Τα απόλυτα φθινοπωρινά «super-foods»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Επειδή το καλοκαίρι τελείωσε και όλο και κάποια κιλά προστέθηκαν στο σώμα μας, ας δούμε πλέον από το φθινόπωρο ποιες τροφές πρέπει να καταναλώσουμε.

Τα επακόλουθα τρόφιμα είναι τα superfoods του... αποκαλόκαιρου που θα σας γεμίσουν ενέργεια, θα σας κρατήσουν υγιείς και θα σας... τσιτώσουν!

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε φυτικές θρεπτικές ουσίες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Η συχνή κατανάλωση βατόμουρων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης κατά 10%, χάρη στις βιοενεργές τους ουσίες και στις ανθοκυανίνες ( φυσικές χρωστικές ουσίες).

Μήλα

Η φράση «ένα μήλο την ημέρα…» είναι γνωστή σε όλους. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, και βιταμίνες , το μήλο βοηθάει στο αδυνάτισμα, στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην αποβολή των τοξινών. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του University of Massachusetts, ο φυσικός χυμός μήλου πέρα από τα πολλά οφέλη για την υγεία μας, ενισχύει και τη μνήμη.

Ντομάτες

Η ντομάτα αποτελεί ίσως το πιο αγαπημένο λαχανικό των περισσοτέρων και όχι άδικα αν λάβουμε υπ όψιν μας την υψηλή διατροφική της αξία. Ήδη το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της ντομάτας αναδεικνύει την αυξημένη περιεκτικότητά της στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, το οποίο, συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη.

Πιπεριές

Oι χρωματιστές πιπεριές- καμπάνες έχουν λίγες θερμίδες και μεγάλη διατροφική αξία. Είναι από τα πιο θρεπτικά φαγητά, αφού περιέχουν βιταμίνες Β6, C, K, βήτα- καροτίνη, θιαμίνη και φολικό οξύ. Έχουν εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι κόκκινες πιπεριές είναι περισσότερο θρεπτικές από τις πράσινες, αφού περιέχουν μια καροτίνη, τη λυκοπενίνη, που προστατεύει από τον καρκίνο και τις ασθένειες της καρδιάς. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πιπεριές, χάρη στη βιταμίνη C και στη β-καροτίνη είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη του καταρράκτη του ματιού. Επίσης, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών και πίεσης και ρίχνουν τη χοληστερόλη.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ