Θες να κάψεις εύκολα πολύ λίπος;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σίγουρα γνωρίζεις πως ο μόνος τρόπος για να κάψεις λίπος, είναι να γυμνάζεσαι και φυσικά να προσέχεις και τι τρως, αλλά αν θες να μεγιστοποιήσεις την καύση θερμίδων όταν γυμνάζεσαι μια επιστημονική έρευνα σου λέει πως απλά πρέπει να αλλάξεις μια καθημερινή συνήθειά σου.

Ποια είναι αυτή; Να τρως πρωινό μόλις ξυπνήσεις. Μια νέα μελέτη έδειξε πως αν φας το πρωινό σου ΜΕΤΑ τη πρωινή γυμναστική τότε καις πολύ περισσότερες θερμίδες και λίπος.

Συγκεκριμένα όπως διαβάζουμε στο protothema.gr, η νέα μελέτη έδειξε ότι όσοι καθυστερούν το πρωινό τους θα μπορούσαν να κάψουν έως και δύο φορές περισσότερο λίπος από όσους γυμνάζονται μετά από αυτό.

Η αλλαγή της ρουτίνας γυμναστικής σου θα μπορούσε όμως να έχει και άλλα οφέλη για την υγεία σου, όπως τη μείωση του κινδύνου για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Οι εμπειρογνώμονες στα πανεπιστήμια του Bath και του Birmingham έβαλαν 30 υπέρβαρους άνδρες σε πρόγραμμα προπόνησης έξι εβδομάδων.

Χώρισαν την ομάδα στα δύο, δίνοντας εντολή στους μισούς συμμετέχοντες να τρώνε πρωινό πριν κάνουν ποδήλατο για τρεις φορές την εβδομάδα. Στους υπόλοιπους δόθηκε η εντολή να τρώνε μετά την προπόνηση.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, όλοι οι συμμετέχοντες λάμβαναν παρόμοια γεύματα και γυμνάζονταν το ίδιο εντατικά επιτρέποντας στους επιστήμονες να κάνουν σωστές συγκρίσεις μεταξύ των ομάδων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι καθυστέρησαν το πρωινό είδαν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ενώ και οι δύο ομάδες έχασαν το ίδιο βάρος, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν μετά από την προπόνηση τους διπλασίασαν την ποσότητα του λίπους που έκαψαν.

Επίσης, αποδείχτηκε ότι ήταν «δραματικά» πιο υγιείς καθώς τα επίπεδα ινσουλίνης τους είχαν μειωθεί.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ