mobadv

Τρία μυστικά για να σηκώνεις περισσότερα βάρη !

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πηγαίνεις στο γυμναστήριο (ή γυμνάζεσαι σπίτι σου) κάνεις προθέρμανση και ξεκινάς τα βάρη. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά ένα πράγμα που πράττεις καιρό. Ενώ έχεις φτιάξει μια άλφα γράμμωση, δεν μπορείς να αυξήσεις τα κιλά που σηκώνεις στα όργανα, με τη μπάρα ή στις ασκήσεις με τα βαράκια. Απορείς γιατί δεν έχεις γίνει πιο δυνατός και με το δίκιο σου. Να μερικά μυστικά που προτείνει ο Brad Schoenfeld, συγγραφέας του "The Max Muscle Plan" για να αποκτήσεις ξαφνικά μεγαλύτερη δύναμη, ειδικά κατά την άσκηση.

Άλλαξε τη στάση σου

Αν τα πόδια σου αρχίσουν να αισθάνονται σαν... ζελέ πριν καν τελειώσεις τις ασκήσεις με τη μπάρα πάρε μια πιο πλατιά στάση. Με αυτόν τον τρόπο θα μικρύνεις την απόσταση από τους γλουτούς σου και το πάτωμα, κατά συνέπεια μειώνοντας την αντίστοιχη απόσταση στην οποία μετακινείς το βάρος. Σύμφωνα με έρευνα του Shoenfeld "Δεν χρειάζεται να είναι οι μηροί σου απόλυτα παράλληλοι με το πάτωμα". Και τώρα, θα αναρωτηθείς... αφού κάνεις λιγότερη δουλειά δεν μειώνεται και αυτό που κερδίζεις από αυτήν; "Όχι", απαντάει ο Schoenfeld. "Συνεχίζεις να αποκτάς δύναμη, απλά μια διαφορετική στάση επιστρατεύει περισσότερους μύες του σώματός σου και έτσι διαμοιράζει καλύτερα τη δουλειά". Έτσι, όσο περισσότερο δυνατός και σταθερός αισθάνεσαι, τόσο περισσότερες επαναλήψεις και περισσότερο βάρος θα καταφέρνεις να κάνεις μακροπρόθεσμα.

Προσάρμοσε τους αγκώνες σου

Κάθεσαι στον πάγκο για τις κλασικές και αγαπημένες σου ασκήσεις στήθους και αρχίζεις να δυσφορείς μετά από λίγες, σχετικά, επαναλήψεις; "Άπλωσε περισσότερο τους αγκώνες σου" προτείνει ο Shoenfeld. Δεν είναι ανάγκη να έχεις μια συγκεκριμένη στάση αυτή των 45 μοιρών. Αντίθετα, κάνε τα χέρια σου να πάρουν μια κάμψη 50-60 μοιρών:"Άλλάζοντας τη γωνία των αγκώνων σου, ενεργοποιείς ένα μεγαλύτερο πεδίο δράσης των μυών γύρω από το στήθος και το στέρνο σου, παρά αυτούς προς τα πάνω, οι οποίοι δεν είναι τόσο δυνατοί". Οι αγκώνες παραμένουν κοντά ώστε να προστατεύουν τους τένοντες και τις κλειδώσεις, αλλά όσοι περισσότεροι και ισχυρότεροι μύες χρησιμοποιούνται για την άσκηση τόσο περισσότερα βάρη μπορείς να σηκώσεις και για μεγαλύτερη διάρκεια.

Χρησιμοποίησε πιο λεπτές λαβές

Για να καταφέρεις, λοιπόν, να φτάσεις στο ζουμί όσων λέμε, δηλαδή στο να βάλεις περισσότερους μύες στην εξίσωση του body building, καλός τρόπος είναι και η χρήση εξοπλισμών με λεπτές λαβές/χερούλια. Μελετητές στο Σαν Φρανσίσκο ανακάλυψαν πως οι αθλητές που έκαναν ασκήσεις στον πάγκο με λεπτότερη μπάρα, ενεργοποιούσαν περισσότεροο τους μύες στον καρπό και τον βραχίονα (το μπροστινό μέρος του χεριού), από ότι όταν η λαβή της μπάρας ήταν η συνηθισμένη ή μια σχετικά παχιά. Επιπλέον έχαναν τον έλεγχο και τη σταθερότητα του κρατήματος της μπάρας. Αυτό επέτρεπε στους αθλητές να μεταφέρουν ενέργεια από το κάτω μέρος του χεριού προς το πάνω μέρος του σώματος, εφαρμόζοντας δύναμη στους μύες που έκαναν τη δουλεια. Με αριθμούς; Ο όγκος της δουλειάς ανέβαινε κατά 20% τόσο όσον αφορά τον αριθμό του βάρους όσο και τη διάρκεια της άσκησης. "Μπορείς να επιτύχεις κάτι αντίστοιχο σχεδόν με κάθε άσκηση στην οποία υπάρχουν βαράκια" λέει ο Shoenfeld.

Antonis S

http://www.sportylife.gr/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως η άσκηση με βάρη μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης
  • Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά μας
  • Τρεις μπάλες… τρεις δυνατές προπονήσεις στη παραλία!
  • Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα ρούχα της προπόνησης;
  • Πώς θα εξαφανίσετε το «σωσίβιο» κάνοντας ποδήλατο!
  • Πως ο στιγμιαίος καφές μπορεί να βελτιώσει την προπόνησή σου;
loading...

GIF ISO FINAL 1