Μεταφορά φορτίου: Μάθε γιατί αξίζει να κάνεις αυτή την απλή άσκηση

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν έχεις κουβαλήσει στη ζωή σου έστω και ένα πράγμα (μια κούτα, μια τσάντα με ψώνια, ένα βαρύ ξύλο, έναν κουβά με νερό.... οτιδήποτε έχει βάρος) έχεις ήδη κάνει αυτή την άσκηση, απλά ίσως δεν ξέρεις πως το να μεταφέρεις βάρη, είναι μια άσκηση που αξίζει να εντάξεις στη ρουτίνα σου στο γυμναστήριο ή οπουδήποτε αλλού, αφού προσφέρει πολλά οφέλη.

Η συγκεκριμένη άσκηση, είναι και γνωστή ως "το περπάτημα του αγρότη", αφού οι αγροτικές εργασίες συχνά απαιτούν την μετακίνηση φορτίων και σε βοηθά να χτίσεις δυνατή λαβή, πανίσχυρα μπράτσα και κοιλιακούς. Επίσης, αναπτύσσει δυνατότερο κορμό και βελτιώνει την σταθερότητα των ώμων.

Όπως αναφέρει το wefit.gr η μεταφορά φορτίου, είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Για την εκτέλεσή της, απλά περπάτα κρατώντας φορτίο από τη μία ή και από τις δύο πλευρές. Είναι απλή φαινομενικά άσκηση, αλλά βαθιά μέσα στο σώμα σου δουλεύει, κι ας μην το καταλαβαίνεις. Το καλύτερο; Είναι σχεδόν αδύνατο να την εκτελέσεις με λάθος τρόπο.

Η μεταφορά φορτίου όλων των ειδών είναι μια φανταστική άσκηση για τους κοιλιακούς. Οι ασκήσεις κοιλιακών όπως οι σανίδες, για παράδειγμα, δεν απαιτούν κίνηση, αλλά χρησιμοποιούν το βάρος του σώματός σου και τον τρόπο που το μεταφέρεις. Επίσης, σε αναγκάζουν να διατηρείς καλή στάση καθ 'όλη τη διάρκεια.

Τέλος, η μεταφορά φορτίου φέρνει την απίστευτη δύναμη πρόσφυσης, η οποία μεταφέρει σχεδόν σε κάθε άσκηση που μπορεί να φανταστεί κανείς. Με ισχυρότερη πρόσφυση, μπορείς να πιέσεις τη μπάρα με περισσότερη δύναμη ή τον αλτήρα.

Πώς να την κάνεις

Ο καλύτερος χρόνος για να κουβαλήσεις βάρη είναι προς το τέλος της κανονικής σου προπόνησης ως άσκηση κοιλιακών. Μπορείς επίσης να τα προσθέσεις σε μια προπόνηση "ανάκτησης" ως άσκηση ενεργοποίησης.

Τέλος, είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται να σηκώσεις το βαρύτερο φορτίο που μπορείς να κρατήσεις. Διατήρησε καλή στάση για να ενεργοποιήσεις τους σωστούς μυς και να καλύψεις την απόσταση που θέλεις.

 

 

 

 

Μπορείς να περπατήσεις μια μικρή απόσταση με μεγάλο φορτίο ή και με μικρότερα φορτία σε μικρότερες αποστάσεις. Αυτή η άσκηση δεν είναι μόνο μια πολύ καλή άσκηση ενεργοποίησης του κορμού, αλλά είναι επίσης μια άσκηση που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα. Ανάλογα με την παραλλαγή, μπορείς να ενεργοποιήσεις τους ώμους, τους τραπεζοειδείς, τους ρομβοειδείς, τα χέρια, και ολόκληρο τον πυρήνα.

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ