mobadv

Κυτταρίτιδα & Λεμφικό Μασάζ του Σταύρου Παπαδόπουλου

  • Κατηγορία Beauty
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Η θεραπεία με λεμφικό μασάζ μπορεί να γίνει προκειμένου να μειωθούν τα συνολικά συμπτώματα από την κυτταρίτιδα που είναι παρόν στις μεγαλύτερες περιοχές του σώματος όπως οι μηροί, οι γλουτοί και η κοιλιακή χώρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγούμε από τα άσχημα λιπαρά στρώματα και τα πολλά λακκάκια στο δέρμα που είναι γνωστά ως κυτταρίτιδα.


Κυτταρίτιδα & Λεμφικό Μασάζ
Η θεραπεία με λεμφικό μασάζ μπορεί να γίνει προκειμένου να μειωθούν τα συνολικά συμπτώματα της κυτταρίτιδας που είναι παρόν στις μεγαλύτερες περιοχές του σώματος όπως οι μηροί, οι γλουτοί και η κοιλιακή χώρα. Αν το λεμφικό μασάζ γίνεται με ιδανικό τρόπο, θα βοηθήσει στη διάλυση των λιπαρών ιστών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και προκαλούν τα συμπτώματα που είναι γνωστά ως κυτταρίτιδα. Παρ ‘όλα αυτά, το λεμφικό μασάζ σε στάδια για την κυτταρίτιδα επιφέρει μείωση των λιπαρών ουσιών από το σώμα, αλλά το λεμφικό μασάζ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως θεραπεία πρώτης γραμμής ενάντια στην κυτταρίτιδα. Σαν ένα πλήρης «σύνολο» θεραπείας ενάντια στην κυτταρίτιδα, είναι το λεμφικό μασάζ σε στάδια συχνά σε συνδυασμό με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και κάποια τακτική σωματική άσκηση όπως συγκεκριμένες στοχευμένες ασκήσεις για τα πόδια, τους γλουτούς και την κοιλιακή χωρά.


Κυτταρίτιδα & Λεμφικό Μασάζ – Οφέλη
Το λεμφικό μασάζ σε στάδια για την κυτταρίτιδα θα μειώσει και θα βοηθήσει στην αφαίρεση των ιστών από κυτταρίτιδα. Η τεχνική συνίσταται από ένα συνδυασμό συγκεκριμένων κινήσεων για λεμφικό μασάζ όπως το τρίψιμο, το “ζύμωμα” και τη συστροφή των περιοχών που επηρεάζονται από την κυτταρίτιδα. Από τη στιγμή που οι πληγείσες περιοχές από κυτταρίτιδα αποκτάνε επιπρόσθετη ενέργεια και είναι αρκετά θερμές, το λίπος, οι ιστοί και οι επιβλαβείς τοξικές ουσίες, αρχίζουν να διαλύονται και τέλος, αποξηραίνονται στο λεμφικό σύστημα του σώματος.
Ένα ακόμα όφελος που προσφέρει στον ασθενή το λεμφικό μασάζ σε στάδια για την κυτταρίτιδα είναι ότι μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος τοπικά (στην περιοχή, όπου βρίσκονται τα κύτταρα που παράγουν την κυτταρίτιδα). Το τακτικό μασάζ βελτιώνει σίγουρα τη γενική κυκλοφορία του αίματος και επίσης καθιστά τη θερμότητα σε τοπικό επίπεδο. Η διαδικασία αυτή, με τη σειρά της, κάνει τα κύτταρα της κυτταρίτιδας να χαλαρώσουν και επ’ αυτού, τα “λιωμένα” κύτταρα που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές με κυτταρίτιδα φεύγουν κάνοντας το σημείο ελεύθερο από κυτταρίτιδα και χωρίς λίπος.

 

 

 


Το λεμφικό μασάζ σε στάδια για την κυτταρίτιδα, σύμφωνα με πολλούς ολιστικούς θεραπευτές, κάνει τα κύτταρα της κυτταρίτιδας μαλακότερα και στη συνέχεια τα κάνει σταδιακά να αποβάλλονται από τον οργανισμό. Αν το λεμφικό μασάζ γίνεται με ιδανικό τρόπο, θα βοηθήσει στη διάλυση των λιπαρών ιστών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και προκαλούν τα συμπτώματα που είναι γνωστά ως κυτταρίτιδα.
Αυτό συμβαίνει διότι τόσο μεγάλη κατακράτηση υγρών είναι γενικά το αποτέλεσμα της κακής λεμφικής αποβολής του οργανισμού ή της κακιάς κυκλοφορίας του αίματος. Το κακό σύστημα αποβολής επιτρέπει στις ίνες να γίνουν πιο παχιές και να μπλεχτούν με το πλήθος των ινών κολλαγόνου. Το μασάζ για την κυτταρίτιδα περιλαμβάνει κάποια ειδικά αιθέρια έλαια. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες φόρμουλες έχουν επιλεγεί ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των κυττάρων της κυτταρίτιδας. Τα συγκεκριμένα αιθέρια έλαια κατέχουν μερικές ιδιότητες, οι οποίες τονώνουν το δέρμα, τα κύτταρα του δέρματος και τα λιπαρά στρώματα κάτω από το δέρμα. Σε μερικά μέρη του κόσμου, όπως στη Νοτιοανατολική Ασία, υπάρχουν ισχυρά βότανα που έχουν φυσική δράση κατά της παχυσαρκίας και χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, όπως η μέντα και η λεβάντα.


Κυτταρίτιδα & Λεμφικό Μασάζ – Στάδια
Όποιο και αν είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία, υπάρχουν ορισμένα κοινά βήματα για το μασάζ ενάντια στην κυτταρίτιδα που μπορεί να θεωρηθούν ως η βασική τεχνική, η οποία μπορεί να ακολουθηθεί ενάντια στην κυτταρίτιδα σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος:


Στάδιο 1: Λοσιόν ή τζελ μπορεί να εφαρμοστεί πάνω στα σημεία που υπάρχει κυτταρίτιδα, έτσι ώστε, κατά τη διάρκεια του μασάζ, οι σας παλάμες να γλιστρούν, χωρίς καμία τριβή.


Στάδιο 2: Μετά την επάλειψη με λάδι στις παλάμες, μπορείτε να ξεκινήσετε το μασάζ στα χαμηλότερα σημεία, κάνοντας κινήσεις προς τα επάνω προς την κατεύθυνση της καρδιάς και περνώντας από τα σημεία με κυτταρίτιδα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να φτάσετε στην καρδιά. Για παράδειγμα, εάν κάνετε μασάζ στην περιοχή του μηρού, κινείστε τις παλάμες σας με κατεύθυνση από τα γόνατα προς την βουβωνική χώρα και σταματήστε.


Στάδιο 3: Επάνω στο δέρμα πρέπει να εφαρμόζεται απαλή πίεση και οι κινήσεις δεν πρέπει να είναι απότομες και βίαιες ιδιαίτερα στα σημεία που πλήττονται από κυτταρίτιδα. Μπορείτε να επιλέξετε μεγάλες σαρωτικές κινήσεις. Τέτοιες κινήσεις μπορεί να επιτευχθούν χρησιμοποιώντας τις αρθρώσεις, τα δάχτυλα ή τις παλάμες των χεριών σας. Αν θέλετε να εκτελέσετε ορισμένες μαλάξεις, χρησιμοποιείστε τους αντίχειρες και τα δάχτυλα.


Στάδιο 4: Στην περίπτωση, που πρέπει να τσιμπήσετε, τσιμπήστε μαλακά το δέρμα μεταξύ του αντίχειρα και των υπόλοιπων δακτύλων για να οπτικοποιήσετε σε τι βαθμό υπάρχει κυτταρίτιδα. Το τράβηγμα του δέρματος κάπως μακριά από το σώμα εξυπηρετεί το σκοπό του τσιμπήματος επίσης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα
  • Η άσκηση των 15 λεπτών που «διαλύει» την κυτταρίτιδα
  • Η ασιατική υπερτροφή που «καίει» το λίπος και εξαφανίζει την κυτταρίτιδα
  • Ποιοι είναι οι παράγοντες που δημιουργούν την κυτταρίτιδα
  • Το πικρό ρόφημα του φθινοπώρου που καίει το λίπος και μειώνει δραστικά την κυτταρίτιδα
  • Ένα τέλειο Scrub κατά της κυτταρίτιδας
loading...

GIF ISO FINAL 1