Συμβουλές ενός κορυφαίου προπονητή για να αδυνατίσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τι είδους προπόνηση και διατροφή να κάνεις για αδυνάτισμα με εγγυημένο αποτέλεσμα.

Σε ένα καινούργιο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι Athlean-X του YouTube, ο προπονητής Jeff Cavaliere δίνει κάποια σπουδαία tips, 100% χρήσιμα για όποιον θέλει να 'στεγνώσει' το σώμα του ή να αδυνατίσει. Σύμφωνα με όσα πειστικά υποστηρίζει, για αδυνάτισμα με εγγυημένο αποτέλεσμα, είναι η απλότητα της προσέγγισης που θα ακολουθήσεις αυτή που μπορεί να σε κάνει να είσαι πιο συνεπής στο πλάνο σου και, τελικά, να πετύχεις τον στόχο σου.

Ο ίδιος, προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που έχει ως βάση τη φόρμουλα 'πόσες θερμίδες προσλαμβάνεις από τη διατροφή σου εναντίον αυτών που καις με τη σωματική άσκηση'. Ας το δούμε βήμα-βήμα.

 

 

Τι προπόνηση να κάνεις για να καις θερμίδες

Παρότι με το τρέξιμο και την αεροβική γυμναστική καις πολλές θερμίδες, ο Cavaliere προτείνει στο 60% του χρόνου της προπόνησής σου να εστιάζεις σε ασκήσεις δύναμης και το υπόλοιπο 40% να το μοιράζεις ανάμεσα στην αεροβική και τις ασκήσεις βελτίωσης φυσικής κατάστασης.

Η λογική πίσω από αυτή την προσέγγιση δεν έχει να κάνει με τις θερμίδες που καις όσο κάνεις ασκήσεις δύναμης. Βασίζεται στο ότι χτίζοντας νέους μυϊκούς ιστούς βελτιώνεις τον μεταβολισμό σου και έτσι αυξάνονται οι θερμίδες που καις όσο ξεκουράζεσαι. Οπότε, δώσε βάση σε ασκήσεις που ενεργοποιούν ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες.

Ο ρόλος των θερμίδων που καταναλώνεις

Το πιο σημαντικό πράγμα, βέβαια, όταν θέλεις να αδυνατίσεις δεν είναι η προπόνηση αλλά η διατροφή. Κι όπως έχουμε ήδη αναφέρει όλα έχουν να κάνουν με τις θερμίδες. Αυτές που καις στο γυμναστήριο και αυτές που προσλαμβάνεις μέσω της διατροφής σου.

Ο Cavaliere είναι κάθετος. Σε διαβεβαιώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι εφικτό να ξεπεράσεις με την προπόνηση την κακή διατροφή. Άσχετα από το πόσες θερμίδες καις και πώς, σύντομα θα διαπιστώσεις, κατά τα λεγόμενά του, ότι το πιο σημαντικό κομμάτι σε αυτή τη διαδικασία είναι οι θερμίδες που προσλαμβάνεις. Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσεις έμφαση σε τροφές που σου δημιουργούν κορεσμό, όπως είναι τα αβγά.

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι και τι άλλο πρέπει να προσέξεις

Εφόσον ακολουθείς ένα πρόγραμμα προπόνησης για την αύξηση της μυϊκής σου μάζας, θα πρέπει να καταναλώνεις αρκετή πρωτεΐνη. Η προτεινόμενη 'δόση' είναι περίπου 0,7 έως 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό τους βάρους σου.

Ένα συνηθισμένο διατροφικό λάθος στο οποίο υποπίπτουν πολλοί είναι το να βγάζουν τελείως από το διαιτολόγιό τους τους υδατάνθρακες. Αν, δε, εσύ είσαι εθισμένος στους υδατάνθρακες πριν ξεκινήσεις πρόγραμμα διατροφής, μιλάμε κανονικά για συνταγή αποτυχίας. Κι αυτό γιατί αν πας από το ένα διατροφικό άκρο στο άλλο, έχεις σχεδόν μηδαμινές πιθανότητες να παραμείνεις συνεπής.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ