mobadv

Tο απλό αξεσουάρ που σου επιτρέπει να τονώσεις τους μύες και να κάψεις λίπος στο φουλ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο χώρος του fitness είναι γεμάτος από ιδέες και προτάσεις που σκοπό έχουν να χαρίσουν σε κάθε αθλούμενο τη δυνατότητα να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση...

Κι ενώ λοιπόν μπορεί να διαβάζετε ή να ακούτε συχνά για προγράμματα υψηλής έντασης που τονώνουν τους μύες και βοηθούν στις γρήγορες «καύσεις» λίπους, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι πιο ήπιοι αλλά εξίσου αποτελεσματικοί και αποδοτικοί τρόποι εξάσκησης, που απαιτούν μόνο τη χρήση ενός οικονομικού στην αγορά του εργαλείου γυμναστικής.

Αναφερόμαστε στο «resistance band» ή αλλιώς στο λάστιχο αντίστασης. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός έκανε την εμφάνιση του ως βοήθημα για όσους βρίσκονταν σε στάδιο αποκατάστασης τραυματισμού, όμως μέσα στα χρόνια κατάφερε να κερδίσει έδαφος και χρησιμοποιείται από τους trainers σε μεγάλο βαθμό χάρη στις εξαιρετικές του ιδιότητες.

Το λάστιχο αντίστασης είναι ένα ασφαλές μέσο που επιτρέπει την αύξηση δύναμης, μυϊκής μάζας, το κάψιμο λίπους και βελτιώνει την ευελιξία μέσα από συνδυαστικές ασκήσεις, οι οποίες εκτελούνται ακόμα και στο χώρο του σπιτιού σας.

Δείτε το παρακάτω ασκησεολόγιο:

Πιέσεις ώμων
Μια άσκηση που εστιάζει στην ενδυνάμωση των ώμων και των τρικεφάλων. Σταθείτε σε όρθια θέση και περάστε το λάστιχο αντίστασης κάτω από τα πόδια σας. Θα πρέπει να πατάτε το μέσον του μήκους του ώστε να πιάνετε τις δύο του άκρες με τα χέρια σας. Σηκώστε τα χέρια σας έχοντας τα λυγισμένα ώστε να σχηματίσετε ορθή γωνία με τις ωμοπλάτες πίσω. Πιέστε τα χέρια σας προς τα επάνω όπως ακριβώς θα κάνατε και με τους αλτήρες. Επαναφέρετε έπειτα τα χέρια στην αρχική τους θέση και επαναλάβετε. Στο βίντεο θα βρείτε μια παραλλαγή της άσκησης.

 

 

Κωπηλατική
Κάντε την πλάτη σας πιο ελκυστική και σέξι από ποτέ γυμνάζοντας την με ένα λάστιχο αντίστασης. Η κωπηλατική εστιάζει στους ώμους και τους δικεφάλους. Μείνετε στην προηγούμενη αρχική θέση με το λάστιχο να βρίσκεται κάτω από τα πόδια σας. Θα πρέπει αυτά να πατούν στο μέσον του και εσείς να κρατάτε τις άκρες του με τα χέρια σας. Σκύψτε προς τα εμπρός εκτείνοντας τα χέρια σας προς το πάτωμα. Τραβήξτε το λάστιχο προς τα επάνω με τα χέρια σας λυγισμένα ώστε αυτά να έρθουν παράλληλα με το έδαφος. Οι αγκώνες θα πρέπει να μένουν «κολλημένοι» στο σώμα σας. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε.

kopilatiki

Εκτάσεις ποδιού στο πλάι
Για την άσκηση αυτή θα χρειαστείτε κι ένα ατομικό στρώμα γυμναστικής. Ξαπλώστε στο στρώμα και γυρίστε τον κορμό σας στο πλάι. Μαζέψτε τα πόδια σας και περάστε το λάστιχο στα πόδια σας στο ύψος των αστραγάλων. Ανασήκωσε το πόδι, φροντίζοντας ώστε αυτό να παραμένει σε όλη τη διάρκεια της κίνησης τεντωμένο. Επαναφέρετε στην αρχική θέση και επαναλάβετε.

podia

Κάθισμα με πλαϊνά βήματα
Βάλτε το λάστιχο στο ύψος των αστραγάλων και βρείτε την αρχική σας θέση κρατώντας τα πόδια σας ανοιχτά στο πλάτος της λεκάνης σας. Κάντε ένα βήμα με το δεξί σας πόδι προς τα δεξιά. Το αριστερό σας πόδι πρέπει να ακολουθεί χωρίς το λάστιχο όμως να χαλαρώνει κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Πηγή: www.bovary.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Από αυτά τα λάθη δεν χάνετε το λίπος στην κοιλιά
  • Κάνε διπλάσιους τους τρικεφάλους by X-TREME Stores
  • Θα αγοράζατε βρεφικό γάλα για να «χτίσετε» μυς;
  • Σχοινάκι, η αερόβια άσκηση που καίει μέχρι 1.000 θερμίδες την ώρα!
  • «Χτίσε» μύες με λάστιχα δύναμης by X-TREME Stores!
  • Ο μοναδικός ξηρός καρπός «λιώνει» το λίπος στη κοιλιά
loading...

GIF ISO FINAL 1