mobadv

Η Μαίρη Ιορδανοπούλου λίγο πριν αναχωρήση για το Μs & Mr. Universe της Γερμανίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

- Aς πιάσουμε τα πράματα από την αρχή… Υπήρχε κάποια προϊστορία στο χώρο του αθλητισμού πριν καταπιαστείς με την σωματική διάπλαση;

 

Δεν είχα ασχοληθεί με κάποιο άθλημα, αλλά πάντα με γοήτευαν τα μαχητικά αθλήματα και οι πολεμικές τέχνες. Δεν είχα κάποια επιρροή από τον αθλητισμό αλλά πάντα μου άρεσε να ασκούμε και να φροντίζω το σώμα μου.


- Τι είναι αυτό που σε γοήτευσε από το χώρο και ποιός σε παρότρυνε να ασχοληθείς σε αγωνιστικό επίπεδο;


Σε ηλικία 18 χρονών έκανα το βήμα κα ξεκίνησα γυμναστήριο, έτσι ασχολήθηκα ενεργά με ασκήσεις αντιστάσεων. Εκείνη την περίοδο πήγα να δω έναν αγώνα όπου γοητεύτηκα από το όλο σκηνικό και έτσι δημιουργήθηκε η επιθυμία μου να συμμετέχω, αλλά δεν την υλοποίησα λόγω καταστάσεων. Το 2004 βρέθηκα να παρακολουθώ έναν αγώνα στον οποίο συμμετείχε η "μεγάλη" Κατερίνα Μεγάλου την οποία έχω ως πρότυπο, εκείνη την στιγμή ένιωσα έντονα την επιθυμία μου να κατέβω σε αγώνα. Εντελώς συμπτωματικά με είδε κάποιος που του άρεσε το σώμα μου και μου πρότεινε να με ετοιμάσει. Έτσι δημιουργήθηκε η συγκυρία που δεν είχε γίνει στα 18 μου. Έτσι ξεκίνησαν όλα όπου γρήγορα ήρθε και η πρώτη διάκριση στο Κύπελλο Ακρόπολης της NABBA το 2004 στην κατηγορία Figure.

 

 

- Ξεχωρίζεις ιδιαίτερα κάποιες συμμετοχές σου σε αγώνες, οι οποίες σου έδωσαν έναυσμα για την μετέπειτα ανοδική σου πορεία;


Είχα κάποιες συμμετοχές σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, στην κατηγορία Figure, έτσι ήρθα σε επαφή με αθλήτριες του εξωτερικού υψηλού επιπέδου όπου μέσα από αυτά κατάλαβα πόσο πρέπει να δουλέψω και να είμαι ανταγωνιστική στο εξωτερικό.

 

- Θαυμάζεις αθλητές από τον χώρο εντός ή εκτός Ελλάδας, άνδρες και γυναίκες;


Από Έλληνες αθλητές θαυμάζω το Θανάση Αττιλάκο, τον Λευτέρη Σιδηρόπουλου και τον Γρηγόρη Καραγιάννη. Από γυναίκες ξεχωρίζω την Ελένη Κρητικοπούλου και την Ελενα Καββά. Και από παλαιότερες αθλήτριες την Κατερίνα Μεγάλου και την Πόπη Τσιντάρη. Αθλητές του εξωτερικού ο Dexter Jackson και την Larisa Reys και από παλιότερες την Linda Murray.

 


- Μίλησε μας για την συμμετοχή σου και την εμπειρία στο European Arnold classic;

 

Μετά το 2006 που ήταν ο τελευταίος μου αγώνας, δούλεψα πολύ σκληρά και ο Θεός μου έστειλε και τους κατάλληλους ανθρώπους που με βοήθησαν και ανέβηκα κατηγορία, από Figure, ΒΒ. Ετσι κατέκτησα το Μεσσογειακό πρωτάθλημα στην Στυλίδα τον Ιούνιο. Μετέπειτα επειδή είχα "πιάσει" πολύ καλή φόρμα μου πρότειναν να συνεχίσω την προετοιμασία μου και να παίξω στο Arnold classic. Δεν στάθηκα πολύ τυχερή, έπαιξα στην βαριά κατηγορία και δεν πήρα πολύ καλή θέση αλλά παρόλαυτά ήμουν ανταγωνιστική και αυτή μου η εμπειρία είναι το έναυσμα για νέους στόχους.

 


- Γενικότερα στην Ελλάδα το γυναικείο ΒΒ δεν είναι ευρέως διαδεδομένο, και εσύ με την όλοι πορεία σου είσαι μια αθλήτρια πρότυπο για την ανάπτυξή του στην χώρα μας, τι θα συμβούλευες τα νέα κορίτσια;


Θα συμβούλευα τα νέα κορίτσια που δεν ασχολούνται με το αγωνιστικό ΒΒ να ξεκινήσουν να κατεβαίνουν σε αγώνες να βάζουν στόχους. Και θα συμβούλευα τα κορίτσια που κατεβαίνουν σε χαμηλές κατηγορίες να προσπαθήσουν να ανέβουν κατηγορία. Θεωρώ ότι με την σκληρή δουλειά και σωστή καθοδήγηση από τους σωστούς ανθρώπους, δεν χάνετε η θηλυκότητα από το γυναικείο σώμα όσους μυς και να αποκτήσεις.

 

- Πιστεύεις ότι υπάρχει έλλειψη κινήτρων στον χώρο έτσι ώστε να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα μία νέα αθλήτρια;


Το πιο σημαντικό κίνητρο είναι το οικονομικό, το οποίο δεν υφίσταται στην Ελλάδα και το οποίο είναι απαραίτητα για να γίνεις καλός αθλητής. Άρα από την στιγμή που χρηματικά έπαθλα το μόνο κίνητρο είναι η αγάπη για το άθλημα.

 

 

- Σε λίγες μέρες ταξιδεύεις στην Γερμανία με την αποστολή της NAC για το Ms Universe, υπάρχει άγχος και ποιός ο στόχος της συμμετοχής;


Αγχος δεν υπάρχει καθόλου υπάρχει βεβαιότητα και αγάπη και θετική ενέργεια από αυτούς που με στηρίζουν. Ο στόχος είναι ένας η καλύτερη δυνατή θέση.


- Ασχολείσαι με ένα ακριβό άθλημα, υπάρχει κάποιος χορηγός πίσω από όλοι την προσπάθειά σου;


Από την συμμετοχή μου στο Μεσογειακό πρωτάθλημα και μετά ο άνθρωπος που με στηρίζει οικονομικά και προπονητικά είναι ο φίλος, ο αδερφός, και φύλακας άγγελος μου Νίκος Μαστροκωστόπουλος, ο οποίος έχει πιστέψει σε εμένα και εγώ από την μεριά μου κάνω ότι μπορώ για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες που έχει για εμένα. Τον ευχαριστώ πολύ.

 

 

- Πέρα από τον Νίκο που είναι πάντα δίπλα σου και σε στηρίζει από όλες τις απόψεις θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους άλλους που είναι συμμέτοχη στην επιτυχία σου…


Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, το 13 θεό του Ολύμπου… τον Σπύρο Μπουρνάζο ο οποίος πίστεψε και πιστεύει σε εμένα στηρίζοντας με. Την φίλη μου Κατερίνα Περατινού που την θεωρώ το άλλου μου μισό, η οποία φροντίζει να αναδεικνύεται πάντα την θηλυκή μου πλευρά, η οποία φέρει την ευθύνη για τις χορογραφίες μου. Το γυμναστήριο EyZin και τον Αγγελο Σκαματσούρα και όλο το team του γυμναστηρίου, που μου παρέχει τα πάντα προκειμένου να με βοηθήσει. Τον φίλο μου Χρήστο Λιόση. Το κοριτσάκι μου που τράβηξε όλη την ταλαιπωρία και πάνω απ όλα το Θεό που δημιούργησε όλες αυτές τις συγκυρίες ώστε να βρίσκονται τώρα σε αυτή την κατάσταση. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Μεγάλο Δάσκαλο Αλέκο Σιατραβάνη που τον αγαπάω πάρα πάρααααα πολύ.


Σε ευχαριστούμε πολύ ευχόμαστε τα καλύτερα!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΥ KAΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ OFF SEASON στο Gallery του iFitnessbook.com  

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Marti Pozzi: «Ήταν όνειρο η Elite Pro Card, μαγική η ελληνική σκηνή»
  • Διονύσης Γενιατάκης: «Το σιδερένιο άθλημα απαιτεί πολλές θυσίες αλλά πιστεύω αξίζουν όλες»
  • Γιάννης Μάγκος: «Δεν έχω μετανιώσει για το περιστατικό, μου έκανε καλό»
  • Μιχάλης Κεφαλιανός: «Αποδέχομαι τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα bodybuilder»
  • Γιάννης Θεράπος: «Ονειρευόμουν από μικρό παιδί αυτή τη μαγική στιγμή»
  • Abdelaziz Jellali: «Αγαπώ την σκληρή προπόνηση, είναι η ζωή μου»
loading...

GIF ISO FINAL 1