Τα χόμπι που θα σε κάνουν καλύτερο στη δουλειά σου

  • Κατηγορία Best life
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι δραστηριότητες μέσα από τις οποίες θα δεις τη διάθεσή σου να βελτιώνεται, την ενέργειά σου να αυξάνεται και ως εκ τούτου την παραγωγικότητά σου να ανεβαίνει δυο – δυο τα σκαλοπάτια.

Οι επιστήμονες θα στο λένε μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα τους. Μέχρι η ολόλευκη ρόμπα τους να κιτρινίσει από τη χρήση. Ένα χόμπι θα σε σώσει από το άγχος, τη ρουτίνα, την κακοκεφιά και την κακή απόδοση στη δουλειά σου. Κι αυτό διότι, το να έχεις μια «εξωσχολική» δραστηριότητα μπορεί να σε διδάξει πολλά και χρήσιμα για να μάθεις να είσαι πιο αποτελεσματικός, γρήγορος στα αντανακλαστικά σου και ψύχραιμος στο να βρει λύση όταν ένα πρόβλημα σου χτυπήσει την πόρτα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όσο μεγαλώνεις, ολοένα και λιγοστεύουν οι πιθανότητες και οι ευκαιρίες να αποκτήσεις ένα χόμπι για να κάνεις λιγάκι πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική τη δύσκολη καθημερινότητά σου. Πού ο χρόνος, πού η διάθεση, αλλά κυρίως πού το χρήμα για να το υποστηρίξεις στις μέρες μας.

Δικαιολογίες θα σου πούμε εμείς, γιατί όποιος ψάχνει πάντα βρίσκει κάτι στα μέτρα του. Παρακάτω θα βρεις επτά ιδέες για χόμπι, που είναι τόσο δημιουργικά, όσο και οικονομικά -το διαδίκτυο να είναι καλά- που θα σε βοηθήσουν να δεις τη διάθεσή σου να βελτιώνεται, την ενέργειά σου να αυξάνεται και ως εκ τούτου την παραγωγικότητά σου να ανεβαίνει δυο – δυο τα σκαλοπάτια.

Μάθε κώδικα προγραμματισμού
Αν σου αρέσουν οι υπολογιστές, είναι σίγουρα ένα χόμπι που θα λατρέψεις. Αν πάλι όχι, σκέψου πόσο καλύτερο θα σε κάνει στη χρήση τους. Ξεφτέρι θα γίνεις. Τύφλα να ' χει ο Steve Jobs, λέμε τώρα.

Πάντως, σοβαρά τώρα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ενασχόληση, που μόνο καλά έχει να προσφέρει στη δουλειά σου και άκρως διασκεδαστική, καθώς μπορείς να ασχοληθείς με το να μάθεις κώδικα προγραμματισμού για να δημιουργήσεις ένα σωρό παιχνίδια. Και ποιος ξέρει μπορεί να είσαι ο δημιουργός του επόμενου Candy Crush.

Ασχολήσου με τη δημιουργική γραφή
Αν μη τι άλλο, η επικοινωνία αποτελεί το παν σε ένα εργασιακό περιβάλλον και η γραφή μπορεί να βελτιώσει αισθητά την ικανότητά σου στον τομέα αυτό, ώστε να είσαι εύστοχος, καίριος και κατανοητός όταν είτε ανοίγεις το στόμα σου, είτε έχεις τα δάχτυλα σου στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Ξεκίνα λοιπόν να αποτυπώνεις τις σκέψεις τους στο χαρτί, γράφοντας μικρές ιστοριούλες, με γνώμονα αυτά που γραφείς να είναι κατανοητά και καλογραμμένα, σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να τα διαβάσει.

Μάθε μία ξένη γλώσσα
Δεν θα κάνει μόνο το βιογραφικό σου να δείχνει πιο ελκυστικό, αλλά θα διευρύνει τους ορίζοντές σου, θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου και θα σου προσφέρει ακόμη και τη δυνατότητα για εύρεση εργασίας σε μία άλλη χώρα, εκτός της πατρίδας σου.

Μάθε να παίζεις ένα μουσικό όργανο
Θα σου χαρίσει το εξής σημαντικό μάθημα τόσο για την καριέρα, όσο και για την προσωπική ζωή σου: Ουδείς τέλειος. Επίσης, θα σε εξοπλίσει με περίσσευμα επιμονής, υπομονής και θράσους, ενώ θα σε μάθει τι θα πει συνεργασία, στην περίπτωση πάντα που γίνεις μέλος μιας μπάντας.

Πήγαινε για τρέξιμο
Ίσως, το πιο εύκολο και ανέξοδο χόμπι. Φοράς τη φόρμα και τα αθλητικά σου και έξω από την πόρτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μερικές εβδομάδες υπομονή για να αυξήσεις τις αντοχές σου.

Ξεκίνα το διαλογισμό
Μπορεί να σου φαίνεται ένα κάπως γυναικείο χόμπι, ωστόσο ο διαλογισμός και δη η γιόγκα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μπορούν να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, εσωτερικά και εξωτερικά: χαρίζουν ευεξία, μειώνουν τα επίπεδα του στρες, αυξάνουν την πνευματική σου διαύγεια και καθαρίζουν το μυαλό σου, σου δείχνουν νέους δρόμους για να αντιμετωπίζεις ψύχραιμα και αποτελεσματικά τα προβλήματά σου.

Πάρε μαθήματα stand – up comedy
Το stand – up comedy δεν έχει να κάνει μόνο με το να μάθεις να λες επιτυχημένα αστεία, αλλά με πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα. Για παράδειγμα, μπορεί να βελτιώσει τις επικοινωνιακές σου ικανότητες και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου όταν καλείσαι να μιλήσεις μπροστά σε κοινό.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ