Μήπως για την πεσμένη σου λίμπιντο φταίει το πολύ χτύπημα στο γυμναστήριο;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Nέα μελέτη δείχνει ότι η έντονη προπόνηση έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στο καθημερινό σεξ και όχι επειδή απλά είσαι κομμάτια.

Θες δε θες να το πιστέψεις, η εντατική γυμναστική μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για τη διάθεση και τις επιδόσεις σου στο σεξ. ΟΚ, η απόκτηση ενός σώματος με καλή αναλογία μυών προς λίπος σίγουρα θα σε κάνει ισχυρότερο και ελκυστικότερο αλλά -γαμώτο!- μια νέα μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας δείχνει ότι όσο πιο πολύ pushαρεις το σώμα σου να αποκτήσει ογκώδεις και γραμμωμένους μυς, τόσο σαμποτάρεις τη λίμπιντό σου.

Η έρευνα που ανατρέπει τα όσα πιστεύαμε
Η ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής την ενδοκρινολόγο Dr. Frances Hayes, διαπίστωσε ότι οι άνδρες που εκτελούν πέντε μέρες τη βδομάδα προγράμματα υψηλής έντασης τείνουν να έχουν σημαντικά χαμηλότερες σεξουαλικές επιθυμίες από εκείνους που ακολουθούν τα προγράμματα χαμηλής έντασης προπόνησης. Η ερευνητική ομάδα εξετάζοντας 1.100 γυμναζόμενους άνδρες 18 έως 38 ετών, διαπίστωσε ότι εκείνοι που πίεζαν το σώμα τους στο γυμναστήριο, όχι μόνο ένιωθαν πολύ κουρασμένοι αργότερα το βράδυ, αλλά και είχαν και λιγότερη εγκεφαλική διέγερση στα ερωτικά κελεύσματα της συντρόφου τους.

Γιατί -στο καλό- μπορεί να συμβαίνει αυτό;
Απ’ τη μια φταίει το γεγονός ότι η τελευταία προπόνηση της ημέρας γίνεται αργά το απόγευμα, οπότε είναι λογική μια έλλειψη ενέργειας -σεξουαλικού ή άλλου προσανατολισμού- λέει η έρευνα. Απ’ την άλλη όμως ευθύνονται και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, τα οποία εξαντλήθηκαν στις βαριές μπάρες και τα HIIT προγράμματα.

Ωστόσο, η μελέτη επιμένει ότι ο πιο αρνητικός παράγοντας που βλάπτει σοβαρά τη σεξουαλική επιθυμία κατά την περίοδο έντονων προπονήσεων είναι το Σύνδρομο του Άδωνι. Επίσημα αναφέρεται ως Αντίστροφη Ανορεξία και αφορά σε μια σοβαρή αγχώδη διαταραχή που κάνει τον άντρα να βλέπει τον εαυτό του μικρόσωμο, σπρώχνοντάς τον σε εξουθενωτικές προπονήσεις, μειωμένη πρόσληψη τροφών και λήψη στεροειδών.

«Τα στεροειδή αυξάνουν δραστικά τη λίμπιντο, αλλά σταδιακά οδηγούν σε ατροφία των όρχεων, οπότε ο εγκέφαλος απελευθερώνει όλο και λιγότερη “σεξουαλική” τεστοστερόνη», καταλήγει η μελέτη.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ