Το καλύτερο 10λεπτο καλοκαιρινό workout που γυμνάζει όλο το σώμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η κολύμβηση στη θάλασσα, είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης για όλο το σώμα, την αντοχή, τη μυϊκή δύναμη και την καρδιοαναπνευστική ικανότητα, αλλά και για την καύση θερμίδων.

Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Η κολύμβηση, και ειδικά η κολύμβηση στη θάλασσα, είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης για όλο το σώμα, την αντοχή, τη μυϊκή δύναμη και την καρδιοαναπνευστική ικανότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι, επίσης, ένα από τα πιο αποτελεσματικά workouts για την καύση θερμίδων. (Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε πάντα πεινασμένοι μετά από μια βουτιά, πόσω μάλλον μετά από κολύμπι ή άσκηση μέσα στο νερό).

Το «σπρώξιμο» των κυμάτων είναι πιο σκληρό από της κολύμβησης σε μια πισίνα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ακόμα πιο δυνατά η καρδιά μας καθώς και οι μύες των ώμων και των ποδιών. Επιπλέον, τα κύματα μας κάνουν να δουλεύουμε σκληρότερα για να σταθεροποιήσουμε τον εαυτό μας μέσα στο νερό, κάτι που είναι εξαιρετικό για τους μυς του πυρήνα.

Η κολύμβηση είναι επίσης η μόνη άσκηση που δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις μας, αντιθέτως απομακρύνει όλο το βάρος από αυτές – και ειδικά από τους ραχιαίους. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να γυμναστούμε περισσότερο, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποφεύγοντας πολλούς από τους τραυματισμούς που συνήθως αντιμετωπίζουμε με άλλες μορφές επαναλαμβανόμενης άσκησης.

Είναι αστείο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν απλά να επιπλέουν μέσα στο νερό αντί να κάνουν ένα χαλαρό κολύμπι για ένα χιλιόμετρο και να περάσουν ευχάριστα μισή ώρα στη θάλασσα παρέα με τους φίλους ή τα παιδιά τους. Ίσως δεν συνειδητοποιούν ότι από τη στιγμή που το σώμα τους αντιμετωπίζει την αντίσταση και τη θερμοκρασία του νερού κάνουν μια πολύ καλή προπόνηση χωρίς καν να το σκεφτούν.

Έτσι εάν ψάχνετε για μια απολαυστική και αποτελεσματική προπόνηση για τις διακοπές κατεβείτε από ξαπλώστρα προς τη θάλασσα.Θα επιστρέψετε αναζωογονημένοι καθώς και μαυρισμένοι, χωρίς να έχετε προσπαθήσει πραγματικά.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ