Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε άντρας για το ασφαλές μαύρισμα στον ήλιο

 • Κατηγορία Summer fun
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν και όλοι πια οφείλουν να γνωρίζουν τους κινδύνους που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ειδικά όταν ζει σε μια μεσογειακή χώρα όπου η ηλιοφάνεια τους καλοκαιρινούς μήνες είναι έντονη, ο ετήσιος αριθμός ατόμων που αντιμετωπίζουν ηλιακά εγκαύματα, αποδεικνύει πως τελικά ελάχιστοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να είναι πραγματικά ασφαλείς όταν κάνουν ηλιοθεραπεία ή γενικά όταν εκτίθενται στον ήλιο για πολλές ώρες.

Για να επιτύχει κάποιος ασφαλές μαύρισμα χωρίς εγκαύματα θα πρέπει, σύμφωνα με τους δερματολόγους, να:

 • αποφεύγει την απευθείας έκθεση στον ήλιο 11.00 – 16.00,
 • απλώσει την αντιηλιακή κρέμα 30 λεπτά πριν βγει στον ήλιο, για να έχει το χρόνο να απορροφηθεί.
 • χρησιμοποιεί πάντα αντηλιακό με δείκτη προστασίας >30 SPF και ανάλογα με τον τύπο δέρματος, να το ανανεώνει τουλάχιστον ανά δίωρο, αλλά και αφού βγει από το νερό ακόμη και αν το αντηλιακό είναι αδιάβροχο,
 • χρησιμοποιεί αντηλιακό όταν κάθεται κάτω από ομπρέλα ή δέντρο, καθώς τόσο η άμμος, όσο και η θάλασσα αντανακλούν πάνω από το μισό της ακτινοβολίας του ήλιου,
 • κάνει χρήση γυαλιών, καπέλου και μπλούζας με μακρύ μανίκι – πάντα όμως σε συνδυασμό με τη χρήση αντηλιακού,
 • κάνει χρήση αντηλιακών ευρέος φάσματος UVA+UVB

Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο τύπο δέρματος, κόκκινα ή ξανθά μαλλιά, οικογενειακό ιστορικό μελανώματος, ή έχουν εκτεθεί στο ηλιακό φως αρκετά, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία.

Διαλέξτε το κατάλληλο αντιηλιακό

Σε μορφή κρέμας, γαλακτώματος, τζελ, σπρέι, stick ή balm, τα αντιηλιακά έχουν ένα σκοπό: να προστατεύσουν το δέρμα μας από τις υπεριώδεις ακτίνες και να του προσφέρουν ενυδάτωση.

 • Στα χείλη και γύρω από τα μάτια: Προτιμώνται τα stick και τα balm.
 • Στο πρόσωπο: Χρησιμοποιούνται κυρίως κρέμες και γαλακτώματα.
 • Στο σώμα: Εκτός από τα παραπάνω, χρησιμοποιούνται και λάδια, τα οποία όμως έχουν χαμηλό δείκτη προστασίας και συνιστώνται αφού θα έχετε μαυρίσει.
 • Στο κεφάλι: Για όσους άνδρες έχουν φαλάκρα, καλύτερα θεωρούνται τα αντιηλιακά σε μορφή σπρέι ή τζελ.

Απλώστε τη σωστή ποσότητα αντιηλιακού

Η συνιστώμενη δόση επάλειψης με αντιηλιακό που προτείνει ο Αμερικανικός Oργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων είναι 2 mg/cm2, που αντιστοιχεί περίπου σε 29 γρ. αντιηλιακού για να καλυφτεί όλο το σώμα. Πιο απλά, εσείς υπολογίστε ότι η απαιτούμενη ποσότητα για το πρόσωπο είναι 1/3 κουταλάκι ή όσο το μέγεθος ενός φουντουκιού. Αν υπερβάλετε στην ποσότητα, δεν θα σας προσφέρει κάτι περισσότερο, αν όμως βάλετε λιγότερη, δεν θα σας προστατεύσει επαρκώς.

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το ιαπωνικό τρικ αναπνοών για επίπεδο στομάχι