Οι εναλλακτικές προπονήσεις πριν πιάσουν τα πρώτα κρύα

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι καλύτερες ιδέες για "άλλου τύπου" άσκηση -εκτός γυμναστηρίου- στην καρδιά του φθινοπώρου.

Αν αισθάνεσαι μια μεγάλη επιθυμία για διαφορετικού είδους προπονήσεις -ας τις πούμε εναλλακτικές προπονήσεις- με σκοπό να αλλάξεις κατακόρυφα τη διάθεσή σου προς το καλύτερο, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να το επιχειρήσεις. Κυρίως εκεί έξω, όπου ο καιρός είναι ακόμη με το μέρος σου -λιγότερη ζέστη από το καλοκαίρι, λιγότερο ψύχος από το χειμώνα.

Χωρίς να απαρνηθείς την αγαπημένη σου ρουτίνα στο γυμναστήριο, δες πόσες ωραίες ιδέες άσκησης μπορείς να επιλέξεις στις ενδιάμεσες μέρες, πριν πέσει βαρυχειμωνιά.

Τρέξιμο μακριά από το διάδρομο

Το μεγαλύτερο όφελος που μπορεί να σου χαρίσει το τρέξιμο εκτός πόλης (ή πάνω στον διάδρομο του γυμναστηρίου), δεν αφορά τόσο στο σώμα σου, αλλά κυρίως στον εγκέφαλό σου. Το trail running είναι μια διπλή εμπειρία, ταυτόχρονα εσωτερική και εξωτερική, η οποία είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη σωματική δραστηριότητα.

Επιλέγοντας διαδρομές σε γειτονικά πάρκα, άλση, λόφους ή λίγο πιο μακρινά βουνά, το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο σε βοηθά να μετατρέψεις την καρδιοαναπνευστική σου προπόνηση σε αληθινή απόδραση.

Κολύμπι σε "ζεστά" νερά

Ρώτα όποιον χειμερινό κολυμβητή θέλεις και θα σου πει αυτό: "Τα πιο ωραία μπάνια είναι το φθινόπωρο, επειδή αισθάνεσαι τη θερμοκρασία του νερού πιο ζεστή από ό,τι το καλοκαίρι". Αν δεν το έχεις επιχειρήσει ποτέ, τώρα είναι η στιγμή.

Το φθινοπωρινό κολύμπι είναι η ιδανική προπόνηση για χτίσιμο των μυών όλου του σώματος χωρίς τραυματισμούς των αρθρώσεων, ενώ παράλληλα θεωρείται ο βασιλιάς της αύξησης καρδιαγγειακής αντοχής και της θωράκισης του οργανισμού από τις ιώσεις του χειμώνα.

Δεν σου κάνει καρδιά να μπεις στη θάλασσα; Μπες στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα του γυμναστηρίου σου τουλάχιστον τρεις φορές τη βδομάδα.

Bodybuilding στην ύπαιθρο

Όσο η διάθεσή σου για δράση είναι σε υψηλά επίπεδα, τόσο αυτή η εποχή θα σου βρίσκει κίνητρα. Εάν το πάρκο της γειτονιάς σου διαθέτει ένα μονόζυγο και δυο μπάρες βυθίσεων, μπορείς να δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα στη μυϊκή ανάπτυξη του σώματός σου: από τα βασικά chin-ups μέχρι το κρέμασμα του κορμού παράλληλα με το έδαφος από το μονόζυγο, μεσολαβούν δεκάδες ασκήσεις που δυναμώνουν το σύνολο των μυϊκών ομάδων μέσω καλλισθενικών και ισομετρικών κινήσεων.

Το outdoor training είναι η πιο εύκολη εναλλακτική για να γυμνάζεσαι δίπλα απ’ το σπίτι σου με μόνο "όπλο" το σωματικό σου βάρος.

Από: gr.AskMen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ