mobadv

Αστικοί Μύθοι για την Κυτταρίτιδα by Xtreme Stores

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Η κυτταρίτιδα σαν λέξη προέρχεται από την λέξη κύτταρο και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό σημαίνει ότι δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στα κύτταρα του δέρματος. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι μια μόλυνση στα στρώματα του δέρματος και γι αυτό εμφανίζεται με την γνωστή εικόνα της φλούδας ενός πορτοκαλιού. Είναι πιο συνηθισμένο φαινόμενο στις γυναίκες και κυρίως στην περιοχή των γλουτών καθώς και στα πόδια χωρίς να αποκλείονται άλλες περιοχές του σώματος.
 
Ας δούμε όμως κάποιους μύθους που έχουν δημιουργηθεί και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 
Μύθος Νο1: Η κυτταρίτιδα είναι ένα είδος ασθένειας.
Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι είναι ασθένεια. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι ότι πρόκειται για μια μορφή μετάλλαξης των δερματικών στρωμάτων. Η επιδερμίδα είναι μόνο αυτό που βλέπουμε με γυμνό μάτι. Κάτω από την επιδερμίδα υπάρχουν αρκετά πράγματα, όπως νεύρα, συνδετικοί ιστοί, αρτηρίες και πόροι αναπνοής και ιδρώτα. Πιο κάτω είναι οι αποθήκες που συσσωρεύεται το λίπος. Κάποιες αποθήκες λίπους μεγαλώνουν παράταιρα και εισέρχονται στο δέρμα κι αυτό δίνει την ορατή ανωμαλία στο δέρμα.
 
Μύθος Νο2: Η κυτταρίτιδα χτυπάει μόνο τις γυναίκες.
Είναι αλήθεια ότι κυτταρίτιδα δεν συναντάμε συχνά στο ανδρικό σώμα γιατί είναι διαφορετική η σύνθεση του δέρματος στον άνδρα. Οι διαφορές στις ορμόνες είναι μια πολύ βασική παράμετρος που επηρεάζει την εμφάνισή της. . Οι άνδρες εκείνοι που από τη φύση τους έχουν μικρότερη ποσότητα ανδρικών ορμονών πολύ συχνά παρουσιάζουν ομοιότητες στην κατανομή του λίπους με τις γυναίκες.
 
Μύθος Νο 3: Το απλό μασάζ καταπολεμεί την κυτταρίτιδα.
Αυτού του είδους οι τεχνικές δεν καταπολεμούν την κυτταρίτιδα, όμως μπορεί να έχουν μια θετική επίδραση στην εικόνα του δέρματος. Αντιθέτως εξειδικευμένες κρέμες όπως η Lipo Step Mirtilo με τις ουσίες που παρέχουν μπορούν να κινητοποιήσουν τις λιποαποθήκες και να έχουν σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμησή της.
 
Μύθος Νο4: Η κυτταρίτιδα είναι ένδειξη γήρατος.
Σε καμιά περίπτωση. Η δομή των κυττάρων ολοκληρώνεται αρκετά πριν την λήξη της εφηβείας. Στην ηλικία των 30 ετών, το δέρμα γίνεται όσο πυκνότερο είναι δυνατό. Στα χρόνια που έπονται η περιοχή του δέρματος που συγκρατείται από τον συνδετικό ιστό αρχίζει να χαλαρώνει, λόγω της παρακμής του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών. Αυτό επιτρέπει σε περισσότερες προεξοχές των λιποαποθηκών να εισέρχονται στο δέρμα, δημιουργώντας έτσι την εικόνα της κυτταρίτιδας.
 
Μύθος Νο5: Μειώνοντας το λίπος, εξαφανίζω την κυτταρίτιδα.
Ούτε 100% μύθος, ούτε 100% αλήθεια. Αν μειώνω με σωστό τρόπο το λίπος τότε ασφαλώς και μπορεί να μειωθεί και η κυτταρίτιδα. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι η κυτταρίτιδα είναι λίπος παγιδευμένο μέσα στις ίνες, που σημαίνει ότι χρειάζεται διαφορετική τακτική για την καταπολέμησή της, τον μετριασμό και την εξαφάνισή της. Σίγουρα θα το έχουν βιώσει αρκετές γυναίκες αυτό, να χάνουν βάρος δηλαδή ή ακόμα καλύτερα να είναι αδύνατες αλλά να έχουν κυτταρίτιδα. Η ύπαρξη λίπους δεν συνεπάγεται κατ’ανάγκη ύπαρξη κυτταρίτιδας και το αντίστροφο. Η κυτταρίτιδα είναι θέμα καθαρά τοπικό. Και πρέπει να πολεμηθεί τοπικά.
 
Πως θα μειώσουμε ή εξαφανίσουμε την κυτταρίτιδα.
• Αερόβια άσκηση τουλάχιστον 3-5 φορές την εβδομάδα και τουλάχιστον 20-60 λεπτά την ημέρα θα δημιουργήσουν το σωστό περιβάλλον για αποτελεσματική καύση θερμίδων. Διαλέξτε έξυπνα ένα είδος άσκησης που θα προσφέρει αερόβια μεν αλλά όσο το δυνατό πιο τοπική εστίαση. Ιδανική λύση είναι το ελλειπτικό μηχάνημα, το οποίο πέρα από αερόβια προπόνηση που προσφέρει, ανάλογα με τη στάση του σώματος έχουμε την δυνατότητα να «χτυπήσουμε» τοπικά τα σημεία που πάσχουν.
 
Γυμναστική με βάρη. Είναι η προπόνηση με την οποία αλλάζει το σώμα και μάλιστα επειδή οι πιο πολλές ασκήσεις είναι απομόνωσης μπορούμε να εστιάσουμε σε σημεία που υπάρχει το πρόβλημα. Είναι η πιο αξιόλογη επιλογή για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αφού εστιάζει ακριβώς σε αυτό που έχουμε ανάγκη. Όταν χαλαρώνουν οι μυς, τότε προσφέρεται άπλετος χώρος στις προεξοχές του λίπους που δημιουργούν την κυτταρίτιδα. Τα βάρη θα σφίξουν τους μυς, μειώνοντας την απόσταση μεταξύ μυών και δέρματος. Ένα πολυόργανο, ή λίγα βαράκια ή ακόμα και τα λάστιχα ενδυνάμωσης μας προσφέρουν πολλές εναλλακτικές ασκήσεις για όλο το σώμα και κυρίως για όλη την περιοχή των ποδιών. Μην φοβάστε τα βάρη. Ούτε θα φουσκώσετε, ούτε θα κάνετε μπράτσα, ούτε θα μοιάσετε με τους άνδρες σας.
 
Αποφυγή κάθε είδους έτοιμου φαγητού (κονσέρβες, fast food κτλ). Τα κορεσμένα λίπη και οι ζάχαρες αυτών των τροφών είναι η καλύτερη τροφή της κυτταρίτιδας. Προτιμήστε πιο φυσικές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά και ένα υποκατάστατο γεύματος σε μορφή καθαρής πρωτεΐνης που θα σας βοηθήσουν να τονωθούν οι μυς σας και να καταπολεμηθεί το λίπος.
 
Νερό. Πολύ νερό. Με το νερό αποβάλλουμε τοξίνες και μέσω του ιδρώτα που συνεπάγεται η λήψη νερού έχουμε και την βασικότερη δίοδο για αποβολή όλων των άχρηστων συστατικών που έχουν συσσωρευτεί που επιδεινώνουν την κατάσταση.
 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα
  • Η άσκηση των 15 λεπτών που «διαλύει» την κυτταρίτιδα
  • 5 μύθοι για την υγεία και τη διατροφή που πρέπει να αγνοήσετε
  • 12 επιστημονικά δεδομένα για το πέος που ίσως δεν γνωρίζατε
  • Η ασιατική υπερτροφή που «καίει» το λίπος και εξαφανίζει την κυτταρίτιδα
  • Ποιοι είναι οι παράγοντες που δημιουργούν την κυτταρίτιδα
loading...

GIF ISO FINAL 1