Τι να κάνεις για να μην ιδρώνεις τόσο πολύ το καλοκαίρι

  • Κατηγορία Style
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Λύσεις για την υπερβολική εφίδρωση σε κάθε περιοχή του σώματος.

Ιδρώτας. Από τα χειρότερα πράγματα που συμβαίνουν το καλοκαίρι σε όλους. Τις περισσότερες φορές δεν αντέχεις τον εαυτό σου ούτε εσύ ο ίδιος. Κι ενώ η επιστήμη δεν έχει καταλήξει με σιγουριά για το τι ευθύνεται που κάποιοι άνθρωποι μυρίζουν πιο άσχημα απ' τους άλλους, έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν τρόποι για την καταπολέμησή του ιδρώτα.

Έχουμε και λέμε: Καταρχάς το αντιιδρωτικό δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες μπλοκάρουν την έκκριση ιδρώτα με άλατα αλουμινίου, που δημιουργούν ένα τζελ και κάνουν το δέρμα να απορροφά περισσότερο.

Κάθε πρόβλημα και μια λύση

Τριβή
Η τριβή που προκαλεί η υγρασία λόγω ιδρώτα προκαλεί εξάνθημα, που μπορεί να είναι πολύ άβολο. Αν τρέχεις πολύ ή έχεις την τάση να συγκαίγεσαι, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις ένα τρόπο να καλύψεις την περιοχή. Τα συνθετικά υφάσματα και τα προϊόντα με βάση τζελ βοηθούν στην προστασία της περιοχής. Αντιθέτως τα βαμβακερά δεν είναι τόσο καλή ιδέα επειδή απορροφούν τον ιδρώτα και έτσι ίσως μείνεις μούσκεμα. Οι πούδρες όπως το ταλκ είναι επίσης καλή ιδέα γιατί βοηθούν το δέρμα να παραμείνει στεγνό.

Μυρωδιά
Ο ιδρώτας από μόνος του δεν μυρίζει. Ωστόσο μέσω μιας χημικής αντίδρασης αποκτά οσμή όταν έρθει σε επαφή με βακτήρια. Έτσι μπορείς να περιορίσεις τη μυρωδιά με ένα αντιιδρωτικό, αλλά το βασικό για να μην μυρίζεις άσχημα είναι να παραμένεις καθαρός με ένα περιποιημένο μπάνιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν αφήνεις απλά το νερό να τρέχει πάνω σου αλλά τρίβεις την περιοχή κάτω απ' τις μασχάλες ώστε να απομακρύνεις τα βακτήρια και τα υπολείμματα ιδρώτα και αντιιδρωτικού. Το αλκοόλ είναι επίσης πολύ δυνατό στην απομάκρυνση των βακτηρίων γι' αυτό είναι καλύτερα να προτιμήσεις ένα προϊόν που θα περιέχει αλκοόλη.

Λεκέδες και υγρασία
Ένα απ' αυτά που έχει διαπιστωθεί ότι προκαλεί το αλουμίνιο που περιέχεται σε αντιιδρωτικά είναι ότι ευθύνεται για τους λεκέδες κάτω απ' τη μασχάλη. Δύσκολο να τους αποφύγεις, εκτός αν δεν ιδρώνεις. Γενικά προσπάθησε να μην φοράς λευκά πουκάμισα και t-shirts ειδικά τις ζεστές μέρες.

Ιδρωμένη βουβωνική χώρα
Άβολο αλλά συνηθισμένο. Τα φαρδιά παντελόνια και τα εσώρουχα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει είναι η καλύτερη επιλογή για να αντιμετωπίσεις τον ιδρώτα στην ευαίσθητη περιοχή. Κι εδώ το κλειδί είναι η καθαριότητα. Ακόμη και τα υγρά μαντηλάκια θα βοηθήσουν εκείνες τις δύσκολες ώρες που είσαι στη δουλειά ή στο δρόμο.

Φαγούρα στα γεννητικά όργανα
Συνήθως οφείλεται σε μυκητιάσεις που επιδεινώνονται με τον ιδρώτα και την υγρασία στο δέρμα. Πέραν της θεραπευτικής αντιμετώπισης (για κάτι τέτοιο χρειάζεται ιατρική συμβουλή) μπορείς να περιορίσεις τα σαπούνια του εμπορίου και να πάρεις κάτι φυτικό / βιολογικό όπως το είναι το πράσινο.

Πόδια
Αν έχεις παρατηρήσει δυσάρεστη οσμή στα πόδια ίσως οφείλεται σε βακτήρια ή μύκητες. Αν φοράς καθημερινά τα ίδια παπούτσια και δεν αλλάζεις κάλτσες ή δεν πλένεις τα πόδια σου μετά από έντονη άσκηση είναι πιο εύκολο να αναπτυχθούν μυκητιάσεις. Κάλτσες και παπούτσια που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει αλλά και ένα αποσμητικό ποδιών ή πούδρα θα βοηθήσουν αρκετά την κατάσταση.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ