Πόσο πρέπει να ξεκουράζεσαι ανάμεσα στις προπονήσεις σου για να υπάρχει αποτέλεσμα

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η διάρκεια των διαλειμμάτων μεταξύ των σετ είναι σημαντική.

Ένας από τους πιο υποτιμημένους αλλά ουσιαστικούς παράγοντες για να χτίσεις μυς, είναι δίχως αμφιβολία ο χρόνος ανάπαυσης μεταξύ των σετ. Και φυσικά, όταν μιλάμε για χρόνο ανάπαυσης, αναφερόμαστε στην τέλεια διάρκεια των διαστημάτων ανάπαυσης, σύμφωνα πάντα με την επιστήμη.

Το κλειδί για τον καθορισμό της τέλειας διάρκειας ανάπαυσης μεταξύ των σετ έγκειται σε διάφορους παράγοντες. Μελέτες έχουν διερευνήσει την επίδρασή του στη μυϊκή αντοχή, τις επαναλήψεις, τη μέγιστη δύναμη και τη μυϊκή ανάπτυξη ενώ ο προσωπικός προπονητικός στόχος και το βάρος παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.

Αν θέλεις να βελτιώσεις τις επαναλήψεις με βάρος 50-90% του μέγιστου βάρους σου, επιλέγοντας 3-5 λεπτά ανάπαυσης μεταξύ των σετ θα ενισχύσουν τη δύναμή σου. Μάλιστα, το μεγαλύτερο διάστημα θα προάγει τη βέλτιστη απόδοση κατά τη διάρκεια της προπόνησης, επηρεάζοντας θετικά τη συνολική σου δύναμη.

Πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν την ιδέα ότι τα μεγαλύτερα διαστήματα ανάπαυσης μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερο συνολικό όγκο βάρους και ως εκ τούτου, μεγαλύτερη μυϊκή ανάπτυξη.

Οι σύντομες περίοδοι ανάπαυσης, για παράδειγμα το 1 λεπτό ανάπαυσης, μπορούν να επηρεάσουν τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων μειώνοντας την προσωρινή μυϊκή βλάβη και κατά συνέπεια, την ανάπτυξη. Ο Isaac Zuñiga, γυμναστής και μοντέλο γυμναστικής, υπογραμμίζει την ανάγκη για μεγαλύτερα διαλείμματα σε σύνθετες ασκήσεις που περιλαμβάνουν πολλές μυϊκές ομάδες. Οι ασκήσεις απομόνωσης, όπως οι κάμψεις δικεφάλων, μπορούν να επωφεληθούν από μικρότερα διαλείμματα χωρίς να επηρεαστεί η απόδοση. Επιπλέον, πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν οι ατομικές διαφορές, οι οποίες εξαρτώνται από τη φυσική κατάσταση και το επίπεδο του κάθε ατόμου.

Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ξεκούρασης; Μα φυσικά η παθητικότητα. Ο τρόπος με τον οποίο ξεκουράζεσαι μεταξύ των σετ επηρεάζει επίσης τα αποτελέσματά σου. Υπάρχουν επιστημονικές έρευνες οι οποίες υπογραμμίζουν ότι η παθητική ανάπαυση, ειδικά κατά τη διάρκεια απαιτητικών ασκήσεων, επιτρέπει την ταχύτερη αποκατάσταση.

Μεταξύ άλλων, ο Mau G. De la Rosa , ειδικός στην αθλητική επιστήμη, προειδοποιεί κατά της τάσης υποτίμησης της κόπωσης και υπογραμμίζει τη σημασία της επαρκούς ανάπαυσης για τη διατήρηση των αντιστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης.

Η διάρκεια των διαλειμμάτων μεταξύ των σετ είναι σημαντική. Η σωστή επιλογή μπορεί να κάνει τη διαφορά, πίστεψέ μας.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ