mobadv

Η γυμνή γιόγκα… νέα μόδα στην Αμερική!

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από τους χίπις και το new age στο 2016: Ενα στούντιο στη Νέα Υόρκη προσφέρει μαθήματα με την προϋπόθεση ότι οι μαθητές θα έχουν βγάλει τα ρούχα τους...


Το γυμνό που δεν προκαλεί, το σώμα που δεν γίνεται σεξουαλικό όργανο αλλά μέρος ενός «όλου». Ενα στούντιο γιόγκα στη Νέα Υόρκη, το «Bold&Naked» στο Τσέλσι, επιβεβαίωσε τον τίτλο του, καθώς προσφέρει μαθήματα με την προϋπόθεση ότι οι μαθητές θα έχουν απεκδυθεί τα ρούχα τους.

 

Οι πονηροί θα μπορούσαν να φανταστούν διάφορα… όργια, οι κακεντρεχείς μια ακόμη διαφημιστική νότα που προσπαθεί να ρίξει άδεια για να πιάσει γεμάτα. Ωστόσο, οι μαθητές που ήδη μετέχουν στο πρόγραμμα, έχοντας πετάξει από πάνω τους κάθε ίχνος συστολής, παραδέχονται πως το εγχείρημα έχει λόγο ύπαρξης.

 

Οπως αναφέρει στο Reuters, η Βανέσα Κένεντι, μια εκ των μαθητριών: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας διαχωρίζουν από μια τυπική τάξη γιόγκα. Σε εμάς δεν μετράει τι είδους ρούχα φοράς, τι μάρκα είναι και πώς τα έχεις συνδυάσει. Είμαστε όλοι γυμνοί, επομένως είμαστε όλοι το ίδιο».

 

Η βρετανική εφημερίδα DailyMail σημειώνει από τη μεριά της, ότι η γύμνια αντί να οδηγεί σε σεξουαλικές νύξεις, γίνεται, μέσω των μαθημάτων, η αποθέωση του σώματος.

 

 

Το στούντιο, στον ιστότοπό του, γράφει: «Πολλοί εξισώσουν τη γύμνια με το σεκ, αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια όταν πρόκειται για ένα μάθημα γιόγκα. Στην περίπτωσή μας, πρέπει να νιώσεις άνετα με το δέρμα σου και να δεχθείς την καταπληκτική εμπιστοσύνη που έρχεται από αυτό. Η γυμνή γιόγκα απαλλάσσει από αρνητικά συναισθήματα για το σώμα σας και σας επιτρέπει να αποδεχθείτε περισσότερο το πόσο βαθιά συνδεδεμένος είστε με τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας».

 

Τα μαθήματα είναι μεικτά και κοστολογούνται 25 δολάρια, ενώ, φυσικά, εξακολουθούν να διεξάγονται και παράλληλα μαθήματα για… ντυμένους. Για να εξασφαλιστεί οποιαδήποτε παρερμηνεία, στο μάθημα απαγορεύονται θεατές ή φωτογράφοι, επίσης όλοι οι μαθητές υπογράφουν πριν μπουν στην αίθουσα μια δήλωση αποδοχής των όρων της τάξης.

 

Οι υπεύθυνοι του στούντιο σημειώνουν με επίταση ότι καμία επαφή σώμα με σώμα δεν υπονοεί κάποιο σεξουαλικό άγγιγμα και αν κάτι τέτοιο συμβεί τότε αμέσως ο «παραβάτης» αποβάλλεται από την αίθουσα και δεν του επιτρέπεται να επιστρέψει ποτέ στα μαθήματα.

 

Ο πρώτος όρος που έχει θέσει το στούντιο και μάλιστα το έχει γράψει στον ιστότοπό του με κεφαλαία γράμμα είναι ο εξής: «Οποιος αναζητεί οργασμό, έχει έρθει σε λάθος μέρος».

 

 

Οσο για τους… ματάκηδες, σημειώνει: «Μην χάνετε το χρόνο σας. Η ενέργεια μέσα στην αίθουσα είναι τόσο καθαρή και τα μέλη του στούντιο είναι απόλυτα συγκεντρωμένα στο σώμα τους μέσω της γιόγκα».

 

Βέβαια, επειδή το σώμα ακολουθεί τις δικές του επιταγές, κάποιες φορές έχει συμβεί ένας μαθητής να αισθανθεί κάτι μέσα του να φουντώνει. Ακόμη και έτσι, όμως, ουδείς τον κάνει να νιώσει ντροπή με αποτέλεσμα η «ανύψωση» πολύ γρήγορα

 

Τα μαθήματα με γυμνούς μαθητές γιόγκα έχουν γίνει πολύ διαδεδομένα στις ΗΠΑ ήδη από τη δεκαετία του ’60 κατά την περίοδο που η κουλτούρα των χίπις ήταν στα πάνω της. Η πρακτική της γυμνής γιόγκα, ή άλλως πως «nanga yoga» όπως λέγεται στα σανσκριτικά έχει πνευματικές ρίζες από τα αρχαία χρόνια και εξακολουθεί να γίνεται πράξη ως μέρος θρησκευτικών πράξεων.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ποιες τάσεις της μόδας κάνουν κακό στο σώμα μας
  • Οι μεγαλύτερες τάσεις μόδας στα τζιν για το 2018
  • Cuckolding sex: Η νέα τολμηρή μόδα που κάνει θραύση στο εξωτερικό
  • Οι 4 τάσεις του 2017 στην υπόδηση που παραμένουν και το 2018
  • Οι ασκήσεις γιόγκα πραγματικά θα χτίσουν τους μυς σου
  • 4 διαχρονικά στυλ που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα!
loading...

GIF ISO FINAL 1