3+1 τρόποι για να χάσετε το «σωσίβιο» του καλοκαιριού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε στον καθρέφτη ή όταν καθόμαστε στην καρέκλα μας στο γραφείο;

Το λίπος γύρω από την κοιλιά και τη μέση που συσσωρεύτηκε όλο τον χειμώνα και δεν μπορέσαμε να χάσουμε το καλοκαίρι.

Η εξαφάνισή του δεν είναι απλή. Οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή και βάλτε στόχο να το έχετε νικήσει ως τα Χριστούγεννα.

1. Ρουφήξτε την κοιλιά σας
Μπορεί να ακούγεται λίγο ανόητο αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό. Είτε βρισκόμαστε στη δουλειά ή στο σπίτι, είναι καλό να ρουφάμε την κοιλιά σε όλη την διάρκεια της ημέρας, σαν ο αφαλός μας να θέλει να φτάσει την σπονδυλική στήλη. Οι μύες αρχίζουν έτσι να τονώνονται, αναπνέουμε καλύτερα και πιο βαθιά.

2. Αρχίστε να κινείστε
Το λίπος γύρω από την κοιλιά και τη μέση αρχίζει να συγκεντρώνεται από τη στιγμή που σταματάμε να κινούμαστε όσο χρειάζεται. Κι αυτό γιατί το σώμα δεν μπορεί να κάψει όσα του δίνουμε τρώγοντας, είτε λίπη είτε ζάχαρη. Το βασικό είναι να ξαναβρούμε απλές και χρήσιμες συνήθειες: ανεβείτε σκάλες και όχι μόνο από το ασανσέρ, κατεβείτε λίγο νωρίτερα από το μετρό για να συνεχίσετε με τα πόδια, σηκωθείτε συχνά από την καρέκλα όταν εργάζεστε καθιστοί.

3. Να ξαναμάθετε τη σωστή διατροφή
Εκτός από το άγχος, τις ορμόνες, την μη υγιεινή ζωή, την καθιστική ζωή, από τη στιγμή που βάζουμε στη διατροφή μας πολλά λίπη, αυτά έχουν την κακή συνήθεια να συγκεντρώνονται γύρω από την κοιλιά, κυρίως. Τα έτοιμα, βιομηχανικά φαγητά, τα πολύ λιπαρά και τα πολύ γλυκά ευνοούν την εμφάνιση λίπους στο σώμα. Το ελαιόλαδο είναι καλύτερο από το βούτυρο πχ.
Κυρίως, είναι σωστό να ακούμε το σώμα μας και να μην τρώμε από λαιμαργία αλλά μόνο όταν πεινάμε. Καλό είναι να μειώσουμε πολύ τις μερίδες και τα λίπη. Φρούτα και λαχανικά πρέπει να ξαναμπούν στη ζωή μας.

4. Ασκηση για λίγα λεπτά καθημερινά
Για να λυώσει το λίπος στην κοιλιά πρέπει οπωσδήποτε να βάλουμε και την άσκηση στη ζωή μας. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το πετύχουμε είναι το τρέξιμο ή το έντονο περπάτημα για 30 λεπτά καθημερινά, τουλάχιστον. Κολύμπι, γυμναστήριο, βάδισμα είναι επιλογές που μπορούμε να κάνουμε, ανάλογα με τις δομές που υπάρχουν γύρω μας. Οι αντοχές θα αυξηθούν , οι καύσεις θα γίνουν, η αυτοπεποίθηση θα επιστρέψει, το λίπος στην κοιλιά θα εξαφανιστεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ