Ισχύει ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η επιστήμη απέδειξε πως δεν το λέγαμε τζάμπα.

Μπορεί η γυναικεία ψυχή να χαρακτηρίζεται άβυσσος, όμως εάν συνδέσεις ένα γυναικείο εγκέφαλο με ένα σκάνερ, τότε οι αντιδράσεις του φαίνονται πεντακάθαρα, όμως τα ψάρια σε ένα ενυδρείο.

Έχοντας, λοιπόν, ένα τέτοιο όπλο, οι επιστήμονες αποφάσισαν να ελέγξουν την ορθότητα του ισχυρισμού. Ζήτησαν λοιπόν από 20 νεαρές γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα να μη φάνε τίποτε επί 8 ώρες και στη συνέχεια τις συνέδεσαν με ένα εγκεφαλικό σκάνερ. Ξεκίνησαν να τους δείχνουν ρομαντικές φωτογραφίες, όπως ζευγάρια πιασμένα χεράκι – χεράκι και άλλα τέτοια ωραία, ενώ ταυτόχρονα κατέγραφαν τις εγκεφαλικές αντιδράσεις τους. Στη συνέχεια τους έδωσαν ένα υγρό υποκατάστατο τροφής που τους δημιούργησε το αίσθημα κορεσμού και ξανάρχισαν να τους δείχνουν ρομαντικές φωτογραφίες.

Συγκρίνοντας τις μετρήσεις πριν και μετά, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στο ρομάντσο όταν είναι χορτάτες. Με άλλα λόγια η ερωτική τους διάθεση αυξάνει, εφόσον έχουν απολαύσει ένα ωραίο γεύμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Appetite. «Όταν πεινάμε είμαστε ανήσυχες και οξύθυμες», σχολίασε η Alice Ely, μεταπτυχιακή ερευνήτρια του University of California, San Diego. «Χορτασμένες, μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερα πράγματα».

Η ίδια πάντως υποστηρίζει πως απαιτείται περαιτέρω έρευνα, όμως «σίγουρα πρόκειται για ένα ενδιαφέρον και απροσδόκητο εύρημα».

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ