Γιατί δεν πρέπει να κάνεις mix πρωτεΐνη και ζάχαρη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σου αρέσει όταν τρως ένα γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη, όπως για παράδειγμα μια μπριζόλα, να το συνοδεύεις με ένα δροσερό αναψυκτικό; Κατανοητό αλλά πέρα για πέρα λάθος…

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «BMC Nutrition» ισχυρίζεται πως η κατανάλωση ποτών με υψηλές ποσότητες ζάχαρης σε συνδυασμό με κάποιο γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες δεν είναι και η πιο σοφή επιλογή.

“Συνδυασμός που μειώνει τον μεταβολισμό”

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο Δρ. Σάνον Κάσπερσον, επικεφαλής της μελέτης: «Ο συνδυασμός αυτός μειώνει τον μεταβολισμό του λίπους και απαιτείται λιγότερη ενέργεια για να μεταβολιστούν οι τροφές. Αυτή η μείωση του μεταβολισμού συμβάλλει στην αποθήκευση περισσότερου λίπους τον οργανισμό».

Για τις απαιτήσεις αυτής της έρευνας, οι μελετητές παρατήρησαν 27 άνδρες με υγιές βάρος να τρώνε ένα πρωινό και ένα μεσημεριανό αποτελούμενα από 15% πρωτεΐνη τη μια μέρα και από 30% πρωτεΐνη την άλλη μέρα. Οι συμμετέχοντες κατανάλωναν ένα ρόφημα με πολλή ζάχαρη με ένα από τα γεύματα και ένα ρόφημα χωρίς ζάχαρη με το άλλο γεύμα. Όπως διαπιστώθηκε, η προσθήκη της ζάχαρης στο γεύμα μείωσε την κατανομή του λίπους μετά την κατανάλωση κατά 8%.

Τι γίνεται με τις σκόνες;

«Ωστόσο η μελέτη δεν κάλυψε τις πρωτεϊνικές σκόνες», ξεκαθάρισε ο Σάνον Κάσπερσον. Για να προσθέσει ωστόσο: «Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναρωτηθούμε: μήπως μια σκόνη πρωτεΐνης με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να εξουδετερώσει τα οφέλη της πρωτεΐνης;».

Πηγή: runnfun.gr

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ