Πώς να διατηρήσετε γυμνασμένο σώμα όλο το καλοκαίρι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο καιρός που θα τρέξουμε στις παραλίες έφτασε και η σχετική προετοιμασία του σώματός μας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Σίγουρα η άσκηση δεν είναι σωστό να γίνεται ως προετοιμασία για την παραλία, αλλά να αποτελεί μία συστηματική και ουσιαστική πράξη με σωματικά και ψυχικά οφέλη.

Ένας πολύ καλός τρόπος να διατηρήσουμε τα οφέλη της άσκησης και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να νιώθουμε καθημερινά την ευεξία και το αίσθημα υγείας που μας εξασφαλίζει, είναι να την συνεχίσουμε και στις διακοπές μας. Μην σας τρομάζει η ιδέα και σε καμία περίπτωση μην φανταστείτε πως πρέπει να περάσετε τις διακοπές σας μέσα στην αίθουσα κάποιου γυμναστηρίου.

Η παραμονή σας σε μία παραλία μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με κάποια μορφή σωματικής άσκησης, προσφέροντάς σας παράλληλα ψυχαγωγία, διασκέδαση και σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σας. Υπάρχουν πολλά είδη από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, οπότε είναι σίγουρο ότι θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στις προτιμήσεις και στις δυνατότητές σας. Δεν υπάρχει λοιπόν δικαιολογία ότι δεν καταφέρατε να βρείτε κάτι για εσάς. Όλα είναι θέμα διάθεσης και αποφασιστικότητας.

Θα μπορούσαμε να διακρίνουμε τα είδη της άσκησης που μπορούμε να κάνουμε στην παραλία σε δύο κατηγορίες: σε αυτά που γίνονται στο νερό και σε εκείνα που γίνονται στην αμμουδιά/παραλία.

Στην πρώτη λοιπόν κατηγορία κύριο λόγο έχει η κολύμβηση. Όποιο στυλ και να επιλέξετε, η κολύμβηση αποτελεί ένα από τα πιο ασφαλή και εύκολα σε εφαρμογή είδη άσκησης. Δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό ή γνώσεις, χρειάζεστε μόνο το μαγιό σας και καλή παρέα. Εάν οι μεγάλες αποστάσεις σας κουράζουν, μπορείτε να επιλέξετε την διαλειμματική προπόνηση ή την κολύμβηση με βατραχοπέδιλα. Για να σας δελεάσουμε σας θυμίζουμε ότι με μία ώρα κολύμβησης μπορείτε να χάσετε 300 - 500 θερμίδες!

Το water polo είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θαλάσσιο σπορ, αρκεί να έχετε μία μπάλα και αρκετούς συμπαίκτες. Αθλήματα όπως το θαλάσσιο σκι και το wind surfing είναι πολύ αποδοτικά και γυμνάζουν όλο το σώμα, αλλά απαιτούν ειδικό εξοπλισμό, οργανωμένη παραλία και ίσως σας κοστίσουν λίγο παραπάνω.

Εάν βρίσκεστε σε οργανωμένη παραλία, μπορείτε να ενοικιάσετε ένα κανό και να κάνετε μακρινές βόλτες. Μία ώρα κωπηλασίας θα σας βοηθούσε να χάσετε έως και 400 - 600 θερμίδες. Προσοχή στα βαθιά και στους λουόμενους! Επίσης, θα μπορούσατε να κάνετε ασκήσεις μέσα στο νερό για συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας. Για παράδειγμα, να προσπαθείτε να επιπλεύσετε χωρίς να κινείτε τα χέρια ή το αντίθετο.

Εάν δεν είστε φανατικοί του νερού, μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες στην αμμουδιά. Πολύ διαδεδομένο καλοκαιρινό σπορ είναι οι ρακέτες. Ο εξοπλισμός είναι πολύ φθηνός, χρειάζεστε κεφάτους συμπαίκτες, αντηλιακό και ένα καπέλο. Εάν ο ρυθμός που παίζετε είναι συνεχής και μέτριος προς γρήγορος, μπορείτε να εξασφαλίσετε απώλεια θερμίδων από 200 - 300/ώρα.

Εξίσου διαδεδομένο και αγαπητό σπορ είναι το beach volley. Χρειάζεται ένα φιλέ και ένα αυτοσχέδιο γήπεδο, μία μπάλα και αρκετούς συμπαίκτες. Εύκολα όμως θα βρει ομάδα για beach volley στις παραλίες μας. Είναι και ένας ωραίος τρόπος για κοινωνικές επαφές και όμορφο μαύρισμα. Προσοχή πάντως στον ήλιο και στα εγκαύματα.

Εάν πάντως δεν έχετε παρέα και σας αρέσει το jogging, η άκρη που σκάει το κύμα είναι μία πολύ καλή επιφάνεια να τρέξετε ή να κάνετε γρήγορο περπάτημα. Ίσως σε παραλίες με πολύ κόσμο να μην είναι εφικτό, αλλά επιλέγετε ώρες που να είναι πιο ήρεμα, όπως νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Εξάλλου αυτές είναι και οι πιο κατάλληλες ώρες να ασκηθείτε για να μην έχει υψηλή θερμοκρασία και καυτό ήλιο. Με τον τρόπο αυτό γυμνάζετε όλο το σώμα πολύ αποτελεσματικά και κερδίζετε απώλεια θερμίδων 250 - 400/ ώρα, ανάλογα με τον ρυθμό σας.

Θυμηθείτε να:
Ρωτήσετε τον προσωπικό σας γιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε είδος άσκησης
Επιλέγετε κατάλληλες ώρες για άσκηση
Καταναλώνετε πολλά υγρά και συχνά
Μην έχετε φάει τουλάχιστον 3 ώρες πριν την άσκηση
Προστατεύεστε από τον ήλιο

Καλές διακοπές και μην ξεχνάτε τις ανάγκες του σώματός σας!

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι πρέπει να κάνεις μετά τη γυμναστική για να δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου
  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το χειμώνα
  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
loading...