Πώς θα αποκτήσεις ατσάλινο six-pack

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τι πραγματικά συμβαίνει στην προπόνηση και πώς μπορείς να βελτιωθείς.

Σε ενδιαφέρει το να φέρεις τους κοιλιακούς σου μύες στην επιφάνεια, το να φτιάξεις ένα σπουδαίο six-pack; Τότε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό το fitness challenge δεν απαιτεί ούτε εξοντωτικό αριθμό ροκανισμάτων, ούτε το να πεθάνεις από την πείνα. Διάβασε, λοιπόν, πώς θα επενδύσεις σωστά στη 'μέση ζώνη' σου.

Δύο-τρία πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους κοιλιακούς

Τι πραγματικά συμβαίνει όταν προπονείσαι για six-packGetty Images

Όλοι έχουμε κοιλιακούς, απλώς δεν είναι όλων μας το ίδιο ορατοί, δυνατοί, και σχηματισμένοι. Το αν 'πετάγονται', πάντως, δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με το πόσα ροκανίσματα εκτελείς. Επίσης, οι δυνατοί κοιλιακοί μύες δεν είναι πάντοτε ορατοί ενώ, κάποιες φορές, οι ορατοί κοιλιακοί δεν είναι δυνατοί.

Οι αξίες στις οποίες πρέπει να πιστεύεις

Για να αποκτήσεις κοιλιακούς μοντέλου θα πρέπει το ποσοστό λίπους στο σώμα σου να είναι κάτω από 13-14%. Αυτό θα το καταφέρεις με απόλυτη συνέπεια στο πρόγραμμα προπόνησης και διατροφής που ακολουθείς, διατηρώντας, ανάλογα με τη φυσική/οργανική σου κατάσταση, ένα θερμιδικό έλλειμμα. Αν δεν δεις αποτέλεσμα μετά από τρεις με τέσσερις εβδομάδες, τότε πρέπει να αναθεωρήσεις το πλάνο σου.

Κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη είναι το ότι ένα εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό λίπους δεν είναι πάντοτε ένδειξη υγείας, καθώς οι άντρες 30-50 ετών μπορούν να είναι υγιείς ακόμα και με ποσοστό λίπους της τάξεως του 20-23%.

FIT MAN

Οι κοιλιακοί μύες δεν είναι διακοσμητικοί

Οι κοιλιακοί μύες δεν είναι -μόνο ή απλώς- διακοσμητικοί, αλλά απολύτως λειτουργικοί. Ανάμεσα στ' άλλα, σου χρησιμεύουν στην υποστήριξη του κορμού σου. Οπότε, προπονήσου πρώτα για να τους δυναμώσεις και μετά για 'ομορφιά'. Ο πιο αποδεκτός συνδυασμός εκγύμνασής τους περιλαμβάνει έναν συνδυασμό δυναμικών και στατικών ασκήσεων (όπως είναι η σανίδα και οι παραλλαγές της). Δεν θα πρέπει, όμως, να το παρακάνεις. Το περισσότερο που επιτρέπεται να τους γυμνάζεις είναι 4 έως 5 maximum φορές την εβδομάδα.

Πώς θα κάψεις λίπος

Η γράμμωση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πάντα ανάλογα με την τωρινή σου φυσική κατάσταση, μπορείς να χάνεις με ασφάλεια από το 0,5 έως το 1% του βάρους σου ανά εβδομάδα. Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι πολλοί, δεν χρειάζεται να αποκλείσεις από τη διατροφή σου τους υδατάνθρακες, αλλά να μειώσεις στο 30% τις θερμίδες που λαμβάνεις από λίπη.

Δεν υπάρχει fast track

Μία δραματική μείωση των θερμίδων που προσλαμβάνεις μπορεί να έχει καταστροφική επίδραση στον ύπνο σου, κάτι που δεν το θέλεις. Γι' αυτό και προτείνεται μία μικρότερη ημερήσια μείωση, της τάξεως των 300-400 θερμίδων. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να φτάσεις πιο αργά στον στόχο σου αλλά δεν θα καταλήξεις εξαντλημένος.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ