mobadv

Η προπόνηση των Jedi

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Iδρώνεις, χάνεις κιλά, τονώνεις του μυς σου και την... ψωνίζεις και λιγάκι νιώθοντας σαν να παίζεις στο Star Wars...
 

Από τις 15 Μαΐου του 1977, που προβλήθηκε για πρώτη φορά και μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα όπου θα απολαύσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες την έβδομη συνέχειά του, ο Πόλεμος Των Άστρων έχει χτίσει μια πανίσχυρη ποπ κουλτούρα -τηλεοπτικές σειρές, βιβλία, κόμικς, video games, παιχνίδια-φιγούρες, αποκριάτικες στολές, ακόμη και casual ρούχα.

 

Τώρα, η ταινία χτίζει και σώματα, στα ειδικά «θεματικά» γυμναστήρια. To New York Jedi Gym στο Μανχάταν είναι ένα από αυτά. Εξ όψεως, τυπικό γυμναστήριο: μεγάλες αίθουσες, καταρτισμένοι γυμναστές και μεθοδικά προγράμματα fitness. Ωστόσο, υπάρχει μια ιδιορρυθμία. Κάθε πελάτης του New York Jedi Gym κρατά στα χέρια του ένα φωτόσπαθο, ακριβές αντίγραφο του θρυλικού lightsaber με το οποίο πολεμούν οι πρωταγωνιστές του Star Wars.

 

Καμιά φορά, θα δεις πελάτες να κυκλοφορούν και να γυμνάζονται με τις ρόμπες των Jedi ή τη στολή-πανοπλία του Darth Vader, όμως άπαντες προπονούνται με φανατισμό, νιώθοντας να ξυπνά μέσα τους η εσωτερική δύναμη των Jedi -κάτι που απαιτεί να χυθούν τόνοι ιδρώτα.
Η προπόνηση στο N.Y. Jedi Gym ενσωματώνει κινήσεις πολεμικών τεχνών, καρδιοαναπνευστικά σιρκουί και ασκήσεις με το σωματικό βάρος (ατελείωτα burpees), ενώ μεγάλη σημασία δίνουν οι προπονητές στην πειθαρχία των κινήσεων, στον έλεγχο της αναπνοής και στην ισορροπία των ποδιών, ιδίως κατά τη διάρκεια των λακτισμάτων.

 

Οι οδηγίες

 

> Αν δεν έχεις φωτόσπαθο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε κομμάτι ξύλου ή έναν άκαμπτο λεπτό σωλήνα από PVC.

> Ξεκινάς με ζέσταμα, συνεχίζεις με τρεις γύρους τεσσάρων ασκήσεων και τελειώνεις με μια σειρά διατάσεων αποθεραπείας.Μετά την εκτέλεση κάθε γύρου ξεκουράσου για ένα λεπτό εστιάζοντας στην αναπνοή σου και στην αποκατάσταση της ενέργειας.

> Ενώ εκτελείς το πρόγραμμα, προσπάθησε να ελέγχεις με ακρίβεια την τεχνική σου φροντίζοντας να μην επικεντρώνεσαι τόσο στη δύναμη, όσο την αρμονία των κινήσεών σου.

> Προπονούμενος σε αυτό το πρόγραμμα τρεις φορές τη βδομάδα, θα διαπιστώσεις μέσα σε ένα μήνα συνολική βελτίωση της αντοχής, της σωματικής δύναμης και της στάσης του σώματός σου.

 

Το ζέσταμα

> Βαθιές εισπνοές και εκπνοές από όρθια στάση με τα πόδια ανοιχτά και το φωτόσπαθο στα χέρια, προτεταμένο ευθεία μπροστά σου. 2 λεπτά.

 

> Ενώ αναπνέεις λύγισε τα γόνατα σε θέση ημικαθίσματος και φέρε τα χέρια σου με το φωτόσπαθο στη δεξιά πλευρά του σώματός σου πάνω από τον ώμο, κινούμενος αργά. Ανέβα στην αρχική θέση και κάνε το επόμενο ημικάθισμα αλλάζοντας πλευρά στην κατεύθυνση των χεριών. 5 λεπτά.

Οι ασκήσεις

> Sit ups με τις λαβές των χεριών σου να κρατούν το φωτόσπαθο κοντά στο μέτωπο. Στην ανασήκωση της σπονδυλικής στήλης, φέρε το φωτόσπαθο εμπρός σου με τα χέρια προτεταμένα.

> Προβολές ποδιών με το φωτόσπαθο προτεταμένο σε κάθε βήμα εμπρός.

> Μπροστινά λακτίσματα με το φωτόσπαθο σε οριζόντια θέση εμπρός από το στήθος σου.

> Ημικαθίσματα και εκτινάξεις του κορμού προς τα πάνω. Στην πρώτη περίπτωση, το φωτόσπαθο είναι προτεταμένο εμπρός, ενώ κατά τη διάρκεια του άλματος ανεβάζεις τα χέρια πάνω από το κεφάλι.

Οι διατάσεις

> Με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα και το φωτόσπαθο ευθεία εμπρός με προτεταμένα χέρια, κάνε ένα πλάγιο βήμα δεξιά τεντώνοντας το αριστερό πόδι και λυγίζοντας ακόμη πιο βαθιά το δεξί. Τα χέρια που κρατούν το φωτόσπαθο εκτείνονται διαγώνια δεξιά και πάνω. Συνεχίζεις με αλλαγή ποδιού και κατεύθυνση χεριών.
15 φορές για κάθε πλευρά.

> Από όρθια θέση και με τα πόδια ανοιχτά, στρέφεις τον κορμό δεξιά και το φωτόσπαθο σε οριζόντια θέση εκτεινόμενο προς τα αριστερά (οι λαβές των χεριών μένουν σταθερά στο ύψος του στήθους σου ενώ γυρίζεις τον κορμό). Αμέσως, στρέφεις τον κορμό στην αριστερή πλευρά με το φωτόσπαθο σε οριζόντια θέση εκτεινόμενο προς τα δεξιά.
10 φορές σε κάθε πλευρά.

> Βαθιές αναπνοές από στάση προσοχής με το φωτόσπαθο εμπρός από το πρόσωπό σου και τις λαβές των χεριών κολλημένες στο στήθος. 2 λεπτά.

 

Πηγή: gr.askmen.com

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

GIF ISO FINAL 1