Το ελληνικό νησί που συγκαταλέγεται στους 20 καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για το 2021

  • Κατηγορία Ταξίδι
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Χιλιάδες ταξιδιώτες από 190 χώρες στον κόσμο ψήφισαν το πανέμορφο νησί του Ιονίου!

Οι παραλίες, τα γραφικά χωριά, το καλό φαγητό και το καλό κρασί, αναδεικνύουν την Κεφαλονιά σε τοπ προορισμό

Την έβδομη θέση κατέλαβε η Κεφαλονιά στην ετήσια ψηφοφορία που οργάνωσε η πλατφόρμα European Best Destinations για την ανάδειξη των 20 καλύτερων ευρωπαϊκών προορισμών για το 2021. Οι ταξιδιώτες κλήθηκαν να ψηφίσουν σε ποιο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου θα επιθυμούσαν να οργανώσουν τις διακοπές τους, όταν τα ταξίδια θα είναι και πάλι ασφαλή.

Έτσι, χιλιάδες υποψήφιοι ταξιδιώτες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο επέλεξαν τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη με βάση τις παραλίες, το καλό φαγητό, τα αξιοθέατα, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τους προορισμούς που ενδείκνυνται για οικογενειακές διακοπές ή για ερωτευμένα ζευγάρια.

Το καταπράσινο και μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους, η Κεφαλονιά, κατέλαβε την έβδομη θέση, αφήνοντας πίσω τα διάσημα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία και το ξακουστό Κάπρι στην Ιταλία, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως η «γοργόνα του Ιονίου» εξελίσσεται σε τοπ τουριστικό προορισμό διεθνώς.

Με μια φωτογραφία του γραφικού χωριού Άσσος η πλατφόρμα European Best Destinations περιγράφει την Κεφαλονιά ως ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, διάσημο για τις αμμουδιές του. Συνιστά στους επισκέπτες να μην παραλείψουν να επισκεφθούν την δημοφιλή παραλία του Μύρτου και την παραλία Αντίσαμος ενώ για τους λάτρεις της Φύσης συστήνει μια επίσκεψη στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, ένα από πιο όμορφα στην Ελλάδα.

Η παραλία Ξι στο Ληξούρι, γνωστή για την κόκκινη άμμο, είναι επίσης μια παραλία που πρέπει να δουν οι επισκέπτες του νησιού ενώ η Άσσος είναι το κατάλληλο μέρος για οικογενειακές διακοπές. Όμως, η Κεφαλονιά δεν διαθέτει μόνο όμορφες παραλίες και γραφικά χωριά. Είναι και γαστρονομικός προορισμός για εκείνους που το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από μια τερψιλαρύγγια απόλαυση. Όπως αναφέρει η πλατφόρμα και αυτή είναι η αλήθεια, στο νησί ο επισκέπτης θα γευτεί καλό φαγητό, τοπικές σπεσιαλιτέ, καλό ντόπιο κρασί, χρυσό μέλι, παρθένο ελαιόλαδο και τοπικά γλυκά.

Οι 20 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη για το 2021 είναι:

1. Μπράγκα, Πορτογαλία
2. Ρώμη, Ιταλία
3. Κάβτατ, Κροατία
4. Φλωρεντία, Ιταλία
5. Σίμπιου, Ρουμανία
6. Παρίσι, Γαλλία
7. Κεφαλονιά, Ελλάδα
8. Κότορ, Μαυροβούνιο
9. Soca Valley, Σλοβενία
10. Κανάρια Νησιά, Ισπανία
11. Τύμπινγκεν, Γερμανία
12. Dordogne Valley, Γαλλία
13. Ταϊτή, Γαλλική Πολυνησία
14. Κάπρι, Ιταλία
15. Γάνδη, Βέλγιο
16. Καππαδοκία, Τουρκία
17. Calpe, Ισπανία
18. Βιέννη, Αυστρία
19. Κορνουάλη, Βρετανία
20. Νησιά Lofoten, Νορβηγία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ