοποιεί τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το φαγητό μας γρήγορα και αποτελεσματικά μετά από μια μεγάλη διαδρομή οπότε μην χάσετε την ευκαιρία.

Πρέπει να τρέχω φαγωμένος;
Ένα μικρό γεύμα πριν από μια μεγάλη διαδρομή μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερκατανάλωση φαγητού αργότερα την ημέρα. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι τα χαμηλότερα το πρωί σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας, ειδικά αν έχει προηγηθεί ένα βράδυ που δεν έχετε φάει τίποτα, και μια μεγάλη διαδρομή μπορεί να σας προκαλέσει πρόβλημα. Ενισχυθείτε με γλυκογόνο λοιπόν τρώγοντας ένα τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως ή μια φέτα ψωμί με βούτυρο και φυστικοβούτυρο. Ταυτόχρονα, θα ρίξετε τα ποσοστά της πείνας σας για την υπόλοιπη μέρα.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ