Δώσε προσοχή! Πότε ένα προφυλακτικό έχει χαλάσει;

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Νομίζω θα συμφωνήσουμε ότι το προφυλακτικό είναι από τους μεγαλύτερους συμμάχους της σεξουαλικής μας ζωής.

Μάς προφυλάσσουν τόσο από την πιθανότητα μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, όσο και από μία σειρά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως το AIDS και η χλαμύδια. Επιπλέον, είναι πολύ πιο οικονομικό σε σχέση με άλλες μεθόδους προφύλαξης/αντισύλληψης, ενώ μπορείς να το έχεις κυριολεκτικά πάντα πάνω σου και δεν απαιτεί κάποια ιατρική διαδικασία. 

Έχει, φυσικά, και τα αρνητικά του. Το σημαντικότερο; Οι πιθανότητες να είναι ληγμένο ή χαλασμένο και να μην το πάρεις είδηση. Τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση; Το προφυλακτικό είναι πολύ πιο εύθραυστο ή πιθανώς έχει ήδη μικρές τρυπούλες και σκισίματα, που δεν τα έχεις δει. Κατά συνέπεια, χάνεται ένα μεγάλο ποσοστό της προφύλαξης, που σου προσφέρει. Ο τρόπος να το αποφύγεις; Να μάθεις πώς να ελέγχεις αν ένα προφυλακτικό έχει χαλάσει. Για να δούμε ποιό αναλυτικά τι μας είπε να προσέξουμε ο ιδιοκτήτης SEX SHOP ///// http://www.megasexshop.gr ///////   Παναγιώτης Καραγιάννης από το www.megasexshop.gr και το tshirtakias.gr

Κοίτα την ημερομηνία λήξης

Είναι το προφανές, αλλά οι περισσότεροι παραβλέπουν να το κάνουν. Πολύ απλά, κοίτα την ημερομηνία λήξης, που αναγράφεται στο κουτί ή και στο φακελάκι του και μην το χρησιμοποιήσεις αν αυτή έχει περάσει. Μάλιστα, θα σε συμβουλεύαμε να το πετάξεις, ακόμα κι αν δεν έχει περάσει, στην περίπτωση που είναι υπερβολικά κοντά. Για παράδειγμα, αν το προφυλακτικό λήγει τον Απρίλιο του 2022, θα σου συστήναμε να μην το χρησιμοποιήσεις ούτε τον Μάρτιο. Ο λόγος είναι ότι πιθανώς τα υλικά του έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται πιο εύθραυστα, ακόμα κι αν εμφανώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 

Έλεγξε την υφή του

Ακόμα κι αν έχεις πολύ καιρό μέχρι να φτάσεις την ημερομηνία λήξης, υπάρχει η πιθανότητα το προφυλακτικό να χάλασε, ίσως λόγω κακής αποθήκευσης (να προτιμάς σκιερά και δροσερά μέρη, όπως τα ντουλάπια του μπάνιου). Αυτό πιθανώς να φανεί στην υφή του. Αν όταν το βγάλεις από το πακέτο, το νιώσεις πολύ σκληρό στο χέρι σου, να κολλάει ή να είναι στεγνό, τότε μην το χρησιμοποιήσεις. Τα υλικά του έχουν αρχίσει να χαλάνε, οπότε είναι πολύ πιο εύθραυστο και δεν θα σού προσφέρει πραγματικά προστασία. 

Μυρίζει άσχημα

Αυτό θα πρέπει να το έχεις μάθει ακόμα και από το φαγητό. Αν κάτι δεν μυρίζει, όπως θα έπρεπε, και μάλιστα μυρίζει ιδιαίτερα άσχημα, κάτι δεν πάει καλά. Συγκεκριμένα, οι πιθανότητες λένε ότι έχει χαλάσει και δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσεις. Αυτό ισχύει και για τα προφυλακτικά, τα οποία δεν πρέπει καν να σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις, στην περίπτωση που έχουν μυρωδιά πέραν του συνηθισμένου τους.

Το φακελάκι του έχει πρόβλημα

Δεν μπορεί μόνο το ίδιο το προφυλακτικό να μάς δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά και το ίδιο το φακελάκι του. Συγκεκριμένα, αν αυτό έχει κάποιο σκίσιμο, αν έχει χάσει το χρώμα του ή αν στάζει από αυτό λιπαντικό, τότε τα πράγματα δεν είναι καλά. Προφανώς, βρέθηκε σε συνθήκες, που το χάλασαν, όπως υπερβολική ζέστη. Και αν χάλασε το φακελάκι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το προφυλακτικό μέσα του είχε την ίδια μοίρα. 

Μην ξεχνάμε φυσικά πως τα προφυλακτικά κυκλοφορούν στην αγορά σε αμέτρητα σχέδια, υφές και γεύσεις για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα δικά σου γούστα και ανάγκες. Το www.MegaSexShop.com έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία για να σε κάνει να χαζεύεις τα ράφια και το e shop με τις ώρες ακόμη και για αυτό το απλό και καθημερινό προϊόν.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ