mobadv

10 Λάθοι στο γυμναστήριο και πώς να αποφεύγονται

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Υπερβολική προπόνηση, καθόλου ξεκούραση.

Ειδικά οι αρχάριοι ενθουσιάζονται όταν ξεκινάνε και πιέζονται καθημερινά και αυτό τους φτάνει σε υπερκόπωση και μη μυϊκή ανάπτυξη. Ιδανικός συνδιασμός είναι η προπόνηση και ξεκούραση δυό μέρες τη βδομάδα για μυική ανάκαμψη. Η ξεκούραση είναι πολύ βασικό κομμάτι του γενικού προγράμματος προπόνησης και πρέπει να δίνεται μεγάλη έμφαση σ αυτό.

 

Αντιγραφή προγράμματος από πιο έμπειρους.

Πολύ κοινό λάθος να αντιγράφει κάποιος έναν πιο έμπειρο γυμνασμένο, όμως το σώμα του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό και ανταποκρίνεται διαφορετικά σε κάθε ερέθισμα, είναι γνωστό ότι ένα πρόγραμμα που δουλεύει άψογα σε έναν σωματότυπο σε άλλον δε κάνει την ίδια δουλειά. Ιδανικό: προσαρμόζουμε σε συνεργασία με το γυμναστή το πρόγραμμα μας ανάλογα τις ανάγκες του σώματος μας.

Ίδιο πρόγραμμα συνέχεια.

Πολύ κοινό λάθος, το να μην αλλάζουμε ποτέ ή να αλλάζουμε το πρόγραμμα μας μια ,δυο φορές το χρόνο δε βοηθάει το σώμα μας να εξελιχθεί. Το σώμα συνηθίζει γρήγορα στο ίδιο πρόγραμμα ασκήσεων , επιβαρύνσεων ,ρυθμού ,προσαρμόζεται σε αυτό και φτάνει σε πλατό και δεν αναπτύσσεται άλλο. Ιδανικό: η αλλαγή τακτικά συνίσταται κάθε 5,6 βδομάδες ,εξαρτάται και το επίπεδο του αθλούμενου ,ώστε να ξεκολλήσει από τα συνηθισμένα να πάρει νέα ερεθίσματα και να ξεπεράσει το κάθε πλατό που έφτασε και να αναπτυχθεί.

 

Προπόνηση χωρίς την απαιτούμενη διατροφή.

Αυτά πάνε μαζί, υπάρχουνε κανόνες που αν δεν ακολουθήσει κάποιος δε θα πετύχει τους στόχους του, η αφοσίωση στην ισορροπημένη διατροφή εκτός από την προπόνηση θα καλύψει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν μετά την προπόνηση και τις ανάγκες να ανταπεξέλθει στην επόμενη προπόνηση.

 

Αερόβια χωρίς σταματημό και χωρίς ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Δείτε τους μαραθωνοδρόμους, θέλετε να είστε τόσο αδύνατοι? Δε νομίζω, οι πιο πολλοί θέλουνε να χάσουνε το λίπος, αλλά να έχουνε και σφιχτούς μύες. Πώς γίνεται αυτό? Μα με συνδυασμό αερόβιας, άσκηςεις με αντιστάσεις , διατροφής. Γι αυτό ελαττώστε λίγο το διάδρομο και ασχοληθείτε και με ασκήσεις ενδυνάμωσης 3 φορές τη βδομάδα από 30-45 λεπτά και θα δείτε θεαματικές αλλαγές.

Απογοήτευση-Ψυχολογικός τομέας.

Πολλοί ειδικά αρχάριοι ξεκινάνε με πολύ ενθουσιασμό και μόλις περνάει συνήθως ένας μήνας και δε βλέπουνε κάποια μεγάλη αλλαγή η οποία βέβαια είναι αδύνατη να γίνει τόσο γρήγορα απογοητεύονται και τα παρατάνε, πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Η γυμναστική θέλει χρόνια αφοσίωση και μαγικά δε γίνονται σε ένα μήνα, πρέπει να εξοπλιστείτε με υπομονή και να αντέξετε κάθε απογοήτευση που μπορεί να έχετε το πρώτο διάστημα και σιγά σιγά τα αποτελέσματα θα έρθουνε.

Γυμναστική ένα μήνα πριν τη παραλία.

Μεγάλο λάθος που κάνει πολύς κόσμος, θυμάται να γυμναστεί το Μάιο για να βγει με άψογη σιλουέτα στη παραλία, κάτι που δεν είναι εφικτό βέβαια. Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και είναι ανάγκη να ενταχθεί όλο το χρόνο και όχι για ένα μήνα πριν το καλοκαίρι.

Γυμναστική μόνο με βάρη χωρίς αερόβια και διατάσεις.

Οκ θα πετύχετε θεαματική αύξηση μυικότητας μαζί με διατροφή βέβαια, αλλά τι γίνεται με την αντοχή και την εύλιγισια? Η καρδιαγγειακή άσκηση βοηθάει στη γρηγορότερη αιμάτωση των μυών και στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Επίσης η αποφυγή των διαστάσεων μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς στη διάρκεια της άσκησης. Ιδανικό: 10 λεπτά προθέρμανση και 5 λεπτά διατάσεις πριν την προπόνηση με αντιστάσεις και 10 λεπτά αποθεραπεία στο τέλος σε διάδρομο, ποδήλατο κτλ. Καλό είναι να εφαρμόζονται τις μέρες ξεκούρασης επίσης διατάσεις.

Γυμναστική χωρίς χρονόμετρο ή με πολλά κιλά.

Σίγουρα έχετε δει τύπους που κάνουν μια άσκηση και μετά μιλάνε ένα τέταρτο ή τύπους που σηκώνουνε ένα σωρό κιλά χωρίς σωστή τεχνική, σίγουρα μ αυτό τον τρόπο δε θα καταφέρετε τίποτα και με τα πολλά κιλά θα τραυματιστείτε κιόλας. Η σωστή εκτέλεση των ασκήσεων είναι θέμα χρόνου και τεχνικής καθαρά παρά υπέρ φόρτωσης πολλών κιλών και επίσης το ανάλογο διάλλειμα ανάμεσα στις ασκήσεις παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάκαμψη και σωστή εκτέλεση. Ο πιστοποιημένος και έμπειρος γυμναστής και μόνο θα σας βγάλει το κατάλληλο πρόγραμμα με τους απαιτούμενους χρόνους και την σωστή εκτέλεση και ανάλογη επιβάρυνση.

Και τέλος πολλοί κοιλιακοί για μείωση του λίπους στην κοιλιά.

Αν κάνω 300 κοιλιακούς θα φανούνε οι κοιλιακοί μου? Όχι! Η εμφάνιση των κοιλιακών είναι καθαρά θέμα διατροφής και μόνο διατροφής. Όσους κοιλιακούς και να κάνετε και επίσης όση αερόβια άσκηση και να κάνετε αν τρώτε junk food δε θα φανούνε ποτέ, εννοώ δε θα φύγει ποτέ το στρώμα λίπους που τους καλύπτει ώστε να αναδειχθούνε οι γυμνασμένοι κοιλιακοί.

Γι αυτό όταν νιώθετε ότι έχετε κολλήσει και δε βλέπετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε αναρωτηθείτε τί από τα παραπάνω δε κάνετε σωστά και σε συνεργασία με τον γυμναστή σας αλλάξτε το.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας αρχάριος στο γυμναστήριο
  • Ξέχνα το γυμναστήριο και πιάσε το... sexercise!
  • Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο
  • Έρευνα: 1 στους 4 που γράφεται στο γυμναστήριο παχαίνει!
  • «Λιώνει» στο γυμναστήριο ο Νεϊμάρ μετά το χειρουργείο! (video)
  • Ένα γυμναστήριο για γυμνιστές στη Γαλλία
loading...

GIF ISO FINAL 1