Με ποιο τρόπο θα φτιάξεις γρηγορότερα σώμα για παραλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Με δίαιτα ή με γυμναστική;

Ώρα να βάλεις μαγιό, έτσι; Αλλά δεν αντέχεις να βγεις γυμνός σε κοινή θέα με ένα σώμα πρησμένο από το λίπος. Θέλεις να χάσεις κιλά. Και να τα χάσεις γρήγορα. Και αναμφίβολα, δεν είσαι ο κλασικός τύπος του γυμναστηρίου (αλλιώς δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα). Δες, λοιπόν, τι σου προτείνουμε.

Πρώτα λύνουμε την εξής παρερμηνεία: Άλλο πράγμα η απώλεια βάρους, άλλο η απώλεια λίπους.

> Απώλεια βάρους σημαίνει χάσιμο συνολικού σωματικού βάρους. Και αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με δίαιτα μειωμένων λιπαρών και αποτοξίνωση του οργανισμού με πολύ νερό -μόνο έτσι ξεφορτώνεσαι τα υγρά που έχουν κατακρατηθεί στο σώμα σου και σε φουσκώνουν, ενώ παράλληλα αδειάζει το πεπτικό σου σύστημα από τις τοξίνες που δημιουργούν τα κορεσμένα λίπη.

> Απώλεια λίπους σημαίνει πάλι δίαιτα μειωμένων λιπαρών, πάλι πολύ νερό, αλλά απαιτείται και γερή προπόνηση -όσο μεγαλώνουν οι μύες σου, τόσο καίνε το λίπος γύρω τους. Με μια τέτοια κατεύθυνση, θα βελτιώσεις την υγεία σου, θα αδυνατίσεις όπως πρέπει και θα αλλάξει ριζικά η αισθητική εικόνα σου.

Τα κιλά φεύγουν γρηγορότερα από το λίπος

Μια σημαντική αλλαγή στη διατροφή σίγουρα θα φέρει θετικά αποτελέσματα τόσο στην ταχύτερη απώλεια λίπους όσο και στην απώλεια βάρους, δεδομένου ότι είναι πιο εύκολο για τους περισσότερους από εμάς να κόψουμε μερικές εκατοντάδες θερμίδες από την καθημερινό φαγητό μας, παρά να τρέξουμε δέκα χιλιόμετρα και να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα CrossFit.

Η αλήθεια είναι πως με μια δίαιτα, η απώλεια μυϊκής μάζας και υγρών θα σε κάνει να δεις γρηγορότερα τους αριθμούς στη ζυγαριά να κατρακυλούν. Αλλά χωρίς ίχνος προπόνησης, σε μερικές μέρες θα αισθάνεσαι χειρότερα -αδυναμία, κράμπες, ατονία, μαραμένοι μύες. Με δυο λόγια: η απώλεια βάρους σε εξαπατά.

Μόλις προσθέσεις την άσκηση στη δίαιτα που κάνεις, θα δεις τη διαφορά. Όσο επίπονη κι είναι για σένα, μια καλά προγραμματισμένη προπόνηση θα σου κάψει και όλο το λίπος. Επιπλέον, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις (και να αυξήσεις) τη μυϊκή σου μάζα ακόμη κι αν για κάποιο διάστημα σταματήσεις να προπονείσαι - ο αυξημένος μεταβολισμός είναι ένα ευπρόσδεκτο μπόνους της άσκησης.

Γι’ αυτό αξίζει να γραφτείς τώρα κιόλας σε ένα γυμναστήριο. Εννοείται, βέβαια, ότι η προπόνηση δεν θα σου δείξει αμέσως το καλό της πρόσωπο. Μπορεί να περάσουν αρκετές εβδομάδες όπου φαινομενικά δεν θα έχει αλλάξει τίποτα στο πλαδαρό και παχύσαρκο σώμα σου, αλλά με επιμονή και υπομονή θα μπορέσεις να φτάσεις στον Ιούλιο με ένα κορυφαίο -για τα κυβικά σου- κορμί.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ