Συνελήφθη θρύλος του Ελληνικού bodybuilding που διακινούσε αναβολικά

  • Κατηγορία Νέα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Γνωστός αθλητής διατηρούσε εταιρία στην Καλαμάτα και διαφήμιζε δεκάδες συμπληρώματα που και τα διαφήμιζε για αύξηση όγκου, αύξηση γράμμωσης και αύξηση ενέργειας.

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (11/03), σε περιοχές της Αττικής και στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 3 ημεδαποί, ηλικίας 65, 44 και 47 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα και για παράβαση των νομοθεσιών περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, φαρμακευτικής νομοθεσίας, επιβλαβή φάρμακα και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη, συστηματική και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2023, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, η οποία διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 65χρονος συλληφθείς.

Η εγκληματική ομάδα είχε ως σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους από την προμήθεια, διακίνηση και εμπορία απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών, εκμεταλλευόμενοι την επαγγελματική τους ιδιότητα, ενώ δραστηριοποιούνταν πανελλαδικώς, έχοντας αναπτύξει εκτενές δίκτυο πελατών.

Τα προς πώληση απαγορευμένα προϊόντα εισάγονταν παράνομα από χώρες του εξωτερικού και στη συνέχεια ανασυσκευάζονταν και διαθέτονταν προς πώληση με διαφορετική εμπορική ονομασία.

Οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ieidiseis.gr, πρόκειται για έναν μεγάλο αθλητή στον κόσμο του bodybuilding, ο οποίος κατά το παρελθόν πρωταγωνιστούσε στους ελληνικούς και διεθνείς αγώνες και αποτελούσε πρότυπο για τους νεότερους αθλητές.

Θρύλος του bodybuilding

Πρόκειται για bodybuilder που είχε σαρώσει τις νίκες επί σχεδόν 30 χρόνια, κατά τις δεκαετίες του 80’, του 90’ και του 2000. Όταν σταμάτησε τη συμμετοχή του στα τουρνουά έγινε δάσκαλος, ενώ τα χρόνια που ακολούθησαν άνοιξε κατάστημα με συμπληρώματα διατροφής και αθλητικά είδη στην Αθήνα.

Αναβολικα, bodybuilder

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ