Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63
  • JFolder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
  • JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: /home/ifitnessbook/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v=2.8.0&sitepath=/
mobadv

Αυχενικό σύνδρομο: Γιατί πονάει ο αυχένας μου; Aσκήσεις για το αυχενικό;

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

O πόνος στον αυχένα μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Η πιο συνηθισμένη είναι το λεγόμενο Office Syndrome. Όταν κάποιος κάθεται στην ίδια θέση για πολλή ώρα, οι μύες της άνω πλάτης και του αυχένα κουράζονται και δεν μπορούν πια να στηρίξουν το κεφάλι αποτελεσματικά. Το φορτίο, το οποίο δεν το φέρουν πια οι μύες, μεταφέρεται στους συνδέσμους και στους τένοντες του αυχένα. Ως αποτέλεσμα ενός μηχανικού φαινόμενου, ο οποίος λέγεται ερπισμός, οι σύνδεσμοι και οι τένοντες παραμορφώνονται πλαστικά και αυτή η παραμόρφωση προκαλεί πόνο.    Υπάρχει και δεύτερη αιτία για τον πόνο στην περιοχή του αυχένα - ο μυϊκός σπασμός. Στην τελευταία προσπάθεια να προστατεψούν τους ευαίσθητους συνδέσμους και τένοντες, οι μύες του αυχένα και της άνω πλάτης σφίγγονται δυνατά και δεν ξαναχαλαρώνουν. Εξαιτίας του μυϊκού σπασμού, οι νευρικές ρίζες της περιοχής πιέζονται δυνατά και, σαν αποτέλεσμα, ο αυχένας πονάει ασταμάτητα.

Τι να κάνω για να μην πονάει ο αυχένας;

1) Προσέξτε τον τρόπο με τον οποίο κάθεστε. Η σπονδυλική σας στήλη πρέπει να διατηρεί τις φυσιολογικές της καμπύλες. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οι φορτίσεις θα μοιράζονται σωστά. Καλό θα ήταν να ακουμπάτε την πλάτη της καρέκλας καθώς κάθεστε. Για να διατηρείστε την φυσιολογική λόρδωση (καμπύλη) στη μέση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα μαξιλαράκι.

2) Ελέγξτε το ύψος, στο οποίο βρίσκεται η οθόνη του υπολογιστή σας. Πρέπει να μπορείτε να κοιτάτε την οθόνη χωρίς να κατεβάζετε το πηγούνι προς τα κάτω.

3) Δυναμώστε τους μύες της άνω πλάτης και του αυχένα. Οι απλές ασκήσεις από το βίντεό θα σας βοηθήσουν σε αυτό.

4) Ελέγξτε αν έχετε κύφωσηλόρδωση ή σκολίωση. Αυτές οι παθήσεις οδηγούν σε αυξημένες τάσεις σε ορισμένες περιοχές της σπονδυλικής στήλης. Ξεκινήστε να κάνετε τις ασκήσεις φυσιοθεραπείας για την διόρθωση της πάθησης, έαν την έχετε - όλα τα μέρη της σπονδυλικής στήλης αλληλοεπηρεάζονται, και η διόρθωση, για παράδειγμα, της κύφωσης, μπορεί να σας απαλλάξει από τον πόνο στον αυχένα.

Πώς μπορώ να απαλλαχτώ από τον πόνο στον αυχένα;

Ο στόχος σας είναι να διώξετε τον μυϊκό σπασμό. Δoκιμάστε:
1) Ζεστό ντους
2) Μασάζ της περιοχής του αυχένα
3) Χαλαρές διατάσεις του αυχένα (μερικές από αυτές δείχνουμε στο βίντεό)

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Μήπως πάσχεις από το σύνδρομο της μεγαλορεξίας και δεν το ξέρεις;
  • Αυχενικό σύνδρομο: Μια απλή άσκηση που θα σας σώσει! (βίντεο)
  • Σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών – Ο τραυματισμός της εποχής που εξελίσσεται σε επιδημία !!!
  • Η έλλειψη πρωινού στους νέους σχετίζεται με μεταβολικό σύνδρομο
  • ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ. Γράφει η Μαρία-Πηγή Ψαρράκη
  • Aσκήσεις για καλύτερο σεξ
loading...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φενγκ Σούι: Οι χρυσοί κανόνες Δόντια από Τιτάνιο »

GIF ISO FINAL 1