mobadv

Πώς τραβώντας κουπί θα χτίσεις μύες, καρδιά και πνευμόνια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μια δυναμική άσκηση που μοιάζει με παιχνίδι, μια μόδα που έγινε λατρεία, ένα μηχάνημα που θα σε κάνει super fit. Μάθε γιατί αξίζει να ανέβεις σε μια κωπηλατική...

Με την μοντέρνα αισθητική τους, τις high tech λειτουργίες τους και την όλο και μεγαλύτερη προσέλκυση νέων αθλούμενων στα γυμναστήρια που τις διαθέτουν, οι κωπηλατικές μηχανές έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε κάτι παραπάνω από ένα hip μηχάνημα γυμναστικής.

Από πολλούς ειδικούς, το indoor rowing κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των ολοκληρωμένων προπονήσεων δύναμης και αντοχής, ενώ οι διαρκώς αυξανόμενες συμμετοχές στα πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, τείνουν να μετατρέψουν την κωπηλασία εσωτερικού χώρου σε βασιλιά των ασκήσεων-σπορ.

Εδώ, θα μάθεις το γιατί...

CrossFit και HIIT μαζί -σε καθιστική παραλλαγή

Αν ανέβεις πάνω σε ένα τέτοιο μηχάνημα, εν πρώτοις θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για την πιο σκληροπυρηνική cardio προπόνηση που έχεις βιώσει ποτέ, με τα πνευμόνια και την καρδιά σου να εκλιπαρούν για ένα διάλειμμα. Κάτι που φυσικά συμβαίνει, καθώς τα προγράμματα που έχουν ενσωματώσει στο σκληρό δίσκο του μηχανήματος οι κατασκευαστές, παρέχουν ποικιλίες προπονήσεων, ξεκινώντας από ένα απλό ζέσταμα και φτάνοντας μέχρι στα πιο εξοντωτικά όρια μιας υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης (HIIT).
Σε δεύτερο χρόνο, θα νιώσεις τους μυς σου να συσπώνται μανιακά σαν να συμμετέχεις σε ρουτίνα CrossFit.

Η κωπηλατική μηχανή, μιμούμενη ακριβώς τις λειτουργικές κινήσεις του σώματος στην αθλητική κωπηλασία, στοχεύει στην ενδυνάμωση 9 διαφορετικών μυϊκών ομάδων ταυτόχρονα -τετρακέφαλους, προσαγωγούς, γλουτούς, ραχιαίους, κορμό, ώμους, τρικέφαλους, δικέφαλους και πλάτη. Όμως, το τεράστιο όφελος από μια τέτοια προπόνηση (και σε αντιδιαστολή με μια προπόνηση CrossFit), είναι η χαμηλή καταπόνηση μυών και αρθρώσεων και ο μηδαμινός κίνδυνος τραυματισμών. Με λίγα λόγια, το indoor rowing οδηγεί σε αύξηση της μυϊκής δύναμης και της καρδιαγγειακής αντοχής, σε όποιο επίπεδο fitness βρίσκεσαι.

Έπειτα, έρχεται και η διασκέδαση

Με όλα αυτά τα οφέλη στην προαγωγή υγιούς καρδιαναπνευστικού και ισχυρού μυϊκού συστήματος, δεν αποτελεί παράδοξο το γεγονός ότι όλο και περισσότερα γυμναστήρια έχουν δημιουργήσει ειδικούς χώρους για ομαδικά προγράμματα indoor rowing. Και, συμμετέχοντας σε τέτοιες τάξεις, το λιγότερο που σε εξιτάρει είναι πόσες θερμίδες καις ή πόσους μυς χτίζεις πάνω στην κωπηλατική.

 

 

Εδώ, μιλάμε για το απόλυτο πρόγραμμα εκτόνωσης και ανύψωσης του ηθικού, και γιατί όχι, του εγωισμού. Είναι ένας αγώνας επιβίωσης στον ωκεανό των εντολών του προπονητή, με νικητή αυτόν που μπορεί να τραβήξει καλύτερα, γρηγορότερα και μακρύτερα το «κουπί» του.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι συμβαίνει στην καρδιά αν τρώτε ένα αυγό κάθε μέρα
  • Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά μας
  • Κάνε διπλάσιους τους τρικεφάλους by X-TREME Stores
  • Θα αγοράζατε βρεφικό γάλα για να «χτίσετε» μυς;
  • «Χτίσε» μύες με λάστιχα δύναμης by X-TREME Stores!
  • Είσαι vegan; Μπορείς να «χτίσεις» απίστευτο μυϊκό όγκο!
loading...

GIF ISO FINAL 1