Πώς θα εξαπατήσεις το σώμα σου να τρώει λιγότερο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν γυμνάζεσαι για να χάσεις κιλά πρέπει να μάθεις να τιθασεύεις το στομάχι σου -τον δεύτερο εγκέφαλο που έχεις στο σώμα σου. Αλλιώς, τζάμπα ο κόπος.

Το πιο μάταιο πράγμα που κάνεις στη ζωή σου είναι να γυμνάζεσαι σκληρά με σκοπό να γίνεις φέτες και απ’ την άλλη, να σαμποτάρεις τον εαυτό σου κατεβάζοντας στο στομάχι σου ό,τι βρεις μπροστά σου μετά το γυμναστήριο.

Η αλήθεια είναι αυτή: δεν μπορείς να είσαι fit τρώγοντας τα πάντα. Και όλο το κόλπο είναι στο πώς θα κάνεις το μυαλό σου να γίνει σύμμαχος του σώματός σου. Διάβασε μερικά έξυπνα τεχνάσματα:

Μην εκλαμβάνεις την άσκηση σαν άσκηση
Ακούγεται σαν μια ηλίθια συμβουλή, εντούτοις είναι μια διανοητική τεχνική η οποία έχει μελετηθεί επιστημονικά. Έρευνες πάνω σε άτομα που συνήθιζαν να προπονούνται συστηματικά, έχουν δείξει ότι εκείνοι που προσδοκούσαν από την επαφή με το γυμναστήριο ένα ισχυρό άλλοθι για τις διατροφικές καταχρήσεις τους, προσελάμβαναν εντέλει πολύ περισσότερες θερμίδες στο τέλος της ημέρας από εκείνους που βίωναν κάθε προπόνηση σαν μια διασκεδαστική εμπειρία για το σώμα και το νου τους.
Αν κι εσύ συγχέεις την άσκηση με “άθλο” που έχει ως ανταμοιβή μια μεγαλύτερη μερίδα φαγητού, θα βγεις χαμένος στο τεστ της ζυγαριάς.

Το σίγουρο είναι ότι μετά από μια σκληρή προπόνηση, το μυαλό και το στομάχι σου εκλιπαρούν για ένα μπέργκερ με διπλό τυρί και έξτρα μπέικον συν ένα τεράστιο κύπελλο παγωτού για επιδόρπιο, ωστόσο, αν καταφύγεις σ’ αυτή την επιλογή ο ανεφοδιασμός καυσίμων του σώματός σου γέρνει αρνητικά προς το περισσότερο λίπος. Σύμφωνα με τις έρευνες, εκείνοι οι αθλούμενοι που αρκούνταν στο shake πρωτεΐνης μετά την προπόνηση, ένιωθαν πλήρως χορτασμένοι. Και ταυτόχρονα, οι μύες τους γιγαντώνονταν όσο περνούσαν οι ώρες, εξοστρακίζοντας το λίπος.

Βρες το είδος προπόνησης που σε γεμίζει ψυχικά
-και όχι στομαχικά

Όσο επιμένεις σε προγράμματα που τα εκτελείς υποχρεωτικά -σαν αγγαρεία ή τιμωρία-, τόσο το βάρος του σώματός σου θα παίρνει την ανηφόρα, λένε οι έρευνες. Το να βάλεις την γυμναστική στη ζωή σου είναι ένα καθαρά προσωπικό εγκεφαλικό κόλπο. Έχει να κάνει κυρίως με το χαρακτήρα σου και δευτερευόντως με τους στόχους σου.

Όσο βλαστημάς την ώρα που σηκώνεις μπάρες, τόσο περισσότερο φαγητό θα καταναλώσεις μετά. Ομοίως, αν βλέπεις το τρέξιμο αντοχής σαν ...αυτομαστίγωμα, στο τέλος της διαδρομής θα μπουκώσεις με κάθε είδους ζαχαρωτό υπάρχει στο σπίτι σου.

Η αίσθηση ότι η προπόνηση είναι ένα μαρτύριο που πρέπει να υποστείς ώστε να επιστρέψεις σπίτι και να επουλώσεις τις “πληγές” σου με ένα λουκούλλειο γεύμα είναι ζήτημα κακής επιλογής προπόνησης.
Βρες αυτή που ταιριάζει στην ψυχή σου και όχι εκείνη που σε γεμίζει απέχθεια και λίπος.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ