mobadv

Διονύσης Γενιατάκης: «Το σιδερένιο άθλημα απαιτεί πολλές θυσίες αλλά πιστεύω αξίζουν όλες»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένας από τους ανερχόμενους αθλητές του bodybuilding μιλά εφ’ όλης της ύλης στο iFitnessbook.com!

Έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του σε πολλούς αγώνες, έχει μαγνητίσει τα βλέμματα τόσο για την φοβερή μυϊκή κατάσταση, όσο για τον ευπρεπή χαρακτήρα του.

Ο λόγος για τον PF Nutrition Athlete Διονύση Γενιατάκη που αποτελεί μια περίτρανη απόδειξη ότι το νέο «αίμα» στο ελληνικό bodybuilding έχει όλα τα προσόντα για να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον και να προσελκύσει περισσότερους fφίλους το παρεξηγημένο άθλημα.

Ο PF Nutrition Athlete Διονύσης Γενιατάκης είναι από την Αθήνα και εργάζεται ως personal trainer. Στην εφηβική ηλικία ασχολήθηκε παροδικά με πολεμικές τέχνες και κυρίως με την πυγμαχία όπου για να βελτιώσει τις επιδόσεις του ξεκίνησε ασκήσεις με βάρη στο γυμναστήριο, γεγονός που τον οδήγησε στο bodybuilding.

Τον Νοέμβριο του 2013 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο αγωνιστικό bodybuilding στο WABBA Κύπελλο Mr. Οδύσσεια κερδίζοντας την 1η θέση στην κατηγορία Juniors και μια εβδομάδα αργότερα κατέκτησε την 2η θέση της ίδιας κατηγορίας στο WABBA Mr. Universe στην Γερμανία.

Είναι φοιτητής ΤΕΦΑΑ, με σπουδές στο αντικείμενο της φυσικοθεραπείας και της ψυχολογίας, συμβουλευτικής και αθλητικής και μέσα από την γυμναστική και τη σωματική διάπλαση προσπαθεί να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο.

Ο τεράστιος και ανερχόμενος, PF Nutrition Athlete Διονύσης Γενιατάκης, μιλά στο iFitnessbook.com για την πορεία του, το bodybuilding, για το μέλλον του αλλά και για διάφορα θέματα από τον κόσμο του fitness και του γυμναστηρίου.

Διονύση, από πότε άρχισες να γυμνάζεσαι;
«Μια πρώτη επαφή με την γυμναστική είχα από 6 χρονών αφού με έπαιρνε η μητέρα μου μαζί της στην προπόνησή της. Έκτοτε άρχισα συστηματικά να σμιλεύω το σώμα μου και πλέον μετρώ πάνω από 20 χρόνια σε ασκήσεις με βάρη. Τον Νοέμβριο του 2013 αγωνίστηκα για πρώτη φορά στο WABBA Κύπελλο Mr. Οδύσσεια όπου πήρα την 1η θέση στη κατηγορία Juniors. Μετά από μια εβδομάδα έλαβα μέρος στο Universe όπου αναδείχθηκα 2ος στην ίδια κατηγορία».

Ποιο ήταν το κίνητρο να ακολουθήσεις την σωματική διάπλαση και πως αισθάνεσαι για όλο αυτό το ταξίδι;
«Υπήρχε ήδη η αθλητική παιδεία στην οικογένεια. Κάπως έτσι απέκτησα μια καθημερινή τριβή με το γυμναστήριο με αποτέλεσμα να φτιάχνω το σώμα μου και να αισθάνομαι καλύτερα. Πλέον το έχω εξελίξει, ανέβηκα στις σκηνές του bodybuilding και γενικά μου έχει φτιάξει τη ζωή. Μεγάλωσα και μεγαλώνω με αυτό. Θυμάμαι μέσα στο γυμναστήριο να αντιμετωπίζω όλα τα προβλήματα της ζωής μου σε συνδυασμό με την προπόνησή μου. Για μένα στις δύσκολες ημέρες, το γυμναστήριο ήταν κίνητρο, αλλά και διέξοδος για να ομορφύνω τη ζωή μου».

Το bodybuilding είναι πράγματι ένα δύσκολο άθλημα;
«Αρχικά, στο «σιδερένιο» άθλημα πρέπει να αποφασίσεις πόσο θα φας, πόσο σκληρά θα προπονηθείς, πόσο θα ξεκουραστείς και πόσο είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις γι’ αυτό. Όλοι οι αγώνες μου ήταν συναισθηματικά έντονοι. Οι προετοιμασίες μου ήταν πάντα δύσκολες, και από οικονομικής άποψης και λόγω φόρτου εργασίας, αλλά κάθε φορά τα κατάφερνα και με αυτοπεποίθηση έβγαζα τον καλύτερο εαυτό στη σκηνή. Θέλω να πιστεύω ότι οι κόποι ενός αθλητή αναγνωρίζονται και ότι αξίζει αυτό που κάνει. Είναι αξία ανεκτίμητη για μένα όταν παρουσιάζω στη σκηνή την δουλειά και βλέπω χαμόγελα και θαυμασμό στα πρόσωπα των θεατών. Αυτός είναι ο σκοπός μου, να φέρνω στα πρόσωπα των άλλων το χαμόγελο και τον θαυμασμό με την δουλειά που έχω κάνει».

geniatakis ifbb

Είναι βέβαια και ένα πολυδάπανο άθλημα. Εσύ πως το βιώνεις αυτό;
«Αναμφίβολα είναι ένα από τα ακριβότερα σπορ που υπάρχουν. Εάν ο αθλητής δεν έχει την οικονομική άνεση τότε θα πρέπει να παιδευτεί περισσότερο, αν και αυτό είναι ένα ακόμη κίνητρο για μεγαλύτερη προσπάθεια. Μια επαγγελματική προετοιμασία θέλει το σωστό φαγητό και τα κατάλληλα γεύματα, θέλει χορηγίες σε συμπληρώματα και τις σωστές προπονήσεις για τον απαιτούμενο στόχο. Όπως καταλαβαίνετε όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί και τα απαραίτητα χρήματα».

Ποιο είναι το όνειρό σου σε αυτή τη διαδρομή σου στο «σιδερένιο» άθλημα;
«Να καταφέρω να κερδίσω την PRO Card που θα μου δώσει δικαίωμα συμμετοχής σε ανώτερους αγώνες του παγκοσμίου bodybuilding. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο και ότι θα τα καταφέρω. Είναι ένα υλοποιήσιμο όνειρο, έχω επενδύσει στον εαυτό μου και πιστεύω ότι είμαι αρκετά κοντά».

Βλέπουμε αρκετούς Έλληνες αθλητές να κατακτούν PRO Card τελευταία. Κατά πόσο ισχύει η έννοια «επαγγελματίας bodybuilder» στην Ελλάδα;
«Όχι, δεν μπορούμε να το πούμε ακόμη αυτό. Ακόμη και πολλοί επαγγελματίες χρειάζεται να κάνουν κι άλλη δουλειά. Στο εξωτερικό μπορεί να συμβαίνει διότι υπάρχουν ολοκληρωμένες χορηγίες και το άθλημα είναι πιο διαδεδομένο. Στην Ελλάδα δεν υφίσταται αυτό και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επάγγελμα bodybuilder. Προσωπικά είμαι personal trainer και έτσι καλύπτω τα έξοδα της πορείας μου στο bodybuilding. Εύχομαι να γίνουμε επαγγελματίες μέ όλη τη σημασία της λέξεως, αλλά θα αργήσει αρκετά αυτό».

Μπορεί το bodybuilding να είναι ένα ατομικό άθλημα αλλά πόσο σημαντική είναι η συμβολή των συνεργατών σου στην επίτευξη των στόχων σου;
«Ο αθλητής του bodybuilding είναι ένας καρπός. Το χώμα και οι ρίζες του είναι το περιβάλλον και οι άνθρωποί του. Είναι ένα ατομικό άθλημα διότι εσύ γυμνάζεσαι, εσύ τρως, εσύ πρέπει να ξεκουραστείς, εσύ να κάνεις τις θυσίες. Όμως, πίσω από αυτά, για να υπάρχει μια ισορροπία χρειάζεται μια καλή ομάδα ανθρώπων. Όπως η πολωνική εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής PF Nutrition η οποία μέσω του αντιπροσώπου στην Ελλάδα, Χάρη Χριστοφοράτου και της εταιρείας Active Body, μου παρέχει τα καλύτερα προϊόντα σε αυτή την δοκιμασία. Τέλος, ο Χρήστος Πιστόλας που με καθοδηγεί σχετικά με το διατροφικό πλάνο και τις ασκήσεις στη προπόνηση. Είναι μια ομάδα με μεγάλη δυναμική. Προσωπικά νιώθω τυχερός που έχω μια γυναίκα που με αγαπά και με υποστηρίζει έμπρακτα σε αυτή την επιλογή».

gen pistolas

Αποδεδειγμένα ένας bodybuilder πρέπει να παίρνει και τα απαραίτητα συμπληρώματα. Εσύ τι άποψη έχεις για αυτά και τι παίρνεις;
«Τα συμπληρώματα είναι απαραίτητα γενικά για τις απαιτήσεις ενός ανθρώπου που θέλει να αναπτύξει τους μύες του. Αν και το καλύτερο συμπλήρωμα είναι το φαγητό, εάν χάσεις ένα γεύμα, τότε μπορείς να το αντικαταστήσεις με ένα shake. Τα συμπληρώματα κάνουν ευκολότερη την ζωή μας, σε προσιτές τιμές από αξιόπιστες εταιρείες. Εγώ έχω ολοκληρωμένη χορηγία από την PF Nutrition συνήθως χρησιμοποιώ συγκεκριμένα BCAA, Whey Protein, Vitamins Forte, Creatine, Speed (pre-workout). Μου δίνουν όλα μια έξτρα ώθηση και είμαι ευχαριστημένος βλέποντας πάνω μου το αποτέλεσμα».

geniatakis sup

Πως αντιδρά ο κόσμος βλέποντας το σώμα σου;
«Πολλές φορές στο δρόμο ή την παραλία με έχουν πλησιάσει άνθρωποι για να μου δώσουν συγχαρητήρια για το σώμα μου. Από την άλλη, έχω δει και ανθρώπους να με κοιτάζουν και να σταυροκοπιούνται. Τα έχω δει όλα. Θα έλεγα όμως ότι οι περισσότεροι ρωτούν για να μάθουν. Σε κάθε περίπτωση είμαι περήφανος για το αποτέλεσμά μου και για μένα όλα τα σχόλια είναι θετικά».

Σε έχουν εμπνεύσει κάποιοι bodybuilders;
«Έχω μελετήσει την ιστορία του bodybuilding και έχω ξεχωρίσει διάφορους αθλητές στο πέρασμα των χρόνων. Πάντα το βλέμμα μου μαγνήτιζαν ο Ronnie Coleman και ο Dorian Yates».

Πιστεύεις ότι υπάρχει μια ανοδική πορεία σχετικά με το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών και των διοργανώσεων;
«Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, το επίπεδο ανεβαίνει συνεχώς με ολοένα και περισσότερους αθλητές να αποκτούν επαγγελματικές κάρτες. Βλέπουμε στο εξωτερικό να πραγματοποιούνται αξιοπρεπείς εμφανίσεις και σιγά σιγά να αποκλίνει η απόσταση με το επίπεδο του εξωτερικού. Οι διοργανώσεις στη χώρα μας είναι αξιόλογες και βοηθούν αρκετά τα παιδιά για να σταθούν αργότερα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Πότε θα σε δούμε ξανά στη σκηνή;
«Αυτό το διάστημα είμαι σε διαδικασία όπου βάζω μάζες αφού ο σκοπός μου είναι στον επόμενο αγώνα να με δείτε μεγαλύτερο και ποιοτικότερο. Πιθανόν να αγωνιστώ τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Πανελλήνιο της IFBB».

22710160

Ποια είναι τα σημεία-κλειδιά για το «χτίσιμο» μυϊκής μάζας;
«Θεωρώ ότι όσοι ασχολούνται με το αγωνιστικό bodybuilding πρέπει να δίνουν 100% βαρύτητα στο φαγητό. Στη συνέχεια μεγάλη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στη προπόνηση και στη ξεκούραση που είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες. Είναι μια αλυσίδα πραγμάτων και εάν χαθεί ένας κρίκος, τότε δεν θα χτιστεί σωστά το σώμα».

Παρατηρούμε τελευταία μια τεράστια άνοδο για το personal training στη χώρα μας. Είναι μόδα ή κρύβεται μια επιστήμη από πίσω;
«Όντως είναι μια επιστήμη. Όμως εάν θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με το personal training θα πρέπει να γνωρίζεις τις λειτουργίες του σώματος. Συμφωνώ ότι έχει γίνει μόδα, αλλά ένας άνθρωπος που μπαίνει στο γυμναστήριο οφείλει να καθοδηγηθεί από έναν personal trainer που γνωρίζει και έχει σπουδάσει πάνω σε αυτό το αντικείμενο. O personal trainer σου λύνει τα χέρια, παρέχει ασφάλεια και σου δείχνει τον σωστό δρόμο. Το θεωρώ απαραίτητο να έχεις έναν καλό προπονητή δίπλα σου, είναι απαραίτητος εφόσον επιθυμείς να κάνεις σωστή δουλειά πάνω στο κορμί σου».

gen XARIS

Μια προτροπή για τους αναγνώστες του iFitnessbook.com!
«Η συμβουλή μου είναι να αγαπούν αυτό που κάνουν. Να μένουν αφοσιωμένοι και επίμονοι ώστε να πετύχουν τους στόχους τους».

Διακρίσεις
2013 WABBA-ΠΕΣΔ Mr. Οδύσσεια, 1ος (Juniors)
2013 WABBA Mr. Universe Germany, 2ος (Juniors)
2014 WABBA Mr. Κρήτη, 1ος (Juniors)
2014 WABBA Mr. Κρήτη, 1ος (Tall Men)
2014 WABBA-ΠΕΣΔ Πρωτάθλημα, 1ος (Juniors)
2014 WABBA World Championships, 2ος (Juniors)
2017 IFBB-ΕΟΣΔ Πανελλήνιο Κύπελλο, 2ος (-90kg)

Ακολουθήστε τον Διονύση Γενιατάκη στο Instagram: @dionusis_geniatakis

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Απεβίωσε ο σπουδαίος bodybuilder Φώτης Τόμπρας από την Αργολίδα
  • O θηριώδης Kai Greene βάζει τέλος στα σενάρια επιστροφής του στο bodybuilding
  • Η αποθέωση του six-pack σε διαγωνισμό γυναικείου bodybuilding στο Σίδνεϊ!
  • O νέος σύντροφος της Αννέτ Αρτάνι έχει την δική του ιστορία στο bodybuilding!
  • F2 Whey Force: Η καθαρή και οικονομική πρωτεΐνη για την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας σου!
  • Κάψε λίπος στο Speeding Bike by X-TREME Stores
loading...

GIF ISO FINAL 1