mobadv

Γιάννης Μάγκος: «Πρωταθλητής γεννιέσαι, δε γίνεσαι»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο iFitnessbook παραχώρησε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιάννης Μάγκος που κατέκτησε τον Γενικό Τίτλο στο 21ο Πανελλήνιο Κύπελλο ΙFBB 2015.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της WABBA 2014 αποκάλυψε κρυφές πτυχές της εκρηκτικής προσωπικότητάς του, μίλησε για τα σχέδια του και τους στόχους του, μοιράστηκε μαζί μας μυστικά και σχολίασε οικονομική κρίση, bodybuilding, αλλά και τις ύπουλες παγίδες του «σιδερένιου αθλήματος».

Απολαύστε αποκλειστικά στο iFitnessbook τον τεράστιο Γιάννη Μάγκο

Αν κάναμε μια αποτίμηση του αποτελέσματος τι είναι αυτό που κρατάμε από το 21ο Πανελλήνιο Κύπελλο ΙFBB 2015;

«Καταρχήν, να πούμε ότι μετά το Κύπελλο στη Λειβαδιά το 2013, ήταν μια μεγάλη διοργάνωση και με πάρα πολλές συμμετοχές. Όσον αφορά, το αγωνιστικό κομμάτι, τα συναισθήματα πάντα όταν κερδίζεις είναι η ίδια συγκίνηση σαν την πρώτη φορά, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει. Όμως αυτή τη φορά, η νίκη έχει μεγαλύτερη αξία διότι είχα έναν πολύ καλό αντίπαλο, όπως ο Τάσος Κολιγκιώνης». 

Ποια ήταν η εμπειρία σου στο πρόσφατο Olympic Amateur;

«Έτυχε να πέσω σε μια δύσκολη κατηγορία, αφού και τα 14 άτομα ήταν... φωτιά! Τώρα, η 9η θέση που πήρα, προσωπικά πιστεύω ότι ήταν πάρα πολύ καλή, αφού ήταν μια πολύ δύσκολη πρόκληση».

Έχεις φτάσει σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό επίπεδο. Αποτελεί στόχο για σένα η PRO Card;

«Αν κερδίσω ένα γενικό σε Amateur ή σε κάποια Παγκόσμια διοργάνωση τότε θα την πάρω, αλλά και να την πάρω συνεχίζω όπως πριν, δεν αλλάζει κάτι. Από κει και πέρα, πάντα αυτός είναι ο στόχος για κάθε αθλητή, αλλά ως ερασιτέχνης πρέπει να κυνηγάς τα πανελλήνια. Εγώ ως ερασιτέχνης τα κυνηγώ και προσπαθώ μέσα από αυτά για το καλύτερο».

Οι στόχοι σου για το προσεχές διάστημα;

«Τωρα, ακολουθεί μια πολύ καλή ξεκούραση και έπειτα θα πρέπει να δω το νέο πρόγραμμα των αγώνων της IFBB. Αναλόγως τους αγώνες, τα παγκόσμια ή τα πανευρωπαϊκά, θα προσαρμόσω το πρόγραμμά μου πάνω σε αυτές τις ημερομηνίες του νέου χρόνου».

Ποια είναι τα διατροφικά ή προπονητικά μυστικά του Γιάννη Μάγκου;

«Επειδή πολλοί του χώρου με γνωρίζουν και ξέρουν τον τρόπο που λειτουργώ και με βάση αυτά που μου ‘χει μάθει ο προπονητής μου, Δαβίδ Μπαλάσας, είμαι 12 μήνες τον χρόνο με ζυγαριά. Το bodybuildingκαι η προετοιμασία ενός αγώνα δεν γίνεται τις τελευταίες 12 εβδομάδες, θέλει δουλειά μέσα στον υπόλοιπο χρόνο. Οπότε πρέπει να προσέχουμε την διατροφή μας όλο τον χρόνο. Επίσης, πρέπει να είμαστε σε ζυγαριά όλο τον χρόνο. Είμαστε αθλητές και αθλητισμός δεν είναι τojunkfoodκαι τocheatmealπου βλέπω συνέχεια στον χώρο, όπου κάποιοι θεωρούν ότι έχουν όγκο ή μυϊκή ανάπτυξη με τέτοιου είδους τροφές. Το bodybuildingείναι ένα άθλημα που παίζει μεγάλο ρόλο η εμφάνση γι΄αυτό ο bodybuilderθα πρέπει να βγάζει την μπλούζα και να είναι εντυπωσιακός. Όχι μόνο 12 εβδομάδες, αλλά 12 μήνες του χρόνου...».

Ποιο είναι το πρότυπό σου στο bodybuilding;

«Το πρότυπό μου στην Ελλάδα είναι ο μεγάλος Μιχάλης Κεφαλιανός, διότι τον ζω από κοντά και διακρίνω την τεράστια προσωπικότητά του. Στο παγκόσμιο στερέωμα θαύμαζα πάντα τον Ronnie Coleman».

Τι είναι αυτό που η οικονομική κρίση έχει αλλοιώσει στο άθλημα με το πέρασμα αυτών των δύσκολων ετών;

«Υπάρχουν δυο πράγματα που γεννήθηκαν με την οικονομική κρίση. Ευτυχώς, η κρίση έφερε πολύ κόσμο πιο κοντά με την γυμναστική. Δυστυχώς, όμως, η κρίση δημιούργησε την κατάχρηση του internetγεγονός που κάνει νέους αθλητές να γίνονται έρμαια της παραπληροφόρησης και να ξεκινούν με νέες βάσεις. Θα συμβούλευα τα νέα παιδιά που ξεκινούν το bodybuildingνα προσέχουν τους επιτήδιους, τους κερδοσκόπους και τους δήθεν προπονητές. Τους συμβουλεύω να καταφεύγουν σε σοβαρά και γνωστά άτομα τους αθλήματος με πορεία στον χρόνο που θα συμβάλλουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο σώμα».

Μια φράση για τους αναγνώστες μας...

«Πρωταθλητής γεννιέσαι, δε γίνεσαι».

Το iFitnessbook ευχαριστεί τον Γιάννη Μάγκο και του εύχεται τα καλύτερα σε αυτή τη σπουδαία καριέρα τόσο στο ελληνικό, όσο και στο παγκόσμιο bodybuilding.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

GIF ISO FINAL 1