mobadv

Αυτές είναι οι 5 χειρότερες διατροφές του κόσμου!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Διατροφές, υπάρχουν διάφορες. Φάε αυτά να χάσεις …τόσα. Μην τρως εκείνο, μην τρως το άλλο… και αν προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη χάθηκες!

Ειδικά αν πέσεις σε μια από αυτές τις διατροφές που χαρακτηρίστηκαν ως οι πέντε χειρότερες του κόσμου σύμφωνα με την Βρετανική Ένωση Διαιτολογίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση οι διατροφές αυτές αποτελούν όχι μόνο χάσιμο χρόνου αλλά και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία σου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «Η διαδικασία απώλειας βάρους δεν είναι καθόλου συναρπαστική, όπως υπόσχονται ορισμένες μοντέρνες δίαιτες και μπορεί να επιτευχθεί με ένα συνδυασμό ισορροπημένης διατροφής, σωστού ελέγχου των μερίδων και σωματικής άσκησης».

Από την άλλη επισημαίνεται ότι η πληθώρα πληροφοριών στο internet για διάφορες διατροφές που προωθούνται από διάσημους, έχουν στόχο το κέρδος και θα πρέπει ο καταναλωτής να προσέξει πολύ πριν επιλέξει.

Σύμφωνα λοιπόν με την Βρετανική Ένωση Διαιτολογίας οι χειρότερες διατροφές του κόσμου είναι οι εξής:

1. Χωρίς Ζάχαρη

Εμπλέκει τους ηθοποιούς Τομ Χανκς και Άλεκ Μπάλντουιν, που όπως αναφέρεται την χρησιμοποιούσαν. Η διατροφή αυτή αποκλείει κάθε είδος ζάχαρης και συχνά και όλους τους υδατάνθρακες. Η Ένωση επισημαίνει ότι ο περιορισμός της κατανάλωσης ζάχαρης και η μεγαλύτερη προσοχή από τους καταναλωτές όσον αφορά τις ετικέτες των τροφίμων είναι σίγουρα δύο θετικά στοιχεία της δίαιτας. Ωστόσο, ορισμένες παραλλαγές της επιβάλλουν τον αποκλεισμό όλων ανεξαιρέτως των σακχάρων, κάτι που στην πράξη είναι αδύνατο ή και ανθυγιεινό, αφού συνεπάγεται τον αποκλεισμό απαραίτητων διατροφικών ομάδων, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά και οι ξηροί καρποί.

2. Η δίαιτα της λαχανίδας και της τσίχλας

Στην διατροφή αυτή περιλαμβάνονται μόνο σαλάτα από λαχανίδα και τσίχλες! Η Ένωση τονίζει ότι η δίαιτα αυτή είναι πολύ ακραία, καθώς απομονώνει κοινωνικά το άτομο, δεν είναι καθόλου ισορροπημένη, είναι δύσκολο να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και φυσικά δεν είναι καθόλου υγιεινή.

3. Η «αλεξίσφαιρη»

Περιλαμβάνει έναν «αλεξίσφαιρο» καφέ κάθε μέρα, δηλαδή καφέ με δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας λάδι με τριγλυκερίδια μέσης ανθρακικής αλυσίδας (MCT). Να σημειωθεί πως ένα φλιτζάνι «αλεξίσφαιρου» καφέ έχει περίπου 400 θερμίδες! Η «αλεξίσφαιρη» δίαιτα συνιστά επίσης τον περιορισμό του αλκοόλ και των επεξεργασμένων τροφίμων. Σύμφωνα με την Ένωση, δεν υπάρχει επαρκής επιστημονική τεκμηρίωση για την εν λόγω δίαιτα και παράλληλα ο «αλεξίσφαιρος» καφές παρέχει μεγάλη ποσότητα θερμίδων χωρίς σημαντική ποσότητα άλλων θρεπτικών συστατικών.

4. Το υπερ-ελιξίριο

Είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που προωθεί η Ελ Μακφέρσον και υπόσχεται τη μεταβολή του pH των ιστών από όξινο σε αλκαλικό. Το συμπλήρωμα περιέχει περισσότερα από 45 συστατικά, όπως φρούτα και λαχανικά (σε σκόνη), γλυκαντικά, κινέζικα βότανα και ένζυμα. Η συνιστώμενη δόση είναι 10 γραμμάρια την ημέρα, κάτι που συνεπάγεται ότι το μηνιαίο κόστος ξεπερνά τα 100 ευρώ. Σύμφωνα με την Ένωση, το υπερ-ελιξίριο είναι εξαιρετικά ακριβό για τα οφέλη που λέγεται ότι προσφέρει, τονίζοντας παράλληλα πως τα ίδια οφέλη παρέχονται από μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.

5. Trim Secrets

Πρόκειται για είναι ένα χάπι που υπόσχεται τόνωση του μεταβολισμού και παράλληλο περιορισμό της πείνας. Πρέπει να συνδυάζεται με τη δίαιτα πέντε σταδίων Trim Secrets ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή απώλεια βάρους. Η δίαιτα περιλαμβάνει κατανάλωση 1.500 θερμίδων την ημέρα, 1 χάπι Trim Secrets τρεις φορές την ημέρα πριν από κάθε γεύμα, 1,5 λίτρο νερό τη μέρα, τακτική σωματική άσκηση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του στρες. Η Ένωση τονίζει ότι η κατανάλωση 1.500 θερμίδων την ημέρα μπορεί ούτως ή άλλως να οδηγήσει σε απώλεια βάρους χωρίς να συνδυάζεται με το «ειδικό» χάπι.

Πηγή: Οnmed

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ο bodybuilder που ισχυρίζεται ότι με ένα γεύμα την μέρα εξασφαλίζεις υγεία και ζωτικότητα
  • Πως η άσκηση με βάρη μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης
  • 4 απλοί κανόνες υγείας και μακροζωίας
  • Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά μας
  • Δε φαντάζεστε πόσες ασθένειες ή παθήσεις θεραπεύει το θαλασσινό νερό!
  • Μέλι, το γλυκό… φάρμακο για την υγεία σου!
loading...

GIF ISO FINAL 1