5 ασκήσεις για να βρεις γρήγορα τη φόρμα σου

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Εξακολουθείς να βρίσκεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου.

Λογικό είναι να έχεις χάσει τη φόρμα σου, κανείς δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει. Απλά, καλό είναι, να μη συνεχίσεις στους ίδιους ρυθμούς γιατί αργότερα θα χρειαστείς πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να επανέλθεις στα φυσιολογικά fitness επίπεδα.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να βελτιώσεις τη Μέγιστη Πρόσληψη Οξυγόνου (πιο γνωστή ως VO2 Max) - αφού όσο μεγαλύτερη είναι τόσο καλύτερες αναπνοές παίρνουμε κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ο διάσημος στην Ισπανία και personal trainer των celebrities Jono Castaño έχει πέντε πολύ απλούς τρόπους για να τα καταφέρεις.

HIIT
"Προτείνω σύντομα εντατικά σετ γυμναστικής που ακολουθούνται από σύντομα διαλείμματα. Θα κάψεις θερμίδες, θα αποκτήσεις αντοχή, χρησιμοποιώντας τόσο αερόβια όσο και αναερόβια άσκηση, οι οποίες θα ξυπνήσουν το σώμα σου για να βρει τη χαμένη του φόρα". Τι μπορείς να κάνεις; Να ρίξεις μία ματιά εδώ για το τι ακριβώς είναι το HIIT.

Τα βάρη
"Το κόλπο είναι να μειώσεις τη διάρκεια των διαλειμμάτων σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα και να επικεντρωθείς σε ασκήσεις που γυμνάζουν την ίδια ομάδα μυών μέσα από πολύ έντονα σετ".

Τα σκαλιά
Αν ανεβαίνεις συχνά σκαλιά, τότε γνωρίζεις καλά πόσο δύσκολο είναι αρκετές φορές. Προσπάθησε να ανεβοκατέβεις αρκετές φορές. Στην παρούσα φάση κάν'το στα σκαλιά της πολυκατοικίας σου γιατί, όπως τονίζει, και ο Jono Castaño: "Είναι μία άσκηση με πολύ άμεσα αποτελέσματα".

Το ποδήλατο
Είναι ιδανικό, ιδιαίτερα αν προέρχεσαι από κάποιον τραυματισμό. Το στατικό ποδήλατο είναι ο καλύτερος τρόπος για να επανέλθει η φόρμα σου και να αποκτήσεις ξανά εμπιστοσύνη στο σώμα σου.

Το τρέξιμο

Ναι, OK, δεν είναι τώρα η πιο απλή λύση αλλά, πρώτον, ακόμα μπορούμε να πηγαίνουμε μόνοι μας για τρέξιμο και, δεύτερον, πάντα υπάρχει ο διάδρομος, γιατί όπως λέει και ο Ισπανός personal trainer: "Στον έξω κόσμο ή σε διάδρομο, τρέξε. Προσπάθησε να κάνεις sprint για 20 δευτερόλεπτα και μετά διάλειμμα για 10, σε σετ των 5. Είναι μία ολοκληρωμένη άσκηση για το σώμα".

 Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ