Αστυνομικοί εναντίον Νίκου Μουτσινά για ανάρτησή του στα social media

  • Κατηγορία Media
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κόντρα ανάμεσα σε αστυνομικούς και το Νίκο Μουτσινά ξέσπασε μετά από ανάρτηση του τελευταίου στα social media, στην οποία καταγγέλλει περιστατικό κατάχρησης εξουσίας από αστυνομικούς.

Ο Νίκος Μουτσινάς κατήγγειλε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ότι αστυνομικοί προσήγαγαν στο ΑΤ Ψυχικού ανήλικο που γυρνούσε από το σούπερ μάρκετ, με την κατηγορία ότι είχε περάσει αρκετή ώρα από τη στιγμή που έστειλε το μήνυμα στο 13033.

Στη συνέχεια ο Νίκος Μουτσινάς ανέφερε ότι το παιδί δέχτηκε χλευαστικά σχόλια για την εμφάνισή του και ότι οι αστυνομικοί ήταν επιθετικοί μαζί του ώστε να του αποσπάσουν τους κωδικούς του κινητού του.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής απάντησε στο Νίκο Μουτσινά ότι διακινεί fake news.

moutsinas kataggelia

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών: Το «γύρο» του διαδικτύου πραγματοποιεί ανάρτηση συγκεκριμένου γνωστού παρουσιαστή ψυχαγωγικών εκπομπών και εσχάτως ηθοποιού με την οποία καταγγέλλεται «κατάχρηση εξουσίας» αστυνομικών εις βάρος ανηλίκου, «καταχρηστική προσαγωγή του στο Α.Τ. Ψυχικού», «προσπάθεια να τον ανακρίνουν για τα χθεσινά γεγονότα και για περιστατικό στην Αγία Παρασκευή» (;) και εντέλει, «επιβολή προστίμου αφού ανάγκασαν τον ίδιο και τον γονιό του να υπογράψουν», καθώς παρήλθε «αρκετή ώρα από την αποστολή SMS».

Μετά από επισταμένη και ενδελεχή διερεύνηση της καταγγελίας για το υποτιθέμενο περιστατικό, προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε κάτι τέτοιο, πολλώ δε μάλλον κάτι που να αφορά και να συνδέεται με το Α.Τ. Ψυχικού.

Μετά από αυτό εγείρονται πλέον, εκ των πραγμάτων, σοβαρότατες ευθύνες του εν λόγω παρουσιαστή για αδικαιολόγητη και ευθεία διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου και προσπάθεια δημιουργίας αναίτιας δυσφήμισης ολόκληρης Αστυνομικής Υπηρεσίας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του Α.Τ. Ψυχικού, καθώς και στη Διοίκηση του, θέτοντας υπόψη ότι η νομική συνδρομή του Σωματείου προς αυτούς θεωρείται αυτονόητη και δεδομένη. Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει, με κάθε κόστος, να αποφεύγονται τέτοιες αστοχίες που δημιουργούν εντυπώσεις άνευ λόγου και αιτίας».

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ