Ξεχάστε τους λευκούς υδατάνθρακες εάν θέλετε να αδυνατίσετε πριν την παραλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής ο κανόνας είναι ότι μπορείτε να τρώτε με μέτρο φαγητά από όλες τις κατηγορίες τροφίμων και να χάνετε βάρος.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόφιμα που εάν τα βάζετε στο πιάτο σας καθημερινά μπορεί να καθυστερούν ή και να εμποδίζουν την απώλεια βάρους.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι η στιγμή να σκεφτείτε υγιεινές εναλλακτικές που θα σας δώσουν την ίδια νόστιμη γεύση με τα αγαπημένα σας τρόφιμα, ενώ παράλληλα βάζετε στο πιάτο τροφές με λίγο περισσότερη θρεπτική αξία. Εάν λοιπόν, ψάχνετε τρόπους για υγιή απώλεια βάρους αυτή την περίοδο και αισθάνεστε σαν να έχει σταματήσει η πρόοδός σας και να έχει κολλήσει η ζυγαριά, υπάρχει μια ομάδα τροφίμων που πρέπει να το αντικαταστήσετε άμεσα, εάν θέλετε να αρχίσετε να βλέπετε ξανά αποτελέσματα.

Ο λόγος για τους υδατάνθρακες, που μπορεί να είναι ένα απαραίτητο συστατικό για μία υγιεινή και πλήρη διατροφή, όμως η σωστή επιλογή τους κάνει όλη τη διαφορά, αφού δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι. Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με τα προϊόντα ολικής αλέσεως και τα πολύσπορα, οι λευκοί υδατάνθρακες δεν θα πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση, ειδικά εάν ελπίζετε να χάσετε βάρος. Ο βασικός λόγος είναι ότι τα λευκά ζυμαρικά ή το λευκό ψωμί έχουν συνήθως πολλές θερμίδες και είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, αλλά φτωχά σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Οι υδατάνθρακες παρέχουν στο σώμα τα απαραίτητα «καύσιμα» για να λειτουργεί σωστά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και άφθονες φυτικές ίνες για ομαλή πέψη. Όταν λοιπόν, επιλέγετε λευκούς υδατάνθρακες αντί για προϊόντα ολικής αλέσεως, τότε δεν λαμβάνετε εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που κάνουν τους υδατάνθρακες μια υγιεινή επιλογή. Χωρίς φυτικές ίνες ή οποιοδήποτε άλλο από τα οφέλη που προσφέρουν οι υδατάνθρακες δηλαδή, σας μένει μόνο ένα θερμιδικά φορτωμένο φαγητό που θα αποτύχει να σας κρατήσει χορτάτους και εξαιτίας αυτού, μπορεί να καταλήγετε συχνά να τρώτε περισσότερο φαγητό, αφού η όρεξή σας δεν ικανοποιείται από τις επιλογές σας.

Σημειώστε ότι τα παραπάνω δεν περιορίζονται μόνο στα λευκά ζυμαρικά και στο λευκό ψωμί. Και το λευκό ρύζι στερείται των θρεπτικών συστατικών που μπορεί να σας προσφέρει ένα καστανό ρύζι. Και μπορεί να επιλέγετε ρύζι ως γαρνιτούρα γιατί είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά, αλλά θα πρέπει να αναλογιστείτε επίσης ότι περιέχει ελάχιστες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Μάλιστα, μελέτη του 2016, στο Ιράν, διαπίστωσε τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης λευκού ρυζιού και παχυσαρκίας στις έφηβες.
Επιπλέον, το λευκό ρύζι έχει και υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επομένως, είναι καλύτερο να προτιμήσετε μια πιο υγιεινή εναλλακτική, όπως καστανό ρύζι, κουσκούς ή κινόα.

Με άλλα λόγια, ενώ οι υδατάνθρακες έχουν πολύτιμη θέση στη διατροφή σας, οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες θα πρέπει να φύγουν από το ντουλάπι της κουζίνας σας και να αντικατασταθούν με τις πιο θρεπτικές εναλλακτικές τους, που θα σας επιτρέψουν να χάσετε βάρος. Να θυμάστε ότι το να ακολουθείτε ένα υγιεινό τρόπο διατροφής για απώλεια βάρους, που δεν σας φαίνεται περιοριστικός, σας επιτρέπει να βρείτε εύκολα εναλλακτικές επιλογές τροφών που θα σας προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να αισθάνεστε χορτάροι και ικανοποιημένοι μετά το φαγητό, χωρίς να στερείστε και γεύση. Η καλύτερη δίαιτα για εσάς, είναι αυτή την οποία θα μπορείτε να ακολουθήσετε, οπότε μην ξεγελαστείτε να σκεφτείτε ότι πρέπει να κόψετε ολόκληρες ομάδες τροφίμων από τη διατροφή σας για να νιώσετε άνετα με το σώμα σας.

Πηγή: www.olivemagazine.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ