Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν ξυπνάς μέσα στη νύχτα

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τι να αποφεύγεις αν θες να σε πιάνει πάντα εύκολα ο ύπνος.

Καλός ύπνος σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής. Γνωστό αυτό. Τι γίνεται όμως αν ταλαιπωρείσαι από αϋπνίες ή συχνά πετάγεσαι από κάποιο θόρυβο μέσα στη νύχτα και πρέπει να ανοίξεις πάλι την τηλεόραση για να αποκοιμηθείς;

Καλώς ή κακώς δεν είμαστε όλοι σαν τον Winston Churchill που μια χαρά τα κατάφερνε με δύο ώρες την ημέρα, άρα πρέπει να προσέχουμε όσο το δυνατόν εκείνες τις ιερές ώρες ξεκούρασης να μην μας αποσπά τίποτα.

Γιατί ως γνωστόν, πέρα απ' την αναγκαία ξεκούραση, καλύτερη υγεία και λειτουργία του εγκεφάλου, κάνει καλό και στην ερωτική ζωή.

Αν βλέπεις τον εαυτό σου στην παραπάνω κατάσταση, ο ειδικός ύπνου δρ Michael Breus έχει να σου προτείνει δύο απλά πράγματα που αν αποφύγεις, θα κοιμηθείς ξανά γρήγορα «σαν πουλάκι».

Πρώτον, μην σηκωθείς να πας στην τουαλέτα εκτός και αν είναι πραγματικά ανάγκη. Επίσης μην τρέξεις στο ψυγείο για να τσιμπολογήσεις κάτι, μπας και ξεχαστείς. Άπαξ και σηκωθείς απ' το κρεβάτι σου, ανεβαίνουν οι ρυθμοί της καρδιάς και αυτό δεν θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς εύκολα.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να αποφύγεις είναι οτιδήποτε σχετικό με την ώρα. Το να κοιτάξεις δηλαδή το κινητό σου ή το ρολόι για να δεις πόσες ώρες ύπνου σου έχουν μείνει ακόμα. Απλά μην το κάνεις ποτέ. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι πιθανόν να αγχωθείς, γνωρίζοντας ότι θα ακούσεις το ξυπνητήρι σε τρεις ώρες.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ