Πώς να μην παρατήσεις το γυμναστήριο από τον πρώτο μήνα

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Δύσκολο; Ναι, αλλά όχι αδύνατο.

Μπήκε ο Ιανουάριος, άλλαξε η χρονιά και εσύ ακόμα να γραφτείς στο γυμναστήριο. Γιατί όμως; Η αναβλητικότητα είναι σίγουρα ένα από τα πράγματα που δε βοηθάνε. Όπως δε βοηθάει καθόλου και το να ξέρεις πως ξεκινάς για να τα παρατήσεις.

Έτσι λοιπόν, σήμερα θα σου πούμε όλα όσα πρέπει να κάνεις ούτως ώστε να ξεκινήσεις γυμναστήριο, χωρίς όμως να το παρατήσεις από τον πρώτο κιόλας μήνα.

1. Βρες κίνητρο
Άμα δεν έχεις κίνητρο τότε πώς να ξεκινήσεις; Σκέψου τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις, θέσε στόχους και "δούλεψε" μέχρι να τα καταφέρεις. Αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου και σίγουρα, θα σου χαρίσει αυτοπεποίθηση.

2. Βρες τον ιδανικό χώρο για εσένα
Ο χώρος στον οποίο γυμναζόμαστε είναι πολύ σημαντικός. Οι άνθρωποι που ντρέπονται όταν κάνουν γυμναστική δεν είναι λίγοι και για αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεις το κατάλληλο για εσένα γυμναστήριο. Ένα γυμναστήριο δηλαδή που θα σε κάνει να αισθάνεσαι άνετος και ασφαλής. Και μην ξεχνάς, στην αρχή για όλους αμήχανο είναι.

3. Φρόντισε ο χρόνος στο γυμναστήριο να είναι ουσιαστικός
Με λίγα λόγια, μην κάθεσαι με τις ώρες στο γυμναστήριο. Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάμε εκεί, τότε τόσο το καλύτερο. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Το σημαντικό είναι να είναι οι ώρες αποτελεσματικές και ουσιαστικές. Για αυτό άλλωστε, πρέπει να συνδυάζεις και έξυπνα τις ασκήσεις που κάνεις με τον χρόνο που διαθέτεις.

4. Γυμνάσου με την κατάλληλη ένταση
Οκ, ξεκινάς γυμναστήριο. Αυτό δε σημαίνει όμως πως πρέπει να τα κάνεις όλα μαζί και γρήγορα. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και στο σώμα σου να προσαρμοστεί και φρόντισε η ένταση να είναι όση αντέχεις, όχι παραπάνω.

5. Βρες τρόπους να κάνεις τη γυμναστική πιο διασκεδαστική
Τι σου λέμε τώρα ε...Και όμως λοιπόν, υπάρχουν τρόποι για να κάνεις την ώρα στο γυμναστήριο να περάσει πιο γρήγορα. Προπονήσου μαζί έναν φίλο σου, κατά προτίμηση κάποιον με τον οποίο έχετε κοινούς στόχους, ή άκου μουσική. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι εκεί μέσα φοράνε ακουστικά.

6. Υπομονή
Μία σημαντική συμβουλή, που μάλλον ξέρεις ήδη, είναι το να έχεις υπομονή. Μην τα παρατήσεις στην πρώτη δυσκολία και φυσικά, μη βιάζεσαι να δεις αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας μέρα. Δώσε χρόνο στο σώμα σου και φυσικά, στους μυς σου.

Αν αυτή τη φορά επιμείνεις λίγο περισσότερο από όλες τις προηγούμενες, τότε δε θα τα παρατήσεις. Βάλε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου και κάνε την συνήθειά σου. Αν φυσικά το θες πραγματικά...

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ